برنامه‌ریزی برای خودکفایی شکر با کشت پاییزه چغندرقند

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اعلام کرد که برای رسیدن به خودکفایی در تولید شکر، دو برنامه اصلی در دستور کار است: تغییر فصل کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه و افزایش عملکرد نیشکر با واردات ارقام جدید از چین.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا گل محمدی اظهار کرد: برای خودکفایی در تولید شکر دو برنامه شامل تغییر فصل کشت چغندرقند از بهاره به پاییزه و افزایش عملکرد نیشکر در واحد سطح را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: با توجه به کاهش بارندگی و محدودیت منابع آبی، توسعه کشت چغندر پاییزه برنامه‌ریزی شده و در پاییز سال گذشته سطح کشت این محصول به ۳۰ هزار هکتار رسید. با کشت چغندرقند پاییزه در سطح ۳۰ هزار هکتار، ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استفاده از ارقام داخلی و خارجی چغندرقند و بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله برنامه‌ها در راستای خودکفایی ۱۰۰ درصدی شکر عنوان کرد و ادامه داد: سیاست ما این است که همزمان با واردات برخی ارقام خارجی چغندرقند، بذر چغندرقند داخلی را نیز صادر کنیم.

گل محمدی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۳۰۰ تن بذر چغندرقند از کشور صادر شد. در برنامه خودکفایی به دلیل محدودیت آب، در کشت چغندرقند پاییزه، ارقام خارجی وارداتی نیز استفاده خواهد شد.

وی در همین حال بر راه‌اندازی کارخانه قند و شکر برای فرآوری چغندرقند پاییزه به‌ویژه در استان خوزستان تاکید کرد و گفت: با راه‌اندازی و فعالیت این کارخانه فراوری به خودکفایی شکر خواهیم رسید. با رایزنی‌هایی که با کشور چین داشته‌ایم، به دنبال واردات ارقام جدید نیشکر با عملکرد بالا و مصرف آب کمتر هستیم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: در این راستا کارشناسانی از بخش خصوصی برای آموزش در حوزه نیشکر به چین اعزام خواهند شد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=326389

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: