زهرا ناییجی در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به تعریف سقط جنین اظهار کرد: زمانی سقط مکرر مطرح میشود که دو تا سه بار متوالی رخ دهد، بارداری که منجر به سقط شود، عوارض جسمی و روانی برای مادر به همراه دارد، بنابراین تلاش میشود تا از تکرار این رخداد جلوگیری کنند.
وی افزود: درصدی از علل سقط مانند اختلالات تیروئید و دیابت قابل شناسایی است و توصیه میشود این علل مورد بررسی قرار گیرد برای اینکه اگر علت قابل درمان وجود دارد، درمان انجام شود تا مادر سقط مجدد را تجربه نکند.
متخصص زنان و پریناتولوژیست دانشگاه شهید بهشتی، بابیان اینکه در برخی موارد علت قابل شناسایی برای سقط جنین وجود ندارد، گفت: مادر در این زمان بارداری موفقی را پشت سر میگذارد و سقط پدیده طبیعی حیات است و بیش از ۷۰ درصد جنینهای که در ماههای ابتدایی بارداری سقط میشوند، اختلال ژنتیکی دارند.
وی ادامه داد: در بسیاری از موارد سقط جنین نگران کننده نیست و مادر پس از گذراندن ۳۰ روز میتواند مجدد بارداری را تجربه کند و در بحث جوانی جمعیت مادران را به باردار شدن و فرزندآوری تشویق میکنیم.
ناییجی با اشاره به اینکه بعد از سن ۳۵ سالگی شاهد کاهش رزروهای تخمدانی هستیم، تصریح کرد: سونوگرافی در ۱۸ تا ۲۰ هفته ضروری است، براساس معاینات بارداری اگر مورد خاصی نباشد سونوگرافی ضرورت ندارد و مراقبت اضافی در سن طلایی نیاز نیست.
متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: خطرات مادری بعد از سن ۴۵ سالگی و مرگومیر مادران افزایش مییابد، بنابراین اگر مادران تصمیم به بارداری برای فرزند دوم یا سوم دارند تا سن ۴۰ سالگی اقدام کنند.