به گزارش پردیسان آنلاین، با توجه به شرایط ویژهای که امروزه بر خاورمیانه حاکم است، امنیت غذایی یک موضوع مهم به شمار میرود بنابراین ضرورت توجه به این بخش باید توسط مسئولین هم در نظر گرفته شود.
در صورتیکه زمان وجود دارد باید در برنامه هفتم توسعه بازبینی صورت گیرد و سهم بخش کشاورزی هم باید از بودجه افزایش پیدا کند. همچنین واگذاری و خصوصیسازی هم در بخش کشاورزی باید مورد توجه قرار بگیرد و قیمتگذاری دستوری هم باید کنار گذاشته شود.
طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران، در آبان ۱۴۰۳ درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش زراعت، باغداری و دامداری سنتی در دوازده منتهی به آبان ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۳.۷ درصد و در مقایسه با ماه قبل (۳۴.۴ درصد)، ۰.۷ واحد درصد کاهش داشته است.
در آبان ۱۴۰۳، شاخص قیمت تولیدکننده بخش «زراعت، باغداری و دامداری سنتی» ۱۶۰۸.۲ بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۴ درصد افزایش داشته است.
در این ماه شاخص دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به شاخص دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) با رشد ۳۳.۷ درصد مواجه بودهاست.
کاهش تورم نقطه به نقطه
در آبان ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش “زراعت، باغداری و دامداری سنتی” نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۸.۴ درصد میباشد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۴.۰ درصد)، ۵.۶ واحد درصد کاهش داشته است.
در این ماه بیشترین تورم نقطه به نقطه با ۵۸.۵ درصد مربوط به گروه “پرورش بز و بزغاله سنتی” و کمترین تورم نقطه به نقطه با ۱۴.۳ درصد مربوط به گروه “سایر محصولات حیوانی” میباشد.
کاهش تورم سالانه
در آبان ماه ۱۴۰۳، درصد تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش «زراعت، باغداری و دامداری سنتی» در دوازده منتهی به آبان ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۳.۷ درصد میباشد که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۳۴.۴ درصد)، ۰.۷ واحد درصد کاهش داشته است.
در این ماه بیشترین تورم سالانه مربوط به گروه «پرورش بز و بزغاله سنتی» با ۷۴.۱ درصد و کمترین تورم سالانه مربوطه به گروه “غلات” با ۵.۶ درصد میباشد.
به گزارش پردیسان آنلاین، کشاورزی نقش مهمی در تولید و تأمین امنیت غذایی مردم دارد و ناترازی انرژی بیش از هر بخش دیگری بر این بخش تأثیر میگذارد. درحال حاضر ناترازی انرژی در کنار سایر مشکلات، برای این بخش چالشهای زیادی ایجاد کرده است. بنابراین مسئولین هم باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و نیازهای این بخش را در اولویت قرار دهند.