نشانه‌هایی از زنگ خطر واریس و عوارض آن

بیماری واریس که به دلیل تورم و پیچ‌خوردگی غیرطبیعی رگ‌ها، ایجاد می‌شود، بیشتر به دلیل مشکلات گردش خون، عوامل ژنتیکی و سبک زندگی کم‌تحرک رخ می‌دهد و این بیماری علاوه بر تاثیرات ظاهری، می‌تواند به مشکلات بهداشتی و کاهش کیفیت زندگی منجر شود.

به گزارش پردیسان آنلاین، واریس که به عنوان رگ‌های واریسی نیز شناخته می‌شود، یکی از مشکلات رایج در دستگاه گردش خون است که بیشتر در رگ‌های پا ظاهر می‌شود، در این حالت، رگ‌ها به‌طور غیرطبیعی متورم و پیچ‌خورده می‌شوند و ممکن است به دلیل مشکلات گردش خون، ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت و عوامل ژنتیکی ایجاد شوند و علاوه بر تأثیرات ظاهری، واریس می‌تواند به مشکلات بهداشتی و کیفیت زندگی فرد منجر شود.

یکی از علل اصلی بروز واریس، نداشتن عملکرد صحیح دریچه‌های موجود در رگ‌ها است، این دریچه‌ها به‌طور طبیعی به جریان خون از پاها به سمت قلب کمک می‌کنند، اما وقتی دچار نارسایی می‌شوند، خون به جای جریان صحیح به سمت قلب، به سمت پاها بازمی‌گردد و باعث تورم و پیچ‌خوردگی رگ‌ها می‌شود که این وضعیت به طور معمول با درد، احساس سنگینی و تورم در پاها همراه است.

واریس ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود که از جمله آنها می‌توان به عوامل ژنتیکی، سن، جنسیت (بیشتر در زنان)، بارداری، چاقی و سبک زندگی کم‌تحرک اشاره کرد، همچنین ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت، به‌خصوص در مشاغلی که نیاز به این وضعیت‌ها دارند، می‌تواند خطر بروز واریس را افزایش دهد.

علائم واریس شامل تورم و پیچ‌خوردگی رگ‌ها، درد و ناراحتی در پاها، احساس سنگینی و خستگی، خارش و سوختگی در ناحیه رگ‌های متورم و تغییر رنگ پوست به‌خصوص در نواحی نزدیک به رگ‌های آسیب‌دیده است و در موارد شدیدتر، واریس می‌تواند باعث زخم‌های پوستی و عفونت شود که نیاز به درمان فوری دارد.

درمان واریس به‌طور عمده به مرحله و شدت بیماری بستگی دارد، روش‌های درمانی شامل تغییرات سبک زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی، کاهش وزن و اجتناب از ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت، استفاده از جوراب‌های فشاری و در موارد شدیدتر، روش‌های پزشکی مانند اسکلروتراپی، لیزردرمانی و جراحی است، این روش‌ها می‌توانند به بهبود علائم کمک کنند، اما به‌طور کامل، درمانی دائمی نیستند.

نشانه‌هایی از زنگ خطر واریس و عوارض آن

بروز واریس در زنان بیشتر است / تأثیر وراثت بر ابتلاء به واریس

محمود هادی‌زاده، متخصص قلب و عروق، فلوشیپ فوق تخصصی درمان‌های مداخله‌ای و بنیانگذار درمان‌های نوین واریس و نارسایی‌های عروقی با بیان اینکه بیماری واریس جزو بیماری‌های وریدی است، به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: رگ‌های واریسی، رگ‌هایی است که از سه میلی‌متر قطر بیشتری دارند، پرپیچ و خم و از روی پوست قابل مشاهده هستند.

وی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین اختلالات وریدی و عروقی که در جوامع مختلف دیده می‌شود، واریس است، می‌افزاید: در بسیاری افراد، این اختلالات قابل مشاهده است و باعث ایجاد عوارض برای آنها می‌شود و بعضی از عوامل باعث می‌شود این اختلالات در برخی افراد، بیش از دیگران دیده شود.

