۲۲ استان کشور با تنش آبی روبه‌رو هستند/ به‌کارگیری تدابیر لازم برای کشت بهاره و دوم

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه امروز ۲۲ استان با تنش آبی هستند، گفت: تدابیر لازم برای کشت بهاره و کشت دوم کشاورزان با توجه به خشکسالی و کم آبی به‌کارگیری شده است.

به گزارش پردیسان آنلاین و به نقل از وزارت نیرو، محمد جوانبخت با بیان اینکه در کشور حدود ۴۰ درصد خشکسالی وجود دارد اظهار کرد: نیمی از آب مصرفی شهر بندر عباس که ۱۳۰۰ لیتر می‌شود از سدهای موجود در منطقه میناب تأمین می‌شود که به‌طور تقریبی در سال جاری همه این سدها را از دست داده‌ایم.

وی با بیان اینکه استان هرمزگان با کمبود بارش ۸۰ درصدی روبرو شده است، افزود: در بسیاری از نقاط کشور با مشکل تنش آبی در سال آبی جاری روبه‌رو خواهیم شد، این در حالی است که پیک مصرف آب شرب از دو ماه آینده آغاز می‌شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به برنامه‌ریزی برای انجام طرح‌های اضطراری تأمین آب بیان کرد: این امر مستلزم تأمین اعتبار مورد نیاز است.

جوانبخت با بیان اینکه هم اکنون در ۲۲ استان با تنش آبی روبرو هستیم، ادامه داد: این مساله بیش از ۱۰۰ نقطه از شهرهای مختلف کشور را شامل می‌شود که به منظور مدیریت این شرایط، برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی شده و امید است اعتبارات مورد نظر از محل بند “م” ماده ۲۸ تأمین شود.

وی یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از نقاط کشور با محدودیت کشت بهاره و کشت دوم روبه‌رو هستند و این امر در بسیاری از استان‌ها ممنوع اعلام شده است؛ کشت برنج در اکثر نقاط استان خوزستان تحت عنوان مصوبات کارگروه مقابله با کم آبی ممنوع اعلام و ابلاغ شده است.

معاون وزیر نیرو تاکید کرد: در تلاش هستیم در تأمین آب کمترین سطح نارضایتی وجود داشته باشد، اما در این بین از کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس درخواست داریم که به وزارت نیرو در مدیریت تبعات محدودیت آب در بخش کشاورزی کمک کند.

جوانبخت در پایان تأمین اعتبارات بخش شرب را مهم ارزیابی و خاطرنشان کرد: سال آبی جاری سال سختی برای آب کشور است؛ وزارت نیرو در موقعیت اجرا قرار دارد و در این بین کمیسیون کشاورزی می‌تواند با رهنمودهای خود برای مرتفع کردن مسائل کمک کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=322525

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: