شهرک پردیسان در سال ۷۵-۱۳۷۴ حدود ۲۳ سال پیش با مدیریت سازمان مسکن و شهرسازی وقت طراحی و شروع به ساخت گردید و در اردیبهشت ماه سال ۹۰شهرداری منطقه ۸ تاسیس گردید که در آن سال بودجه قابل ملاحظه ای به آن تخصیص داده نشد ولی در سال های بعد با تاکید شهردار محترم کلانشهر قم و اعضای محترم شورای اسلامی شهر بودجه ی مناسبی تخصیص داده شده است که متعاقب آن پروژه های قابل ملاحظه ای انجام گردیده است.
منطقه ۸(پردیسان) در جنوب غربی شهر مقدس قم واقع گردیده است که مساحت آن حدود ۱۹۰۰ هکتار که در اولین توسعه ۱۰۰۰ هکتار اراضی دانشگاهی درحال اضافه شدن به وسعت پردیسان می باشد.جمعیت فعلی پردیسان تقریباً حدود ۱۳۰ هزار نفر است که نسبت به پایان سال پیش حدود ۱۰ هزار نفر افزایش یافته است و پیش بینی می شود و با توجه به افزایش روز افزون جمعیت سایت مسکن مهر تاپایان سال جاری به ۱۵۰ هزار نفر برسد.
مراکز اداری و خدماتی
بانک ملی شعبه پردیسان (بلوار شهروند)
درمانگاه شهرک پردیسان (بلوار اندیشه، خیابان اندیشه ۷)
داروخانه دکتر محدث (بلوار اندیشه، خیابان اندیشه ۷)
بانک مسکن شعبه شهرک پردیسان (بلوار اندیشه)
مرکز خرید شهرما (بلوار ۲۲ بهمن)
فروشگاه جانبازان (بلوار دانشگاه، خیابان زمرد)
مجتمع قضایی پردیسان (بلوار اندیشه)
مجتمع قضایی پردیسان (بلوار اندیشه)
درمانگاه کودک من (بلوار سلمان)
پست بانک (بلوار دانشگاه)
مرکز فرهنگی شهید ربانی (بلوار امام علی)
مؤسسات و مراکز فرهنگی و علمی
مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
دانشگاه پیام نور قم
دانشگاه شهاب دانش
دانشگاه آزاد اسلامی قم
پارک علم و فناوری قم
پژوهشگاه حوزه و دانشگاه
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
مؤسسه شیعهشناسی
دانشگاه ادیان و مذاهب
دانشگاه باقرالعلوم
مؤسسه آموزش عالی پویش
دانشکده فنی پسران قم
نواحی شهرداری
پردیسان به سه منطقهٔ شهری تقسیم شدهاست:
ناحیهٔ یک
ناحیهٔ ۱ از ۷۲ مجتمع مسکونی، ۱۴۰ واحد تجاری، ۲ دانشگاه، ۳ مسجد، ۵ مدرسه، ۲ درمانگاه و ۱ داروخانه، ۲ ورزشگاه و ۲ بوستان عمومی تشکیل شدهاست.
ناحیهٔ ۲
ناحیهٔ ۲ از ۱۲۶۱ واحد در ۲۷ مجتمع مسکونی، ۴۰۰ مسکن ویلایی، ۱۰۰ واحد تجاری، ۱ مجتمع ورزشی، ۳ مسجد، ۶ دانشگاه، ۹ مدرسه، ۱ ایستگاه آتشنشانی، ۱ جایگاه عرضه سوخت بنزین و گاز، ۲ مرکز درمانی و ۲ داروخانه و ۷ بوستان تشکیل شدهاست.
ناحیهٔ ۳
ناحیهٔ ۳ ناحیهٔ مربوط به مسکنهای مهر میباشد و از ۹ محله تشکیل شدهاست که هر محله دارای یک مدرسه و یک مسجد است. در حال حاضر محلهٔ ۱ که دارای ۱۸ مجتمع و ۱۹۶۰ واحد مسکونی است و قسمتی از محله ۴ و ۵ دارای سکنه هستند.
راه های مواصلاتی
از زمان افتتاح پردیسان به مدت ۱۲ سال تنها راه ارتباطی شهر قم با پردیسان، بلوار غدیر بود که همواره حجم بسیاری از تردد خودورها را شاهد بود. با افزایش جمعیت پردیسان نیاز ایجاد راههای اتصالی دیگر نمایان شد تا اینکه در مرداد سال ۱۳۹۷ با حضور علی لاریجانی، پردیسان دارای مسیر اتصالی دیگری به شهر قم شد. این مسیر بلوار آیت الله بروجردی نام دارد که طول آن ۹ کیلومتر است و پردیسان را به جمکران و انتهای زین الدین و بنیاد وصل میکند. از اشکالات عمده این راه، چند گردنه و نیز پیچهای متعدد مسیر است که موجب تصادفات بسیار شده و میشود.
پارکها و فضای سبز
بوستان ایمان
بوستان خاتم النبیا
بوستان پردیس
بوستان زمرد
بوستان جانبازان
بوستان شهروند
بوستان ژاله
بوستان ۲۲ بهمن
بوستان بهار
بوستان انسیه
بوستان نسیم
بوستان شهید گمنام
بوستان غدیر
بوستان نگار
بوستان انقلاب اسلامی
معماری
پردیسان به خیابانهای کمعرض و کوچک خود معروف است. خیابانهایی که مشکلاتی را هم ایجاد میکنند. پیچ در پیچ بودن معابر و خیابانهایی که حتی شرکت اتوبوسرانی قم حاضر نیست سرویسهای خود را به آنجا بفرستد. خیابانهایی که بس تنگ و باریک ساخته شدهاند، مجتمعهای مسکونی که ورودی کوچکی دارند به طوری که خودروهای آتشنشانی نمیتوانند وارد برخی از آنها شوند و در نهایت ساختمانهایی که چنان نزدیک به هم ساخته شدهاند که امکان جاگذاری نردبان میان آنها نیست.
امام جمعه
امام جمعه کنونی پردیسان سید صمصام الدین قوامی دومین امام جمعه پردیسان است.
بازار هفتگی
یک بازار هفتگی در روزهای سهشنبه در خیابان ابوطالب برپا میشود. همچنین در روز های جمعه در کنار مسجد امیرالمومنین (ع) واقع در میدان شهدای منا جمعه بازار برپا میشود.
Friday, 22 November , 2024