از دوشنبه تا مسکو؛ افقی جدید در همکاری‌های استراتژیک و فرهنگی

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ما با تاجیکستان تنها همسایه نیستیم، بلکه دارای پیوند هم‌تمدنی هستیم، گفت: رئیس‌جمهور کشورمان پس از ورود به شهر دوشنبه و امضای توافقات پیش‌گفته، سفری مهم و راهبردی به روسیه داشت که تأثیرات بسزایی در روابط دو کشور و همکاری‌های دوجانبه خواهد داشت.

سیدرضا صدرالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین، با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران اسلامی به تاجیکستان و روسیه، به بیان دستاوردهای سیاسی و اقتصادی این سفر پرداخت و اظهار کرد: با توجه به تأکید سیاست‌های کلان کشور در خصوص تقویت روابط با کشورهای همسایه، سفر رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان می‌تواند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

صادرات ایران به تاجیکستان؛ جهش ۴ میلیارد دلاری در افق پنج‌ساله

وی افزود: ما با تاجیکستان تنها یک همسایه نیستیم، بلکه دارای پیوند هم‌تمدنی هستیم. ایران و تاجیکستان در یک حوزه تمدنی قرار دارند و بسیاری از کلان‌فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌های آن‌ها مشابه است. بخش قابل توجهی از این فرهنگ به زبان و دین مشترک برمی‌گردد که این دو عنصر می‌توانند موجب قوام و تعمیق روابط دو کشور شوند.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: با توجه به قرابت‌های گوناگونی که تاجیکستان در طول ۳۰ سال پس از استقلال خود با جمهوری اسلامی ایران داشته است، می‌توان این سفر را به‌عنوان تجدید حیات در روابط سیاسی دو کشور قلمداد کرد.

وی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های قابل توجه جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های فناوری و اقتصاد، ارتباط دو کشور می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی بیش از آنچه در سال‌های اخیر بوده است، افزایش پیدا کند.

صدرالحسینی با ابراز خرسندی از اینکه محور اصلی سفر رئیس‌جمهور ایران به تاجیکستان همکاری‌های اقتصادی و تجاری است و به‌طور قطع هر دو کشور از آن بهره‌مند خواهند شد، ابراز کرد: باید بدانیم که ظرفیت صادرات جمهوری اسلامی ایران به تاجیکستان می‌تواند از یک میلیارد دلار کنونی به پنج میلیارد دلار در طول پنج سال آینده افزایش پیدا کند. این افزایش می‌تواند به شکوفایی اقتصاد جمهوری اسلامی، همچنین توسعه کشور دوست، همسایه و برادر، تاجیکستان کمک بسیاری کند.

مقابله با تروریسم؛ نقطه اتکای روابط ایران و روسیه در غرب آسیا

کارشناس مسائل بین‌الملل در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین اهمیت سفر مسعود پزشکیان به روسیه پرداخت و یادآور شد: اهمیت همسایه بزرگ شمالی جمهوری اسلامی ایران یعنی روسیه، در این سفر قابل توجه است. رئیس‌جمهور کشورمان پس از ورود به شهر دوشنبه و امضای توافقات پیش‌گفته، سفری مهم و راهبردی به روسیه داشت. این سفر می‌تواند تأثیرات بسزایی در روابط دو کشور و همکاری‌های دوجانبه داشته باشد.

وی ادامه داد: روسیه به‌عنوان یکی از ابرقدرت‌های جهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط خود را با ایران در سطوح مختلف گسترش داده است؛ این کشور از نظرات جمهوری اسلامی در نهادهای بین‌المللی در موضوعات گوناگون حمایت‌های لازم را کرده است.

صدرالحسینی اضافه کرد: نقطه اوج همکاری‌های دو کشور ایران و جمهوری فدراسیون روسیه در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه در صنعت هسته‌ای و در حوزه سیاسی-امنیتی، مسئله مهم مقابله با تروریسم در سوریه بوده است. در واقع، نقطه قابل‌اتکای روابط دو کشور در منطقه استراتژیک غرب آسیا، مقابله با تروریسم است که مورد حمایت غرب قرار داشته است.

وی اذعان کرد: باید توجه داشت که پس از تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ملت روسیه، دیدگاه‌های اقتصادی دو کشور ایران و روسیه به یکدیگر نزدیک‌تر شد، بر این اساس، همکاری‌ها گسترش پیدا کرد و سه دولت دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم در طول ۲۰ سال گذشته اقدامات کارشناسی دقیقی را برای امضای توافق راهبردی ایران و روسیه انجام داده‌اند که در این سفر، رئیس‌جمهور کشورمان به همراه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه این سند راهبردی را امضا خواهند کرد.

دستاوردهای نوین در فناوری و اقتصاد در سایه تحریم‌ها

کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه نزدیکی دو کشور ایران و روسیه در نظام جدید بین‌الملل می‌تواند دستاوردهای قابل توجهی را در حوزه‌های فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی، اقدامات سایبری و صنعت هسته‌ای به دنبال داشته باشد، گفت: به‌طور قطع با توجه به تحریم‌های ظالمانه غرب علیه دو کشور، بخش عمده‌ای از این سند راهبردی بر حوزه‌های اقتصادی، تجاری، گذرگاه‌ها، بانکی و مالی تأکید دارد. پس از امضای این سند، می‌توان ادعا کرد که این توافق آثار مطلوبی برای دو کشور، همچنین برای منطقه به همراه خواهد داشت.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=317755

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: