نایب رئیس اتحادیه مرغداران گفت: بنابر آمار سالانه پتانسیل صادرات ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن مرغ و ارزآوری یک میلیارد دلار به بازارهای هدف وجود دارد.

به گزارش پردیسان آنلاین، صدرالدین عظیمی اظهار کرد: بر اساس آمار در مرداد سال جاری ۱۴۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت گرفت که بر این اساس کمبودی در عرضه مرغ نداریم همچنین تلفات مقطعی ناشی از قطعی برق برای مرغ طی روزهای گذشته منجر به کاهش تولید شد، اما طبق روال سنوات قبل تقاضای چندانی در بازار مهرم نداریم که بر این اساس مشکلی در تأمین و توزیع مرغ نخواهیم داشت.

وی متوسط تولید ماهانه مرغ را ۲۴۰ تا ۲۶۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با احتساب میزان مصرف بخشی از تولید به بازارهای هدف صادر می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه مرغداران از توقف صادرات مرغ خبر داد و گفت: از اسفند سال گذشته از واردکننده به صادرکننده مرغ تبدیل شدیم، اما طی روزهای اخیر صادرات به دلیل بحث تنظیم بازار داخل متوقف شده است، مگر برای مرغ‌هایی که از قبل کشتار شده باشند، صادرات انجام می‌شود.

عظیمی تصریح کرد: بنا بر آمار؛ پتانسیل تولید سالانه ۳ تا ۳‌.۵ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که به شرط مهیا بودن شرایط نهاده و مؤلفه‌های تولید مشکلی نداریم.

وی بیان اینکه بازار صادرات مرغ ثبات ندارد، افزود: علی رغم آنکه قراردادهایی با تجار خارجی منعقد شده، اما صادرات متوقف است که به همین خاطر خیلی اعتباری به سیاست‌های افزایش جوجه‌ریزی نیست.

نایب رئیس اتحادیه مرغداران با بیان اینکه صادرات مرغ به طور متوسط ۲ دلار ارزآوری دارد، ادامه داد: اگر شرایط تأمین نهاده همانند چند ماه گذشته فراهم باشد و تصمیمات مقطعی برای صادرات نداشته باشیم، امکان صادرات سالانه ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن مرغ و ارزآوری یک میلیارد دلار از حیث صادرات مرغ به کشور وجود دارد.

عظیمی درباره آینده تولید و بازار مرغ افزود: سال گذشته قطعی برق در صنعت مرغداری نداشتیم، اما امسال قطعی برق انجام می‌شود و به همین دلیل شاهد تلفات بودیم و با شروع فصل سرما انتظار می‌رود که قطعی گاز صورت نگیرد تا تولید دچار چالش نشود، از این رو پیش بینی می‌شود که اگر قطعی گاز اعمال نشود، علاوه بر تأمین نیاز داخل در صادرات نقشی داشته باشیم.

وی بیان کرد: تا پایان سال پیش بینی می‌شود که صادرات طبق روند فعلی نباشد، مگر اینکه در فرصت باقی مانده جوجه‌ریزی صورت بگیرد و اقدامات لازم انجام شود، در غیر این صورت با ادامه این روند صادرات چندانی نخواهیم داشت.