امید علیاحمدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی پردیسان نوین در خصوص دلایل بروز ترس از ویروس کرونا در کشور اظهار داشت: یکی از مهمترین علل بروز تنش روانی در هر جامعه عدم احساس امنیت است.
وی افزود: بنابراین ایجاد احساس اطمینان در رابطه با حمایت جامعه به هنگام مصائب و دشواریها از طریق مسولان و رسانهها به طور حتم این وحشت را کاهش می دهد.
علی احمدی ادامه داد: در برخی مواقع انتشار اخبار کذب و شماری از شایعات هم بر این ترس و وحشت دامن می زند؛ به عنوان مثال برخی از اخبار و اطلاعات در خصوص چگونگی مرگ و میر ناشی از این بیماری که از اعتبار علمی برخوردار نیست؛ به طور حتم تنش روانی را در کشور افزایش میدهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بنابراین خنثیسازی این اخبار از بروز ترس و تشدید تنشها جلوگیری می کند؛ همچنین انتشار اخبار جامع و دقیق به منظور تقویت اعتماد عمومی در کشور از بروز این وحشت میکاهد.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین علل اضطراب و نگرانی در خصوص یک واقعه عدم آگاهی و ابهام درمورد آن حادثه است. اخبار و اطلاعات باید با صداقت و شفافیت و بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی پوشش داده شود؛ زیرا جامعه در صورت کسب اطلاعات جامع میتواند متناسب با عمق یک فاجعه عمل کند.
به گفته علی احمدی، عدم آگاهی و ابهام در این زمینه سبب احتیاط (افراطی) و بالتبع ترس و وحشت جامعه می شود.
وی همچنین در خصوص تاثیر ارتباطات اجتماعی در این دوران اظهار داشت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا و تاکید متخصصان علوم پزشکی در باره کاهش ارتباطات اجتماعی (دیداری)، فناوری ارتباطات در کشور باید توسعه یابد. افزایش سرعت اینترنت و توسعه شبکههای اجتماعی به منظور برقراری ارتباطات تصویری و گفت وگو جهت کسب خبر از اقوام و نزدیکان (در این دوران) بسیار حائز اهمیت و این امر مستلزم سهولت دسترسی به اینترنت و… است.