به گزارش پردیسان آنلاین، مهدی جمالی نژاد امروز _سه شنبه نهم اردیبهشت_ در سی و ششمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار کرد: کارگران و بخش تولید به عنوان محور اصلی توسعه، نماد مقاومت و امید در جامعه مطرح شدهاند. آنها نه تنها موتور محرکه اقتصاد هستند، بلکه الهامبخش آیندهسازی و پیشرفت ملی محسوب میشوند. تأکید بر همراهی با کارگران به عنوان شریک سرنوشت و لحاظ کردن نقش آنان در برنامههای استراتژیک، گامی کلیدی در راستای عدالت اجتماعی و اقتصادی دانسته شده است. همچنین، ضرورت آموزش مهارتهای فناورانه و بازنگری قوانین قدیمی برای حمایت از حقوق کارگران و کارفرمایان بدون خدشهدار کردن تعادل موجود، از دیگر محورهای مورد تأکید قرار گرفته است.
وی افزود: در زمینه چالشهای موجود، موضوعاتی همچون نبود امنیت شغلی، خدشه دار شدن حقوق کارگران و انطباق نداشتن قوانین با شرایط فعلی مورد اشاره قرار گرفته است، استرس بر ضرورت حفظ نگاه انسانمحور در مقابل پیشرفتهای تکنولوژیکی و جلوگیری از فراموش شدن نقش اصلی نیروی کار برجسته شده است. همچنین، اهمیت برنامهریزی بلندمدت برای کارگران در شرایط نامشخص آینده و توجه به حقوق معیشتی و اجتماعی آنان به عنوان ستون اصلی جامعه برجسته شده است.
استاندار اصفهان تصریح کرد: تأکید بر عدالت نه تنها تقسیم ثروت بلکه تقسیم فرصت و منافع است. سالها سرمایهگذاری در تولید و نقش اقتصادی کارگران به عنوان سرچشمه ثروت ملت مطرح شده و لزوم ترکیب سوخت اقتصادی با عدالت اجتماعی برجسته شده است. حق کارگر به عنوان حق مردم و ملت توصیف شده و تأکید شده که عدالت را باید در تمام حوزههای کار و تولید رعایت کرد تا کشور به ثروتمندی و توسعه پایدار دست پیدا کند. همچنین، اشاره به جایگاه اخلاقی و معنوی کار به عنوان عبادت و خدمت به خانواده و جامعه، زمینهای برای الهام از کارگران به عنوان نماد امید و الگوی انسانی فراهم کرده است.
جمالینژاد عنوان کرد: کارگران خط مقدم جنگ برای پیشرفت و خاکریز اول این مبارزه هستند، بنابراین باید احترام لازم به آنان گذاشته شود یعنی احترامی که از نظر اهمیت، همتراز با احترام نظامی است. این موضوع، یک وظیفه اخلاقی در تمامی عرصهها است.
وی با بیان اینکه در حوزه جنگ اقتصادی، این جنگی که بیش از چهل سال است که با آن درگیر هستیم، کارگران همیشه پای کار بودهاند و هیچ وقت کمرنگ نشدهاند، افزود: من این را به خوبی عنوان میکنم که کارگران نه تنها نیروی محرکه اقتصاد هستند، بلکه نماد مقاومت و امید نیز محسوب میشوند و و ثابت کردهاند که آینده از آن کسانی است که امروز دست به دست هم دادهاند.
استاندار اصفهان تصریح کرد: زمانی یک کارخانه را مجسم کنیم که در آن مدیران به جای برخورد تحکمآمیز با کارکنان، آنان را شریک خود در موفقیت تلقی کنند، متوجه میشویم چه تفاوت وسیعی در مدیریت و کارآمدی ایجاد میشود. تحلیل من این است که اگر قرار است به پیشرفت واقعی دست پیدا کنیم، باید این پیشرفت را در تمامی حوزها با کارگران در میان بگذاریم.
جمالینژاد با اشاره به اینکه یکی از وظایف ما، آموزش مستمر و پیوسته کارگران است، بیان کرد: در این زمینه تلاشهای زیادی در دوره اخیر صورت گرفته است و به تازگی برنامههای زیادی در حوزه کارآفرینی و آموزش مهارتهای فناوری نوین آغاز شده که از اهمیت بالایی برخوردار است. دومین موضوعی که باید به آن توجه کرد، بازنگری و بهروزرسانی قوانین کار است، زیرا در حال حاضر حقوق کارگران در بسیاری از موارد دارای ابهام است و باید این مسئله جدی برخورد کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید دقت کنیم که در کنار پیشرفتهای تکنولوژیکی، نگاه انسانی را فراموش نکنیم. اینکه تکنولوژی نوین به عرصه تولید بیاید و جایگاه کارگران ما به فراموشی سپرده شود و نقش آنان به عنوان محور اصلی اقتصاد فراموش شود، بسیار باید مورد توجه قرار بگیرد و باید به طور جدی در برنامهها لحاظ شود.