معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار خانه از سال ۷۹ تاکنون در بافت‌های فرسوده کشور ساخته شد.

به گزارش پردیسان آنلاین، محمد آئینی در چهل‌وپنجمین نشست تخصصی معاونان شهرسازی و معماری کلان شهرهای ایران اظهار کرد: تعداد پروانه‌ها و ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده در سال ۷۹ به میزان ۵.۶ درصد بوده که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۲۳ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه در حوزه بازآفرینی برنامه هفتم توسعه کشور ۲ شاخص راهبردی و عملیاتی در پیش گرفته است، افزود: در حوزه راهبردی ۲۰ درصد و سالانه به صورت نسبی یا مطلق چهار درصد از سطح بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری باید کاهش یابد و ۱۵ درصد نیز تولید صنعتی ساختمان صورت بگیرد، اما در حوزه عملیاتی نیز باید یک هزار و ۵۰۰ مسکن شهری، ۱۰۰ هزار واحد مسکن روستایی و ۵۰۰ هزار بناهای فرسوده و ناکارآمدی شهری بازسازی شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: موضوع بازآفرینی در هر شهر با شهر دیگر و توزیع بسته‌های تشویقی در هر محله با محله دیگر تفاوت دارد و شواهد نشان می‌دهد که این موضوع در قزوین به درستی صورت گرفته است، به عبارت دیگر قزوین پرچم دار بازآفرینی محلات بافت فرسوده در کشور است.

آئینی ادامه داد: عملکردهای بسیار خوبی در حوزه بازآفرینی صورت گرفته است، اما تبلیغات و اطلاع رسانی درستی در ارائه آمارها نداریم که نیاز است مجموعه عملکردها به لحاظ کیفی و کمی برای مردم و مسؤولان تبیین و تشریح شود.

وی با بیان اینکه در تمام ساخت و سازها باید جان انسان‌ها مهم باشد، اضافه کرد: اولویت‌هایی متعددی از جمله بافت تاریخی، توسعه قلمرو عمومی، پیاده کردن محورها و ایجاد پاتوق‌ها در دوره‌های مختلف بازآفرینی وجود داشته است، اما در هیچ دوره‌ای به جان انسان‌ها پرداخته نشده که به نظرم زلزله مهم‌ترین موضوع در بافت فرسوده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری تاکید کرد: راهبرد اصلی کشور شتاب بخشی به نوسازی ابنیه پایدار است که حاصل زحمات سال گذشته بوده و نشان از بالاترین میزان صدور پروانه دارد، تا جایی که رکورد صدور پروانه در تاریخ بافت فرسوده و بازآفرینی کشور شکسته شد.

آئینی خاطرنشان کرد: در سیاست‌های کلی نظام تاکید شده که به احیای بافت فرسوده با روش‌های کارآمد (سرعت بالا، هزینه کمتر) شتاب ببخشیم، البته وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها مکلف به اجرای قانون جهش تولید مسکن هستند.

آئینی با بیان اینکه بهترین برنامه برای اجرای بازآفرینی شهری همین، برنامه هفتم توسعه است، یادآور شد: نواقصی این برنامه برطرف شده و فقط یک مورد مانده و آن هم پیش‌بینی نکردن مشارکت نکردن یک محله در توسعه بازآفرینی شهری است، با این حال در در این برنامه صدور پروانه نوسازی مسکن در باز آفرینی شهری باید خارج از نوبت حداکثر در سه ماه انجام شود و شهرداری و نظام مهندسی باید در این راستا همکاری بیشتری داشته باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری بیان کرد: تسهیلات مرمت و مقاوم‌سازی برای نخستین مرتبه با سرفصل بافت تاریخی مصوب شد و ۸۰ درصد تسهیلات ساخت به بافت تاریخی تعلق می‌گیرد، همچنین بسته تشویقی ۱۹ بندی در بسیاری از شهرها انجام شده است، به عبارت دیگر برای بیش از ۳۰۹ شهر بسته تشویقی خاص مصوب شده است.