متخصص قلب و عروق، فلوشیپ فوق تخصصی درمان‌های مداخله‌ای و بنیانگذار درمان‌های نوین واریس و نارسایی‌های عروقی با بیان اینکه اختلالات وریدی و وایس در زنان و افرادی که سن بیشتری دارند، بیشتر دیده می‌شود، تصریح می‌کند: تأثیر ارث و مسائل وراثتی را نمی‌توان بر بروز واریس نادیده گرفت و بیماری واریس در افرادی که در خانواده خود، افراد دارای سابقه واریس و اختلالات وریدی داشته باشند، بیشتر دیده می‌شود.

علائم واریس / چه افرادی به واریس مبتلا می‌شوند؟

هادی‌زاده با بیان اینکه بیماری واریس در افرادی که طولانی‌مدت روی پا می‌ایستند و وزنه و اجسام سنگین بلند می‌کنند، بیشتر دیده می‌شود، ادامه می‌دهد: علائم و عوارض واریس به دو بخش مهم تقسیم می‌شود؛ علائم اولیه این بیماری در مراحل ابتدایی قابل مشاهده است و علائم ثانویه، در مراحل پیشرفته‌تر بیماری دیده می‌شود.

وی می‌گوید: در مراحل ابتدایی بیماری واریس، به طور معمول علائمی از جمله درد، احساس سنگینی، تغییر ظاهر پوست، احساس خارش و سوزش و سندروم پای بی‌قرار، قابل مشاهده است و به مرور زمان، هرچه واریس به حال خود رها شود و افراد برای درمان اقدام نکنند، علائم پیشرفته‌تر و عوارض بیشتری متوجه افراد می‌شود.

متخصص قلب و عروق، فلوشیپ فوق تخصصی درمان‌های مداخله‌ای و بنیانگذار درمان‌های نوین واریس و نارسایی‌های عروقی با بیان اینکه به عنوان عوارض واریس، می‌توان به بسیاری از اختلالات اشاره کرد، اضافه می‌کند: ایجاد لخته یکی از عوارض واریس درمان نشده است که خود می‌تواند منجر به ایجاد آمبولی، درد، خارش، سوزش و انسداد عروقی در پاها شود، تغییر رنگ پوست نیز از اهمیت بالایی برخوردار است و بسیاری از بیماران، با تغییر رنگ پوست به رنگ سیاه به پزشک مراجعه می‌کنند.

نشانه‌هایی از زنگ خطر واریس و عوارض آن

معجزه درمان واریس در طب سنتی

بهنام یوسفیان، پزشک و متخصص طب سنتی با بیان اینکه واریس به عنوان رگ‌های واریسی نیز شناخته می‌شود و حالتی است که در آن رگ‌ها به‌طور غیرطبیعی متورم و پیچ‌خورده می‌شوند، به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: این مشکل بیشتر در رگ‌های پاها رخ می‌دهد و می‌تواند به دلیل مشکلات گردش خون، ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت و عوامل ژنتیکی ایجاد شود و درمان واریس در طب سنتی با توجه به استفاده از گیاهان دارویی و روش‌های طبیعی، جایگاه ویژه‌ای دارد و به عنوان یک روش مکمل می‌تواند به بهبود علائم کمک کند.

وی با بیان اینکه یکی از گیاهان مؤثر در درمان واریس، کاسنی است، می‌افزاید: کاسنی به دلیل خواص ضد التهابی و تقویت‌کننده گردش خون معروف است، مصرف دمنوش کاسنی یا استفاده از عصاره آن به صورت موضعی می‌تواند به کاهش تورم و التهاب رگ‌های واریسی کمک کند.

پزشک و متخصص طب سنتی تصریح می‌کند: گزنه نیز به عنوان یکی دیگر از گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی شناخته می‌شود، گزنه با خواص تقویت‌کننده گردش خون و ضد التهابی می‌تواند به بهبود علائم واریس و کاهش درد و تورم کمک کند.

یوسفیان با اشاره به اینکه شاه بلوط هندی یکی از گیاهان پرکاربرد در درمان واریس است، ادامه می‌دهد: این گیاه به دلیل داشتن ترکیبات فعال ضد التهابی و تقویت‌کننده دیواره‌های عروق می‌تواند به کاهش تورم و درد ناشی از واریس کمک کند، عصاره شاه بلوط هندی بیشتر به صورت موضعی یا به عنوان مکمل‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای درمان واریس چه بخوریم؟

وی می‌گوید: یکی دیگر از روش‌های مؤثر در درمان واریس در طب سنتی، استفاده از جینکو بیلوبا است، این گیاه با خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی می‌تواند به بهبود جریان خون و کاهش التهابات عروقی کمک کند و مصرف جینکو بیلوبا به صورت مکمل غذایی یا دمنوش می‌تواند به بهبود علائم واریس کمک و از عود مجدد آن جلوگیری کند.

پزشک و متخصص طب سنتی اضافه می‌کند: ماساژ واریس با استفاده از روغن‌های گیاهی نیز به عنوان یکی از روش‌های طب سنتی شناخته می‌شود، ماساژ با استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن گزنه می‌تواند به بهبود جریان خون و کاهش التهاب و تورم رگ‌های واریسی کمک کند که این روش به طور معمول به صورت روزانه یا چند بار در هفته انجام می‌شود.

یوسفیان با بیان اینکه حجامت نیز به عنوان یکی از روش‌های سنتی درمان واریس شناخته می‌شود، می‌افزاید: این روش به بهبود گردش خون و کاهش التهاب و تورم رگ‌های واریسی کمک می‌کند، حجامت به طور معمول توسط افراد متخصص در این زمینه انجام می‌شود و نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد.

وی تصریح می‌کند: تغییرات سبک زندگی نیز می‌تواند به بهبود علائم واریس کمک کند، استفاده از رژیم غذایی متعادل و غنی از فیبر، کاهش وزن اضافی، اجتناب از ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت و افزایش فعالیت فیزیکی می‌تواند به بهبود گردش خون و کاهش علائم واریس کمک کند، همچنین مصرف آب کافی و پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و نمکی نیز می‌تواند مؤثر باشد.

نشانه‌هایی از زنگ خطر واریس و عوارض آن

به گزارش پردیسان آنلاین، پیشگیری از واریس به‌طور عمده به تغییرات سبک زندگی مرتبط است و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، افزایش فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف الکل و سیگار و نگهداری وزن مناسب می‌تواند به کاهش خطر بروز واریس کمک کند، همچنین استفاده از جوراب‌های فشاری و اجتناب از ایستادن یا نشستن طولانی‌مدت نیز می‌تواند مؤثر باشد.

تحقیقات نشان داده است که واریس می‌تواند تأثیرات روانی منفی نیز بر فرد داشته باشد، زیرا ظاهر ناخوشایند رگ‌های متورم ممکن است به کاهش اعتماد به نفس و احساس خودآگاهی منجر شود و افراد مبتلا به واریس ممکن است از شرکت در فعالیت‌های اجتماعی نیز خودداری کنند که این مسئله می‌تواند به انزوای اجتماعی و افسردگی آنها منجر شود.

واریس ممکن است به‌عنوان یک مشکل زیبایی شناخته شود، اما اهمیت آن فراتر از ظاهر است، این بیماری می‌تواند به مشکلات جدی‌تر مانند زخم‌های پوستی، عفونت‌ها و حتی لخته‌های خون منجر شود، از این رو مراجعه به پزشک و مشاوره با متخصص در صورت بروز علائم، بسیار حیاتی است.

آگاهی از علل، علائم و روش‌های پیشگیری و درمان واریس می‌تواند به افراد کمک کند تا با این بیماری بهتر مقابله کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند، توجه به سلامت پاها و مراقبت از آنها می‌تواند به پیشگیری از بروز واریس و مشکلات مرتبط با آن کمک کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=319059

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: