سالمندان و مادران باردار فارس در چرخه غربالگری کرونا

تحقیقات پزشکی بیانگر آن است که احتمال درگیری زنان باردار به دلیل تغییرات ایمینولوژیک و فیزیولوژیک، به ویروس‌های تنفسی، بیشتر است و ممکن است در خطر بیماری شدیدتر و مرگ و میر بیشتر در مقایسه با افراد عادی باشند.اطلاعات کافی درباره انتقال ویروس از مادر به نوزاد هم در دست نیست اما به نظر می رسد کرونا از مادر به نوزاد منتقل نمی شود ،  در ویروس‌های مشابه، ویروس در شیر مادر دیده نشده اما آنتی بادی آن منتقل شده است.

همچنین با شیوع بیماری کرونا و بررسی‌های انجام‌شده تا کنون مشخص شده است که افراد بالای ۵۰ سال بیش از دیگر گروه‌های سنی در معرض ابتلا به این بیماری بوده و درصد مرگ‌و میر بیشتری را به خود اختصاص داده‌اند از این رو سالمندان و افراد دارای بیماری های زمینه ای باید دراین زمینه مراقبت بیشتری کنند.

با در نظر گرفتن آسیب هایی که ممکن است به این دو طیف از جامعه وارد شود ، دانشگاه علوم پزشکی شیراز کار غربالگری از مادران باردار و سالمندان را آغاز کرده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تاکید بر سلامت سالمندان در اپیدمی کرونا گفت:  پیری جمعیت به عنوان یک پدیده اجتماعی، می‌تواند جامعه را به عنوان فرصت یا تهدید درگیر کند. در بحث همه گیری ویروس کرونا، سالمندان جزو افراد در معرض خطر ابتلا محسوب می شوند، به عبارتی شانس عوارض شدید و مرگ ناشی از این بیماری در افراد سالمند نسبت به دیگر گروه های سنی بیشتر است.

 عبدالرسول همتی روز یکشنبه تاکید کرد: با توجه به آسیب پذیری سالمندان، مراقبت از آن ها در برابر همه گیری بیماری ها از جمله ویروس کرونا ضروری است.

وی ضمن اشاره به الزامات مراقبت از سالمندان در مقابل این ویروس گفت: با توجه به آسیب پذیری سالمندان در برابر این ویروس و ضرورت توجه به سلامت جسم و روان این عزیزان، بایستی خانواده های سالمندان بیشتر به سلامت آنان توجه داشته و با رعایت دقیق موازین خودمراقبتی، در جلوگیری از سرایت این بیماری به این قشر سهیم باشند.

دکتر همتی ادامه داد: هر چند تنهایی سخت ترین بحران دوران سالمندی است، اما در این روزها موهبتی بزرگ محسوب می شود، چرا که طبق اصل فاصله گذاری اجتماعی، به اصلی ترین راه نجات و حفظ سلامت سالمندان تبدیل شده است. در این بین ضروری است خانواده ها احتیاجات سالمندان را با رعایت تمام شرایط بهداشتی تامین کنند و به صورت مستمر با تماس تلفنی و فضای مجازی با ایشان در ارتباط باشند.

به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در طرح غربالگری کرونا تاکنون بیش از ۹۳ درصد از سالمندان تحت پوشش دانشگاه غربالگری شده اند و در شبکه های بهداشت و درمانی که در این زمینه به پوشش ۱۰۰درصدی دست یافته اند، دور دوم غربالگری آغاز شده است.

این مقام مسوول همچنین از اجرای طرح جمع آوری گزارش روزانه موارد مثبت و مشکوک به کرونا ویروس در مراکز نگهداری سالمندان و مراکز نگهداری معلولان ذهنی و توانبخشی تحت پوشش بهزیستی استان، ارسال دستورالعمل پیشگیری و کنترل بیماری کرونای جدید به این مراکز، و ارائه راهنمای کنترل محیطی برای مقابله با کرونا در مراکز تجمعی سالمندان، به عنوان دیگر اقدامات معاونت بهداشت خبر داد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه دهنده و نخستین مجری کشوری طرح جمع آوری گزارش روزانه موارد مثبت و مشکوک به عفونت های تنفسی با اولویت ویروس کرونا در سراهای سالمندی و مراکز نگهداری معلولان ذهنی و توانبخشی تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده و ضمن ارسال منظم آخرین دستورالعمل های پیشگیری و کنترل بیماری کرونای جدید در سالمندان، با همکاری مجدانه سازمان بهزیستی ضدعفونی روزانه و انجام تب سنجی در این مراکز نیز به عنوان اقدامات تشدید یافته کنترلی مستمر پیگیری می شود.

