برداشت برنج در استان گیلان هر ساله از اوایل مرداد آغاز و تا پایان شهریور ادامه می‌یابد. امسال پیش بینی می‌شود، شالی‌کاران گیلانی در ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهایشان حدود ۷۲۰ هزار تن برنج سفید برداشت کنند. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از […]

برداشت برنج در استان گیلان هر ساله از اوایل مرداد آغاز و تا پایان شهریور ادامه می‌یابد. امسال پیش بینی می‌شود، شالی‌کاران گیلانی در ۲۳۸ هزار هکتار از شالیزارهایشان حدود ۷۲۰ هزار تن برنج سفید برداشت کنند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جز رقم‌های کیفی و ارقام خزر، شیروردی، آنام، رش، گوهر و جمشید جو، جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود. بیشترین اراضی شالی استان نیز در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع شده است.