به گزارش پردیسان آنلاین، هشتمین کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه با حضور وزیر جهاد کشاورزی کشورمان در ترکیه برگزار شد. در نشست «کمیته راهبردی کشاورزی ایران و ترکیه»، بازرگانان و فعالان اقتصادی کشور از دغدغهها و مشکلاتشان در تجارت با ترکیه گفتند.
مهمترین دغدغههای بازرگان مربوط به تعدد بخشنامههای گمرکی و پایین بودن پیشبینیپذیری تجارت خارجی، ضرورت فعال شدن رایزن بازرگانی کشورمان در ترکیه، و پیگیری رفع مشکل کامیونهای ایرانی برای ورود و تردد از ترکیه بود.
تجار و بازرگانان همچنین افزایش تعداد جلسات و ملاقاتهای تجار ایرانی با تجار ترکیه و سایر کشورها، بویژه کشورهای همسایه را خواستار شدند.
غلامرضا نوری قزلجه در جمع فعالان حوزه کشاورزی کشورمان در ترکیه اظهار کرد: دولت، وزارت جهاد کشاورزی و همچنین دستگاه دیپلماسی کشور، مکلف هستیم برای توسعه روابط با کشورهای همسایه و به ویژه ترکیه تلاش بیشتر کنیم.
وی افزود: حضور گرم و پرشور فعالان اقتصادی حاکی از این است که بخش خصوصی ما آمادگی دارد در این مسیر گام بردارد.
وزیر جهاد کشاورزی بر تعهد دولت به اجرای تعهدات بخش خصوصی در مراودات تجاریشان تاکید کرد.
نوری افزود: پایانههای صادراتی در تجارت خارجی کشور مهم هستند و یکی از حوزههایی است که در صدور مجوزها اولویت با این حوزه در وزارت جهاد کشاورزی است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: وزارت جهاد کشاورزی از صادرات محصولات کشاورزی حمایت میکند. یکی از ظرفیتهای صادراتی ما دستاوردهای عشایری است. ما به بستهبندی مطلوب محصولات نیازمندیم و برای پایانههای صادراتی مجوز صادر میکنیم و از برپایی نمایشگاه در دیگر کشورها استقبال خواهیم کرد.
وی درباره موضوعات گمرکی نیز افزود: در مورد حل مشکلات گمرک ترکیه برای صادرکنندگان کشورمان پیگیری میکنیم. عهد بستیم که مطابق قانون عمل کنیم و بخشنامههای خلق الساعه صادر نکنیم تا اعتبار و منافع صادرکنندگان ما نیز خدشه دار نشود.
صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در این نشست از برگزاری چنین نشستی از سوی دولت و بهویژه وزارت جهاد کشاورزی قدردانی کرد.
وی بر ضرورت حل مشکلات تجارت با ترکیه از جمله مسئله تعرفهها، حمل و نقل، و بهویژه برخی برخوردهای سلیقهای از طرف ترکیه تاکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران رسیدن به هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری در تجارت دو کشور را هدف کاملاً در دسترسی عنوان کرد و افزود: با برنامهریزی بهتر این هدفگذاری به راحتی قابل تحقق است.
محمدحسن حبیباللهزاده سفیر ایران در ترکیه نیز حضور فعالان اقتصادی در این سطح را ستود و اظهار کرد: این یکی از بزرگترین نشستهای اقتصادی دوکشور است.
وی افزود: بیش از ۲۰ درصد از حجم تجارت ایران و ترکیه در حوزه کشاورزی است.
سفیر ایران در ترکیه ادامه داد: در ۹ ماهه امسال حجم تجارت دو کشور از ۱۴ میلیارد دلار عبور کرده که بیش ۲۰ درصد آن به کشاورزی اختصاص دارد.