پردیسان آنلاین/ مدیرپردیسان آنلاین های علمیه کشور بر ضرورت تدوین دائرهالمعارف مناسبات اسلام و مسیحیت کاتولیک تاکید کرد و گفت: در دیدار با پاپ یادآور شدیم که ۱۲ مسئله جهانی وجود دارد که بر سر آن اتفاق نظر داریم و پیشنهاد دادیم که خوب است به عنوان نهادهای دینی منشور مشترکی را در این مسائل تهیه کنیم.
به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در دیدار حجت الاسلام والمسلمین مختاری سفیر کشورمان در واتیکان با تأکید بر اینکه روابط نهاد دینی حوزه با واتیکان باید تعمیق یابد، اظهار کرد: واتیکان یکی از مهمترین مراکز ارتباطی ماست و امید است این تعاملات ساماندهی و توسعه پیدا کند.
مدیر حوزه های علمیه کشور افزود: ما به پروتکلهای سفارت و وزارتخانه پایبند هستیم، اما در کنار این پروتکلها، تعمیق روابط نهاد دینی حوزه با نهاد واتیکان را مدنظر قرار داده ایم و از شما به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران و نماینده حوزه علمیه در واتیکان خواستار پیگیری مصوبات دیدار هیئتی از حوزه علمیه در واتیکان باشید و در این مسیر مجموعه مدیریت حوزه نیز حمایت لازم را انجام خواهد داد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه در مسائل علمی، تحقیقی و پژوهشی، ظرفیت های بسیاری وجود دارد، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که یک دائرهالمعارف مشترک میان اسلام، تشیع و واتیکان داشته باشیم، چراکه این موسوعه میتواند در عمق بخشیدن به روابط بسیار موثر باشد.
مدیر حوزههای علمیه کشور یادآور شد: در دیدار با پاپ یادآور شدیم که ۱۲ مسئله جهانی وجود دارد که بر سر آن اتفاق نظر داریم و پیشنهاد دادیم که خوب است به عنوان نهادهای دینی منشور مشترکی را در این مسائل تهیه کنیم.
لزوم توسعه همکاریها بین ایران و واتیکان
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، سفیر ایران در واتیکان هم با ارائه گزارشی از ۶ ماه حضور در واتیکان اظهار کرد: بحمدالله در دوره جدید تعامل و ارتباطات ارزشمندی میان ایران و واتیکان صورت گرفته است، به طوری که در دیدار با جناب پاپ، ایشان با ابراز خرسندی از حضور یک روحانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در واتیکان، خواستار بازدید بنده از دانشگاه های واتیکان شد.
وی با تاکید بر توسعه همکاریها بین ایران و واتیکان افزود: امسال در آستانه بزرگداشت هفتادمین سالگرد تأسیس روابط سیاسی ایران و واتیکان هستیم و امیدوارم برنامهها و مراسمی شایسته این مناسبت برگزار کنیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در این دیدار به تأکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور شهید کشورمان بر انجام دیالوگ و گفتوگو که پاپ فرانسیس نیز همین نظر را دارد اشاره و اهمیت آن را یاد آور شد.
وی یکی دیگر از راه های گسترش روابط ایران و واتیکان را گسترش روابط و همکاری ها از طریق حوزههای علمیه و مراکز علمی عنوان کرد و افزود: به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران و یک طلبه حوزه علمیه، همیشه تلاش کرده ام در مجامع و محافل مختلف دینی، علمی، فرهنگی واتیکان، در ملاقات ها و جمع سایر سفرای کشورهای اسلامی و غیراسلامی جایگاه حوزه علمیه قم را برای همگان تبیین و نگاه تقریبی آن را تشریح کنم، به طوری که در دیدار با مقامات کلیسای پاپی مقرر گردید ارتباطات با مراکز علمی و دانشگاههای ایران و واتیکان از جمله سفرهای شخصیت های علمی و دانشی حوزوی و دانشگاهی توسعه یابد.
۳۱۳/۱۷
Tuesday, 26 November , 2024