نگهداری ماینرهای غیرمجاز قاچاق محسوب می‌شود/ فقدان بازدارندگی جرایم برای استخراج رمزارز

یک کارشناس حقوقی با بیان اینکه جرایمی که در حال حاضر برای استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز در نظر گرفته می شود، بیشتر جنبه تنبیهی دارد و در حدی نیست که بازدارندگی ایجاد کند، خواستار همکاری بیشتر دستگاه قضایی، نیروهای انتظامی و صنعت برق برای اعمال جرایم و مجازات بازدارنده برای این افراد شد.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، مهدی علیپور درباره جنبه‌های قانونی و حقوقی مقابله با ماینرهای غیرمجاز در کشور، اظهار کرد: بر اساس ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آئین نامه دولت در سال ۱۳۹۸، تمهیداتی برای مقابله با استفاده غیرمجاز ماینرها از شبکه برق در نظر گرفته شده است. بر این اساس، ورود بدون مجوز ماینرها به کشور و حتی نگهداری آنها قاچاق محسوب می‌شود و هرکجا که چنین دستگاه‌هایی کشف شود، به مثابه کشف کالای قاچاق با آن برخورد می‌شود.

وی با اشاره به مصرف بالای برق دستگاه‌های ماینینگ، افزود: استخراج یک واحد بیت کوین مستلزم مصرف برقی معادل ۴۴۰ واحد مسکونی در طول یک سال است. این در حالی است که بیشتر ماینرهای غیرمجاز به دلیل دست دوم و قدیمی بودن، ۲ برابر ماینرهای مجاز مصرف برق دارند. به همین دلیل به شبکه برق آسیب می‌زنند و احتمال بروز آتش سوزی را هم افزایش می‌دهند.

کارشناس حقوقی با تاکید بر لزوم تعیین جرایم و مجازات مناسب برای استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز، تصریح کرد: اگر جرایم و مجازاتی که برای استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز در نظر گرفته می‌شود، کافی و بازدارنده نباشد، مانع از ارتکاب دوباره جرم توسط این افراد نخواهد شد.

علیپور عنوان کرد: جرایمی که در حال حاضر برای این افراد در نظر گرفته می‌شود، بیشتر جنبه تنبیهی دارد و در حدی نیست که بازدارندگی ایجاد کند. بر این اساس باید همکاری بیشتری بین دستگاه قضائی، نیروهای انتظامی و صنعت برق شکل بگیرد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=324304

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: