سیدعباس آقامیری روز سه شنبه به خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: هم اکنون صنایع تبدیلی و غذایی این استان بیشتر از ناحیه فروش محصولات و تامین مواد اولیه دچار مشکل و ضرر شده اند. وی گفت: در ستاد ملی کرونا برای کمک به صنایعی که از ناحیه ویروس کرونا خسارت دیده اند وام هایی به منظور […]
سیدعباس آقامیری روز سه شنبه به خبرنگار پردیسان نوین اظهار داشت: هم اکنون صنایع تبدیلی و غذایی این استان بیشتر از ناحیه فروش محصولات و تامین مواد اولیه دچار مشکل و ضرر شده اند.
وی گفت: در ستاد ملی کرونا برای کمک به صنایعی که از ناحیه ویروس کرونا خسارت دیده اند وام هایی به منظور سرمایه در گردش مصوب شد اما تاکنون به استان ها برای اجرا ابلاغ نشده است.
وی افزود: وضعیت تمامی صنایع استان از ناحیه خسارت ویروس کرونا مشخص خواهد شد تا بتوانیم تسهیلات مورد نیاز در اختیار آنان قرار بدهیم.
آقامیری اظهار داشت: کارخانه های تولید خوراک دام استان به علت مشکلات تامین نشدن مواد اولیه دچار خسارت شدند و همچنین صنایع تولیدات شیرینی نیز به علت به فروش نرفتن محصولات زیان دیده اند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد محصولات کشاورزی این استان شانس فراوری دارند اظهار داشت: سالانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول از مزارع و باغ های استان برداشت می شود.
وی افزود: صنایع تبدیلی و غذایی که زیر پوشش سازمان جهاد کشاورزی هستند ۴۷۰ هزار تن انواع محصول را فراوری می کنند اما با احتساب سایر صنایع که زیر پوشش سایر سازمان ها هستند به ۷۲۰ هزار تن می رسد.
آقا میری اظهار داشت: مابقی محصولات تولیدی استان به صورت تازه خوری مصرف و یا به سایر استان ها حمل می شود.
وی افزود: هر چه خام فروشی را حذف و شرایط فراوری را فراهم کنیم، علاوه بر افزایش درآمد، در بخش توسعه کشاورزی هم موثر خواهد بود.
از ۹۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در بخش کشاورزی خراسان شمالی حدود ۵۰ درصد آن فعال، ۲۵ درصد نیمهفعال و ۲۵ درصد راکد هستند.
از مجموع واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان، ۱۲ واحد مربوط به فراورده های لبنی، ۹ واحد خوراک دام و طبور، چهار کشتارگاه صنعتی دام و طیور، ۱۱ مورد صنایع رب و عصاره محصولات کشاورزی، ۳۴ واحد بسته بندی محصولات کشاورزی، یک واحد جایگزین فراورده های گوشتی بر پایه سویا، هفت سردخانه، چهار برنجکوبی، یک واحد قند و ۱۰ واحد نیز مربوط به سایر بخش ها است.
۷۰ درصد محصولات کشاورزی خراسان شمالی قابل ذخیره سازی، نگهداری و فراوری است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
Wednesday, 27 November , 2024