«علیرضا ایزدی» روز سهشنبه در گفت و گو با پردیسان نوین افزود: ۳۰ میلیارد ریال از این اعتبار توسط شهرداری اراک و بقیه نیز توسط میراث فرهنگی استان برای مرمت بازار تامین شده است.
وی اظهار داشت: ۲ میلیارد ریال در بارندگی بهار امسال به چهار حجره در بازار اراک خسارت وارد شد و بخشی از سقف و دیوار این بنای تاریخی ریزش کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: مرمت بازار اراک با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فعالیتها، لغو شد که ظرف هفتههای آتی کارگاه مرمت بازار آغاز بهکار میکند.
ایزدی افزود: در مرمت بازار تاریخی اراک سرای نبی زاده، سرای کرمانشاهیها و هزاوهای ها در اولویت است تا مرمت، سبکسازی سقف، استحکام بخشی پی و طاقها انجام شود.
بنای کنونی بازار تاریخی اراک مشتمل بر یک راسته اصلی شمالی جنوبی به طول ۸۸۰ متر و یک راسته شرقی غربی به طول ۶۰۰ متر است که محل تقاطع آن، چهارسوق زیبایی را در وسط مجموعه ایجاد کرده است.
راسته شمالی جنوبی بازار به صورت مستقیم از دروازه قبله در جنوب تا دروازه راهزان در شمال امتداد می یابد.
عرض بازار از ابتدا تا انتها پنج متر است و راسته شمالی و جنوبی به هشت قسمت ۱۰۰ متری، هر قسمت دارای ۵۰ باب مغازه، تقسیم میشود که به هر کدام آنها گذر می گویند.
در دوره اخیر ۲ گذر قسمت شمالی این راسته تخریب شده و گذر جنوبی یا یک صد متر از جنوب راسته اصلی ، به صورت ۲ طبقه ساخته شده که ارتفاع آن به هشت متر میرسد.
علاوه بر ۲ راسته اصلی در مجموعه بازار اراک حدود ۲۰ سرا و تیمچه در آن وجود دارد که فعالیتهای مختلفی در آنها در جریان است، ۱۸ واحد از این بناها در قسمت جنوبی بازار قرار گرفته که از مهمترین آن سرای نوذری، سرای کتاب فروشها و سرای کاشانی است.
سرای نوذری که زیباترین سرای بازار اراک به شمار میآید به فرش فروشان اختصاص دارد و بنای آن در ۲ طبقه و سرای کتابفروشها نیز از وسعت و معماری جالب توجهی برخوردار است از یک تیمچه و سرای ۲ طبقه تشکیل شده است.
بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری در استان مرکزی شناسایی شده که ۸۵۰ اثر تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.