تمامی مادران باردار غربالگری شدند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین ضمن تقدیر از کارکنان حوزه بهداشت به عنوان رزمندگان خط اول جبهه پیشگیری و مقابله با کرونا، از غربالگری موفق کرونا در جمعیت مادران باردار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همگام با سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور خبر داد.

  همتی گفت: تاکنون پژوهش ‌های علمی مستعد بودن زنان باردار به ابتلا بیماری کروناویروس جدید یا کرونا در مقایسه با سایر افراد را نشان نداده است، اما با توجه به وقوع تغییراتی در سیستم ایمنی و فیزیولوژیکی بدن طی دوران بارداری، ممکن است شانس ابتلا و شدت عفونت‌ های تنفسی ویروسی، از جمله کرونا در آنان بیشتر شود.

چنانچه موارد گزارش ‌شده از دیگر عفونت ‌های مرتبط به کرونا از جمله سندروم تنفسی حاد یا سارس (SARS-CoV)، سندروم تنفسی خاورمیانه یا مِرس (MERS-CoV)  و سایر عفونت ‌های تنفسی ویروسی مانند آنفلوانزا، بیانگر افزایش شدت بیماری در طول بارداری است.

دکتر همتی گفت: با توجه به اقدامات گسترده پیشگیری از بیماری کرونا ویروس در مادران باردار با تلاش گروه سلامت مادران معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پس از شناسایی موارد مشکوک و قطعی برای انجام اقدامات کلینیکی و پاراکلینیکی، پیگیری های لازم صورت گرفت.

وی افزود: به لطف خدا اغلب مادران مبتلا پس از دریافت درمان و مراقبت های مستمر، بدون هیچگونه عارضه ای ترخیص شده و در نگهداشت خانگی تحت پایش و نظارت تیم بهداشت هستند، در حال حاضر تنها یک مورد مادر مبتلا به کرونا در بیمارستان بستری بوده و حال عمومی او خوب است.

این مقام مسوول در دانشگاه تاکید کرد: در این دوره بحرانی روند شناسایی و پیگیری فعال مراقبت مادران باردار پرخطر با اولویت پیشگیری از ابتلا به کرونا به صورت شبانه روزی و لحظه ای در حوزه معاونت بهداشت، تمامی شبکه های بهداشت و درمان و با همکاری معاونت درمان در حال اجرا است.

وی ابراز امیدواری کرد با توکل بر خداوند متعال، تلاش بی وقفه کارکنان ساعی بهداشت و درمان و با یاری مردم فهیم استان بر این بحران فائق خواهیم آمد.

علاوه بر شیراز، در شهرستان‌های فسا، نی ریز، اقلید، خرم بید، استهبان، داراب، خفر، فراشبند، خرامه ، لامرد، ارسنجان، لارستان، کازرون، آباده، اوز، خنج، مرودشت، سپیدان، قیروکارزین، فیروزآباد، جهرم، گراش، بوانات، زرقان، بیضا و  سرچهان بیماران مبتلای به کرونا شناسایی شده است.

بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) و سه  بیمارستان شهید چمران ، شهید فقیهی و شهید بهشتی در شیراز به عنوان مراکز پشتیبان در کنار معرفی ۹ مرکز در شیراز و ۳۶ مرکز در دیگر شهرستان‌های استان فارس برای مراجعه افراد مشکوک به کرونا به این بیماران خدمات می دهند ، همچنین نقاهتگاه بیماران مبتلا به کرونا با ظرفیت ۲۰۰ تخت نیز در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب توسط ارتش جمهوری اسلامی در شیراز تجهیز شده و مورد استفاده قرار می گیرد.

مبتلایان به کرونا در استان فارس را ۱۰درصد افراد زیر ۱۰ سال، ۵۷درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال، ۴۲درصد افراد ۵۰ سال به بالا تشکیل می دهند، همچنین موارد فوتی ناشی از بیماری کرونا هم ۲۳درصد افراد ۱۰ تا ۵۰ سال و ۷۸درصد افراد ۵۰ سال به بالا به خود اختصاص داده اند و موردی از مرگ زیر ۱۰ سال ناشی از کرونا نیز گزارشی نشده است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=31988

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: