قم؛ کانون شادمانی و انتظاردر جشن نیمه شعبان/ برنامه‌ریزی‌ها برای میزبانی میلیونی از زائران ادامه دارد

با نزدیک شدن به ایام مبارک نیمه شعبان، شهر قم به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد زائران و دل‌باختگان اهل‌بیت (ع) آماده می‌شود تا جشن بزرگ ولادت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی (عج)، را با شکوه هرچه تمام‌تر برگزار کند.

به گزارش پردیسان نوین/زهرا ملکوتی شاد؛ مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر حضرت معصومه (س) همواره میعادگاه منتظران واقعی بوده و امسال نیز قرار است با برپایی برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و مذهبی، از زائران و مسافران از نقاط مختلف کشور و جهان پذیرایی کند. در راستای این هدف، جلسات مستمری در سطح شهر برگزار شده و تمامی نهادها و سازمان‌های مربوطه برای ارائه خدمات بهتر و با کیفیت‌تر به زائران همکاری می‌کنند. از شادپیمایی‌های خیابانی تا جشن‌های فرهنگی و هنری، همه چیز در حال آماده‌سازی است تا این ایام، فرصتی برای تجلی عشق به اهل‌بیت (ع) و انتظار برای ظهور منجی باشد. در این گزارش، به بررسی آخرین اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای برگزاری این جشن بزرگ در قم خواهیم پرداخت.
جشن بزرگ نیمه شعبان در قم هر ساله با حضور میلیونی زائران از سراسر کشور و ملیت‌های مختلف در مسجد مقدس جمکران برگزار می‌شود و میعادگاهی برای منتظران موعود از سراسر کره خاکی است.
چند وقتی است که جلسات مختلف در سطح شهر در حال برگزاری است تا شهر برای پذیرایی از زائران نیمه شعبان آماده شود. برپایی این جشن بزرگ بین‌المللی با محوریت حرم مطهر حضرت معصومه (ص) و مسجد مقدس جمکران سال‌ها به یکی از مهم‌ترین رویدادهای شهر قم تبدیل شده است.
بیش از یک ماه است که برنامه‌ریزی‌ها برای برگزاری هرچه بهتر جشن بزرگ نیمه شعبان در شهر قم انجام شده و طی جلسات مستمر ستاد تسهیلات زائران استانداری و شهرداری، جنبه‌های مختلف میزبانی از زائران نیمه شعبان موردبررسی قرار گرفته است.
نیمه شعبان امسال به دلیل قرار گرفتن در فصل سرد سال موضوعی است که باید توسط دست اندرکاران برنامه ریزی لازم صورت پذیرد.

تلاش برای انسجام رسانه‌ای در جشن ملی نیمه شعبان/ فعالیت‌های نوین حوزه اطلاع‌رسانی برای خدمت‌رسانی به زائران
فعالیت ستاد تسهیلات زائرین و خدمات سفر استان قم هرساله در مناسبت‌های شاخص ملی و مذهبی که استان قم میزبان مسافرانی از اقصی نقاط کشور است، شدت یافته و با محوریت استانداری قم در کمیته‌های مختلف و با عضویت دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی، برنامه‌ریزی انجام اقداماتی باهدف پذیرایی درخور شأن از مسافران شهر مقدس قم و زائران بارگاه نورانی حضرت فاطمه معصومه(س) انجام‌گرفته و در مسیر اجرا قرار می‌گیرد.
در این ستاد بیش از 10 کمیته با موضوعات و شرح فعالیت تخصصی فعال بوده که کمیته اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات ازجمله آن‌هاست. ریاست این کمیته با مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم و دبیری آن با اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم است. علاوه بر آن بیش از 20 دستگاه دیگر در حوزه مرتبط با فعالیت‌های این کمیته در موضوعاتی نظیر اطلاع‌رسانی، تبلیغات، رسانه ملی، ستاد خبری و حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش‌آفرینی دارند.
احمد نامداری مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم در گفتگو با خبرنگار پردیسان نوین با اشاره به رویکرد کمیته اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات ستاد تسهیلات سفر استان قم گفت: تمرکز بر اطلاع‌رسانی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین نیازهای مسافران و زائران استان قم و همچنین شهروندان از اهدافی است که به جد مورد تأکید قرارگرفته است و برنامه‌ریزی‌هایی به این منظور انجام‌شده تا شاهد یک‌صدای واحد از مجموعه استان برای بیان موضوعات مختلف باشیم. وی ادامه داد: آسیب‌شناسی اقدامات سال‌های گذشته خلأ این موضوع باعث به وجود آمدن مشکلاتی شده بود که دامنه آن نه‌تنها زائران و مسافران بلکه عوامل اجرایی را نیز درگیر کرده بود و امسال با تلاش‌های انجام‌شده، امیدواریم در این راستا گام‌های مناسبی برداشته شود.
نامداری افزود: فعالیت کمیته اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات از حدود 2 ماه پیش از مراسم نیمه شعبان شدت یافته و هر هفته جلسات هماهنگی موضوعات مختلف این کمیته با محوریت مدیران روابط عمومی دستگاه‌ها و نهادهای استان در حال اجرا و پیگیری است، توجه به ابعاد گسترده این جشن‌ها به‌عنوان یک مراسم ملی و تلاش برای پوشش شایسته رسانه‌ای آن از موضوعاتی است که بیش از گذشته مورد تأکید قرارگرفته است.
وی عنوان کرد: استفاده از ظرفیت رسانه ملی و شبکه‌های سراسری صداوسیما برای حضور در این مراسم و تمرکز بیشتر برنامه‌های مختلف صداوسیما بر موضوع مهدویت و انتظار در ایام ولادت حضرت ولی‌عصر(عج) از مواردی است که پیگیری آن انجام‌شده و برنامه‌ریزی مناسبی برای اجرای آن تهیه‌شده است.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم افزود: درزمینه اطلاع‌رسانی به زائرین نیز اقداماتی انجام‌شده است و با تشکیل ستاد خبری از پراکندگی موضوعات مختلف جلوگیری شده تا با یک‌صدای واحد بتوان به موضوع پوشش رسانه‌ای اقدامات پرداخت. در این زمینه هماهنگی‌ها و رایزنی‌هایی نیز با رسانه‌های بین‌المللی در حال انجام است.
نامداری بیان کرد: طبق هماهنگی‌های انجام‌شده و مصوبات کمیته اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات، بستر اصلی اطلاع‌رسانی موضوعات مختلف صرفاً سامانه الکترونیکی”قم زائر” خواهد بود که هم در پرتال اینترنتی و هم در فضای مجازی فعالیت داشته و هرگونه اطلاعات موردنیاز زائران و شهروندان در این ایام به این سامانه ارجاع خواهد شد.
وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام‌شده، مسافران و زائران به‌محض ورود به شهر مقدس قم نیز پیامکی دریافت خواهند کرد که افراد را برای راهنمایی به همین سامانه ارجاع خواهد داد. طراحی این سامانه به‌گونه‌ای است که به‌سادگی در بستر تلفن‌های همراه هوشمند قابل‌استفاده بوده و جهت دسترسی به آن نیز از راه‌های مختلف اطلاع‌رسانی در معرض زائران و مسافران قرار خواهد گرفت.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم افزود: علاوه بر به‌روزرسانی کامل اطلاعات شهر قم در این سامانه، آخرین اطلاعات مربوط به تمهیدات ترافیکی، حمل‌ونقل عمومی و چگونگی حضور در مراسم نیمه شعبان با توجه به ازدحام جمعیت و اطلاعیه‌های اضطراری نیز از طریق همین سامانه انتشار خواهد یافت تا دسترسی به آن برای عموم مهیا باشد.
وی تاکید کرد: مسیریابی با نرم‌افزارهای داخلی و جانمایی تمام موکب‌ها و خدمات مستقر در بلوار پیامبر اعظم(ص) و پیرامون مسجد مقدس جمکران نیز از دیگر اقداماتی است که توسط این کمیته انجام و به‌سادگی قابل‌دسترس عموم مردم خواهد بود.
نامداری با اشاره به اقدامات و برنامه‌ها جهت فضاسازی ایام نیمه شعبان عنوان کرد: با هم‌افزایی ایجادشده بین دستگاه‌های متولی، پویش “تا انقلاب مهدی نهضت ادامه دارد” با محوریت مسجد مقدس جمکران در این ایام اجرا خواهد شد و تمامی دستگاه‌ها در ذیل همین پویش نسبت به امور مختلف تبلیغی و ترویجی ازجمله فضاسازی مشارکت و همکاری خواهند داشت. در تلاش هستیم تا این پویش در سطح ملی به اجرا درآمده و در دیگر استان‌های کشور نیز این مناسبت در قالب ستاد ملی جشن‌های دهه مهدویت تحقق یابد.
وی تصریح کرد: هماهنگی لازم با برخی دستگاه‌ها و نهادها در راستای پشتیبانی از فضاسازی شهری همسو با مسئولیت‌های اجتماعی دستگاه‌ها صورت گرفته و با محوریت مجموعه شهرداری قم برنامه‌ریزی‌های لازم انجام‌شده که امیدواریم در این زمینه نیز بتوانیم فضایی بانشاط و متناسب با ایام را در سطح شهر قم شاهد باشیم. استفاده از المان‌های مناسبتی، پرچم و ریسه‌های پارچه‌ای، سازه‌های نوری، نقاشی دیواری و دیوارنگاره، سازه‌های تبلیغات شهری و … از مواردی است که در فضاسازی نیمه شعبان به‌صورت یکپارچه به آن پرداخته خواهد شد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری قم افزود : در جهت فضاسازی مبادی ورودی شهر قم نیز اقداماتی با مشارکت دستگاه‌های مختلف در حال انجام است تا در آستانه ورود به شهر قم نیز فضایی مناسب را برای ورود زائران بارگاه منور حضرت فاطمه معصومه(س) و نمازگزاران مسجد مقدس جمکران آماده نماییم.
وی در پایان تاکید کرد: هدف اصلی کمیته اطلاع‌رسانی و فناوری اطلاعات ستاد تسهیلات سفر استان قم، توجه به موضوع خدمت به زائران و مجاروان شهر مقدس قم بوده که بتوان در کنار فعالیت دیگر کمیته‌های این ستاد، زمینه لازم را برای ارتباط با زائران ایجاد نموده و در این ارتباط اطلاع‌رسانی لازم و انعکاس بخشی از فعالیت‌های خادمان مردم را شاهد باشیم.

آمادگی شهرداری قم برای میزبانی از میلیون‌ها زائر نیمه شعبان
مهدی اصفهانیان مقدم، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پردیسان نوین از برنامه‌ریزی‌های گسترده شهرداری قم برای میزبانی از زائرین و مسافرین در ایام دهه فجر و مراسم نیمه شعبان خبر داد.
اصفهانیان گفت:امسال، از 22 تا 26 بهمن 1403، شهرداری قم با افتخار میزبان زائرینی خواهد بود که به دلیل تقارن ایام دهه فجر و نیمه شعبان، فرصت مناسبی برای خدمات‌رسانی به شهروندان و زائران خواهد بود.
وی ادامه داد : برای این منظور، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته است که شامل فعالیت بیش از 3000 نفر از پرسنل شهرداری، از جمله اعضای بخش‌های خدماتی، فضای سبز، آتش‌نشانی و ترافیکی است. افزون بر این، بیش از 270 دستگاه ماشین‌آلات مکانیزه نیز در آماده‌باش خواهند بود.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم با بیان اینکه شهرداری قم فعالیت‌های خود را برای این ایام از ابتدای مهرماه آغاز کرده است خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی ستادهای نه‌گانه و کمیته‌های یازده‌گانه تحت نظارت معاونت خدمات شهری و سازمان‌های تابعه، برنامه‌ریزی دقیقی برای ارائه خدمات به زائران در مناطق هشت‌گانه شهری به‌ویژه در محدوده‌های پیرامونی حرم کریمه اهل‌بیت (س) و مسجد مقدس جمکران انجام شده است.
وی با اشاره به آماده‌سازی و تجهیز پارکینگ‌ها به مساحت 160 هکتار با ظرفیت پارک 50,000 خودرو و 4,000 موتورسیکلت اطراف مسجد مقدس جمکران عنوان کرد:پاکسازی و جمع‌آوری ضایعات از محوطه اطراف بلوار پیامبر اعظم،جداره‌سازی دیواره‌های اطراف مسجد به طول 3.7 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد تومان،تعمیر و بازسازی سرویس‌های بهداشتی و ساخت سرویس بهداشتی جدید با اعتباری بالغ بر 25 میلیارد تومان،بازکاشت و بهسازی فضای سبز در بلوار پیامبر اعظم و پارکینگ‌ها بخشی از برنامه ریزی صورت گرفته برای نیمه شعبان می باشد.
معاون محیط زیست و خدمات شهرداری قم افزود : تأمین ایمنی مراسم از طریق آماده‌سازی بزرگترین ایستگاه آتش‌نشانی در ابتدای بلوار پیامبر اعظم، نصب پرچم‌های مرتفع در میدان‌های آل یاسین و امام حسن عسگری (ع)،پیاده‌رو سازی اطراف مسجد مقدس جمکران برای تسهیل رفت و آمد زائرین و نمازگزاران از دیگر اقدامات خواهد بود.
وی اظهار داشت : توسعه و تعریض شوارع اطراف مسجد مقدس جمکران، از جمله خیابان‌های ظهور و حاج رضایی، با هدف تسهیل عبور و مرور شهروندان و زائرین در دستور کار قرار دارد.
اصفهانیان از اجرای اصلاح هندسی و ساخت کانال‌های کشویی در بلوار پیامبر اعظم و معابر اطراف مسجد مقدس جمکران به منظور رفع آبگرفتگی و بهبود تردد،توزیع و پخش آسفالت در حاشیه محور پشتیبان بلوار به طول 4 کیلومتر و همچنین زیرسازی و کوبش در طول 3 کیلومتر دیگر برای استقرار موکب‌ها و ایستگاه‌های صلواتی،آذین‌بندی و نورپردازی بلوار پیامبر اعظم به طول 7 کیلومتر و محدوده اطراف مسجد مقدس جمکران، شامل میدان آل یاسین و میدان منجی،اجرای دیوارنگاره در زیرگذر کریمه اهل بیت (س) و پیرامون مسجد به مساحت تقریبی 10,000 متر مربع، با موضوعات مهدویت، ایثار، شهادت، عفاف و حجاب،تامین روشنایی و نصب برج‌های نوری در اطراف رینگ مسجد، پارکینگ‌ها و کمپینگ شماره 3، تجهیز و آماده‌سازی بوستان‌ها به ویژه 6 بوستان و یک پارکینگ به عنوان استراحت‌گاه اصلی برای زائرین نیز خبر داد.
اصفهانیان در ادامه به همکاری با معاونت فرهنگی مسجد مقدس جمکران اشاره کرد و گفت: در راستای ترویج فرهنگ انتظار و مهدویت، هماهنگی‌هایی برای برپایی 44 غرفه فرهنگی در بلوار پیامبر اعظم، نورافشانی، برپایی کاروان شادی و اجرای گروه سرود انجام شده است.
وی با اشاره به مطالبات ملی و فرا استانی این شهرداری از وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها به منظور برگزاری هر چه باشکوه‌تر مراسم نیمه شعبان سال 1402 خبر داد و بیان کرد: تامین قیر و جدول ، تامین تسهیلات رفاهی زائرین شامل سرویس بهداشتی سیار و حمام سیار، تأمین تجهیزات خودروهای آتش‌نشانی سبک و سنگین، خودروی نردبان و ماشین‌های آبده‌ و اطفای مواد شیمیایی بخشی از مطالبات می باشد.
معاون محیط زیست و خدمات شهرداری قم ادامه داد: تملک زمین برای ایجاد پارکینگ‌های پیرامون مسجد مقدس جمکران،تأمین آب، برق، گاز، داربست، سازه اسپیس، شبکه اینترنت و فیبر نوری و افزایش ظرفیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی از دیگر درخواست هایی شهردرای قم از وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها برای برگزاری این مراسم بسیار مهم می باشد.
اصفهانیان همچنین به تعیین استان‌های معین از جمله تهران، اصفهان و مرکزی برای پشتیبانی مراسم نیمه شعبان اشاره کرد و افزود: بیمه مسئولیت و حوادث شرکت‌کنندگان در مراسم نیز همانند سالگرد رحلت حضرت امام (ره) باید توسط سازمان شهرداری‌ها تأمین شود.
در پایان، وی خواستار تأمین سیستم صوت مرکزی در بلوار پیامبر اعظم و اختصاص 5 دستگاه تلویزیون شهری برای پخش مراسم‌ها و ارتباط بهتر با زائرین شد و تاکید کرد: شهرداری قم باور دارد که این اقدامات نه تنها به بهبود خدمات‌رسانی به زائرین کمک خواهد کرد بلکه شور و نشاط اجتماعی را نیز افزایش خواهد داد. شهرداری در تلاش است تا با این برنامه‌ها، تجربه‌ای دلنشین و به یاد ماندنی برای زائرین فراهم کند.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=318140

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: