غلامرضا رفیعی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پردیسان نوین در خصوص حواشی ایجاد شده برای معرفی قهرمان لیگ نوزدهم اظهار داشت: اساسا فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) هیچ دخالتی در این امر نمی‌کند و برای سازمان‌های لیگ ملی تصمیم گیری نمی‌کند یا آنها را ملزم نمی‌کند چه تصمیمی بگیرند. وی افزود: تنها موضوع، امکان ادامه یا […]

غلامرضا رفیعی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی پردیسان نوین در خصوص حواشی ایجاد شده برای معرفی قهرمان لیگ نوزدهم اظهار داشت: اساسا فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) هیچ دخالتی در این امر نمی‌کند و برای سازمان‌های لیگ ملی تصمیم گیری نمی‌کند یا آنها را ملزم نمی‌کند چه تصمیمی بگیرند.

وی افزود: تنها موضوع، امکان ادامه یا عدم ادامه لیگ نوزدهم با توجه به شرایط کرونایی است که تابع تصمیم حاکمیت و دولت است و در قالب مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا متبلور می‌شود. اما اگر دولت و حاکمیت با ادامه مسابقات لیگ مخالفت کند، تصمیم گیری در خصوص تعیین تکلیف لیگ و قهرمان و نایب قهرمان… در صلاحیت و مسوولیت هیات رئیسه سازمان لیگ خواهد بود نه فیفا یا ستاد ملی مبارزه با کرونا.

این وکیل بین‌المللی حوزه ورزش خاطرنشان کرد: دوستان ما در هیات رییسه سازمان لیگ دقت کنند و توصیه می کنم حواس‌شان باشد که ستاد ملی کرونا فقط مرجع تصمیم‌گیری در خصوص تجویز برگزاری مسابقات لیگ با تماشاگر یا بدون تماشاگر است.

رفیعی تصریح کرد: مبادا هیات رییسه سازمان لیگ اقدام به اتخاذ تصمیمی در خصوص تعیین تکلیف لیگ بکند و آن را گردن ستاد ملی مبارزه با کرونا بیندازد.

وی تاکید کرد: به دوستان و همکاران عزیز در سازمان لیگ توجه می‌دهم که تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا از ۲ حالت خارج نیست؛ یا این ستاد با برگزاری مسابقات لیگ با تماشاگر یا بدون تماشاگر مخالفت می‌کند یا اینکه موافقت می‌کند. اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا با ادامه مسابقات لیگ (با تماشاگر یا بدون تماشاگر) مخالفت کند، بر این اساس سازمان لیگ می‌تواند تصمیمی که در صلاحیتش است را اتخاذ کند.

رفیعی افزود: هیات رییسه سازمان لیگ توجه داشته باشند که اگر خواستند لیگ امسال تعیین تکلیف منطقی و عادلانه بشود، نباید به طور کلی لیگ را خاتمه یافته و بلاتکلیف ملغی‌ کنند زیرا اکثریت مسابقات لیگ برگزار شده و به جای اینکه این بلاتکلیفی را بی جهت به فصل آینده تسری یا انتقال بدهند شایسته است یا بر اساس نتیجه مسابقات تا نیم فصل (به نحوی که تعداد مسابقات همه تیم‌ها از نظر عددی برابر باشد) اقدام به تعیین قهرمان، نایب قهرمان و تیم‌های بعدی کنند یا اینکه بر مبنای تعداد بازی‌های انجام شده تا روز آخر که لیگ برگزار شده است؛ به شرط اینکه همه تیم‌ها از نظر عدد یا تعداد مسابقات انجام شده برابر باشند، به عنوان مثال اگر تعداد بازی تیمی که کمترین مسابقه را برگزار کرده ۱۸ مسابقه باشد، می‌توان برای تعیین قهرمان، نایب قهرمان و سوم وچهارم لیگ، ملاک را بر اساس نتایج حاصله تا هجدهمین مسابقه لیگ قرار داد نه آخرین مسابقه‌ای که در لیگ برگزار شده است. چون ممکن است تعداد مسابقات برگزار شده تیم‌ها برابر نباشد.

وی گفت: علت اینکه معتقد به چنین نظری هستم این است که مصاحبه‌ای از سوی یکی از مسوولان سازمان لیگ در رسانه‌ها و سایت‌های خبری مشاهده کردم و نگران شدم مبادا سازمان لیگ تصمیمی را بگیرد که آثار و تبعات آن تصمیم را بر گردن ستاد ملی مبارزه با کرونا قرار دهد یا اینکه تصمیمی بگیرد که منطبق با انصاف و عدالت نباشد و یا با اتخاذ یک تصمیم نادرست، این بلاتکلیفی را به فصل آینده منتقل کند.

این کارشناس حقوق ورزشی خاطرنشان کرد: امیدوارم شرایط به‌گونه‌ای پیش رود که ستاد ملی مبارزه با کرونا حداقل با برگزاری مسابقات لیگ ولو بدون تماشاگر در یک شهری که کمترین میزان ابتلا به کرونا را دارد، موافقت کند. بالاخره حدود ده مسابقه باقی مانده است که اگر مسابقات لیگ برگزار شود ممکن است تغییراتی در صدر و انتهای جدول رخ دهد.