تارنمای شبکه خبری فرانس ۲۴ در یادداشتی به آسیبی که شیوع کرونا به صنعت گردشگری بین الملل وارد کرده است، پرداخته و می‌نویسد: در یک روز دلچسب بهاری در قلعه شامبور (Chambord Castle) بزرگترین کاخ موجود در دره لوآر فرانسه، نغمه پرندگان فضا را پر کرده، شکوفه‌های بهاری بر شاخه درختان به چشم می‌خورند و […]

تارنمای شبکه خبری فرانس ۲۴ در یادداشتی به آسیبی که شیوع کرونا به صنعت گردشگری بین الملل وارد کرده است، پرداخته و می‌نویسد: در یک روز دلچسب بهاری در قلعه شامبور (Chambord Castle) بزرگترین کاخ موجود در دره لوآر فرانسه، نغمه پرندگان فضا را پر کرده، شکوفه‌های بهاری بر شاخه درختان به چشم می‌خورند و آسمان یکدست آبی است. این بنای تاریخی که در فهرست میراث فرهنگی سازمان یونسکو قرار دارد، از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند) در تبعیت از محدودیت‌ها و تدابیر مربوط به کروناویروس به روی بازدیدکنندگان بسته شد و اکنون با وجود چنین فضای دلچسبی از جمعیت خالی است.

قلعه چمبورد، پاریس

قلعه چمبورد به طور معمول روزانه حدود ۳ هزار بازدیدکننده دارد که این آمار در روزهای تعطیل بالاتر هم می‌رود.

ژان دوسونویل (Jean d’Haussonville) مدیرکل این مجموعه توریستی با اشاره به اوضاع نامعلوم و مبهمی که شیوع کرونا برای صنعت گردشگری رقم زده است، می‌گوید که وضع کنونی باعث شده تا این مجموعه تمام درآمد حاصل از جذب توریست خود را از دست بدهد که در واقع ۹۰ درصد درآمد کل آن را تشکیل می‌دهد.

بحران کرونا علاوه بر گردشگری در فرانسه، تاثیر گسترده‌ای نیز در سطح جهان گذاشته است. براساس آمار منتشر شده از سوی شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) همه گیری کرونا ۷۵ میلیون شغل مربوط به گردشگری را به طور مستقیم تهدید می‌کند که ۱۰ هزار مورد از آن‌ها در اروپاست.

گلوریا گوارا منزو (Gloria Guevera Manzo) مدیر کل شورای جهانی سفر و گردشگری می‌گوید: هیچوقت چیزی شبیه به این را ندیده بودیم. بعضی از صاحب نظران پیش‌بینی می‌کنند که اوضاع از مجموع خسارت ناشی از حادثه یازده سپتامبر و بحران مالی سال ۲۰۰۸ نیز بدتر شود.

منزو با تاکید به آسیب پذیری قابل توجه شرکت‌های هواپیمایی، نسبت به اثر دومینو ناشی از سقوط آن‌ها هشدار می‌دهد زیرا سقوط هواپیمایی‌ها برای فرودگاه‌ها، هتل‌ها و کسب و کارهای وابسته به گردشگری فاجعه بار خواهد بود. با این حال بیشترین نگرانی وی و دیگر کارشناسان از آینده موسسات و بنگاه‌های کوچک و متوسط نوپا به ویژه در کشورهای درحال توسعه است که اقتصادشان به گردشگری وابسته است.

صنعت گردشگری چه زمانی از این بحران خارج می‌شود؟

مدیر کل شورای جهانی سفر و گردشگری در پاسخ به این سوال می‌گوید: در چند هفته آینده می فهمیم که آیا احیای این صنعت از پایان تابستان آغاز می‌شود یا از اوایل پاییز. همه این‌ها به این بستگی دارد که کرونا کی مهار شود.

تحولات اخیر در کشور چین که کووید-۱۹ نخستین بار در آن ظاهر شد، کورسویی از امید ایجاد کرده است. چین یک مهره جهانی مهم در صنعت گردشگری است و رتبه اول را در میزان سفرهای بین المللی دارد. براساس محاسبات موسسه تحقیقات گردشگری بین‌الملل چین، گردشگران چینی در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۰ میلیون سفر بین‌المللی انجام داده و ۲۲۷ میلیارد دلار نیز خرج کردند. ولفگانگ جرج آرلت، عضو رسمی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و رئیس موسسه تحقیقات گردشگری بین الملل چین در این باره می‌گوید که وقتی چین محدودیت‌های سفر داخلی خود را بردارد، بیشتر هتل‌ها و پارک‌های طبیعی دوباره باز خواهند شد. همین حالا نیز نشانه‌هایی دال بر آن وجود دارد که چینی‌ها قصد دارند در سطح بین‌الملل سفر کنند و بیشتر آن‌ها به جای لغو کردن سفرهای خارجی خود تنها آن ها را به تعویق انداخته‌اند.

براساس پیش‌بینی‌های آرلت، وقتی مسافرت کردن دوباره برای گردشگران چینی ممکن شود، اروپا در نیمه دوم سال میلادی جاری شاهد موجی از گردشگران خواهد بود؛ البته به شرط آنکه کشورهای اروپایی بتوانند به این مسافران تضمین دهند که همه گیری کرونا را تحت کنترل درآورده‌اند.