زهرا ناییجی در گفتوگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به سن طلایی بارداری اظهار کرد: بر اساس اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارد، ۱۸ تا ۳۰ سال و برخی ۲۰ تا ۳۰ سال را سن طلایی بارداری عنوان کردند اما بهترین زمان ۱۸ تا ۳۵ سال است.
وی افزود: قبل از ۱۸ سالگی و بعد از ۳۵ سالگی عوارض بارداری افزایش مییابد، بنابراین با افزایش سن عوارض بارداری هم افزایش خواهد داشت، با افزایش عوارض بارداری پرخطر محسوب میشود که از منظر مادر و جنین قابل بررسی است.
متخصص زنان و پریناتولوژیست دانشگاه شهید بهشتی، گفت: در بالای ۳۵ سال عوارض جنینی و اختلالات ژنتیکی افزایش مییابد و تا سن ۴۰ سالگی عوارض مادری افزایش شاخصی ندارد، پس از ۴۰ سال عوارض مادری افزایش مییابد، اگر سن مادر خیلی پایین یا بالا باشد از گروه کم خطر خارج میشود و به مراقبت بیشتری نیاز دارد.
وی با اشاره به مزیتهای بارداری در سن طلایی تصریح کرد: عوارض بارداری جنینی و مادری در این سن کاهش مییابد اختلالات ژنتیکی و کروموزومی، وزن کم در حین تولد، اختلالات رشدی در جنین، همچنین زایمان زودرس به حداقل میرسد، بیماریهای که در زمان بارداری ایجاد میشود، مانند فشارخون، دیابت در این سن کمتر است.
ناییجی خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سن طلایی بارداری، وزن مناسب و کنترل بیماریهای زمینهای مادر است، چاقی اکنون در جامعه بسیار شایع است، بنابراین مادر باید وزن مناسب داشته باشد، وزن کم، وزن بالا مشکل ایجاد میکند، اگر مادر مبتلا به بیماری زمینهای باشد باید داروها را در زمان مقرر مصرف کند تا بیماری کنترل شود، در بارداری وزن مادر باید متعادل باشد.
متخصص زنان اضافه کرد: بیماری فشار خون و مشکلات کلیوی باید در بارداری کنترل شود، اگر مادر وزن مناسب و بیماری زمینهای نداشته باشد، بارداری پدیده فیزیولوژیک است، بنابراین نیاز به مداخله خاصی ندارد، مادر باید وزن را کنترل و واکسیناسیون مناسب را انجام دهد، بارداری در سن طلایی سبب میشود مادر در گروه کمخطر قرار میگیرد، اما هنگامی که بارداری دو یا سه قلو باشد با مواردی مواجه میشویم مانند فشار خون و موارد دیگر که مراقبتها تغییر میکند.