قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل

عصر دیروز ساختمان کنسولگری ایران در دمشق (مجاور سفارتخانه) هدف حملات موشکی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی قرار گرفت که در پی آن سردار مدافع حرم محمدرضا زاهدی، مستشار ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران در سوریه و سردار محمد هادی حاج رحیمی به شهادت رسیدند.

به گزارش پردیسان آنلاین، حمله هوایی رژیم متجاوز اسرائیل از سمت جولان اشغالی با ۶ موشک به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، خبری بود که از عصر روز دوشنبه در صدر مهم‌ترین اخبار جهان قرار گرفت.

پس از این حمله خبرگزاری سوریه به نقل از یک منبع نظامی این کشور اعلام کرد ساختمان کنسولگری ایران در دمشق به طور کامل تخریب شده است و همه کسانی که در داخل آن بوده‌اند، شهید یا زخمی شده‌اند و کار تخلیه پیکرهای شهدا و امداد رسانی به زخمی‌ها و آواربرداری در حال انجام است، همچنین در این حمله، ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سفیر ایران در مجاورت سفارت به طور کامل تخریب شده اما اعضای نمایندگی دیپلماتیک ایران در صحت و سلامت هستند.

اندکی بعد، تردید و گمانه زنی‌ها در مورد شهدای این حمله تروریستی، با انتشار اطلاعیه رسمی سپاه پاسداران به قطعیت تبدیل شد و سپاه پاسداران ضمن تأیید انجام این حمله از جانب رژیم صهیونیستی اعلام کرد بر اثر این جنایت، سرداران رشید مدافع حرم «سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی» و «سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی» از فرماندهان، پیشکسوتان و جانبازان سرافراز دفاع مقدس و مستشاران نظامی ارشد ایران در سوریه و ۵ تن از افسران همراه آنان به نام‌های شهید حسین امان اللهی، شهید سید مهدی جلالتی، شهید محسن صداقت، شهید علی آقا بابایی و شهیدسید علی صالحی روزبهانی به فیض شهادت نائل آمدند.

اطلاعیه سپاه درباره حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق

قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل
شهید سردار محمدرضا زاهدی

سردار محمدرضا زاهدی که بود؟

«فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه دوشنبه شب با حضور در سفارت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما این حمله پلید تروریستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را که به شهادت شماری از بی گناهان منجر شد، محکوم می‌کنیم.

وی افزود: رژیم صهیونیستی هرگز نخواهد توانست به روابط سوریه و جمهوری اسلامی ایران خللی وارد کند.

در پی این حمله، فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تماس گرفت و دو وزیر در این تماس تلفنی ابعاد مختلف این جنایت را بررسی کردند. وزیر امور خارجه سوریه در این گفت‌وگو حملات جنایت‌کارانه رژیم اسرائیل را با شدیدترین لحن محکوم کرد و آن را نقض فاحش مقررات بین‌المللی بویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک ۱۹۶۱ وین دانست.

امیرعبداللهیان نیز با قدردانی از حضور وزیر خارجه سوریه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، گفت: نتانیاهو به دلیل شکست‌های پی در پی رژیم اسرائیل در غزه و دست نیافتن به اهداف جاه‌طلبانه صهیونیست‌ها، تعادل روانی خود را کاملاً از دست داده است.

وزیر امور خارجه کشورمان حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق را عبور از همه تعهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی دانست و مسئولیت عواقب این اقدام را متوجه رژیم صهیونیستی دانست و بر ضرورت واکنش جدی جامعه جهانی نسبت به این گونه اقدامات جنایت‌کارانه تاکید کرد.

قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل

امیرعبداللیهان: پیام مهمی به آمریکا به عنوان حامی رژیم صهیونیستی ارسال شد

رئیس دستگاه دیپلماسی اندکی بعد، از احضار مقام سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران خبر داد و گفت: پیام مهمی به دولت آمریکا به عنوان حامی رژیم صهیونیستی ارسال شد، آمریکا باید پاسخگو باشد.

کنعانی: ایران نسبت به نوع واکنش و تنبیه متجاوز تصمیم می‌گیرد

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه نیز ضمن محکومیت شدید این حمله اعلام کرد: ابعاد این حمله نفرت‌انگیز در حال بررسی است و مسئولیت عواقب و پیامدهای آن با رژیم متجاوز صهیونیستی است، جمهوری اسلامی ایران، ضمن محفوظ دانستن حقوق خود برای اتخاذ اقدامات متقابل، نسبت به نوع واکنش و تنبیه متجاوز تصمیم می‌گیرد.

نشست اضطراری شورای امنیت امروز برگزار می‌شود

علاوه بر این، سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت، در پی حمله رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه از این شورا خواست این اقدام جنایت‌کارانه را به شدیدترین وجه ممکن محکوم و نشستی فوری برای رسیدگی به نقض آشکار هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل توسط اسرائیل برگزار کند؛ در پی این درخواست رسمی، معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه روز سه شنبه به وقت محلی برگزار می‌شود.

کدام کشورها حمله اسرائیل به کنسولگری ایران را محکوم کردند؟

همچنین بسیاری از کشورها از جمله روسیه، عمان، پاکستان، عراق، عربستان، قطر، اردن، لبنان و یمن تاکنون نسبت به این حمله تروریستی واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده‌اند.

گمانه زنی‌ها در مورد واکنش ایران به حمله تروریستی رژیم اسرائیل

اما آنچه در ساعات اخیر بیش از هر چیز در فضای رسانه‌ای و افکار عمومی داخلی و خارجی مورد توجه قرار گرفته است، نوع واکنش ایران به این جنایت آشکار رژیم صهیونیستی است و در شرایطی که مقامات مختلف بدون اشاره به کم و کیف این پاسخ، درباره قطعی بودن آن صحبت می‌کنند، تحلیل‌های بسیاری پیرامون چگونگی این اقدام منتشر شده است.، تحلیل‌هایی که در یک طیف، برخی سیاست ایران در قبال اسرائیل را منفعلانه و ناشی از تضعیف قدرت بازدارندگی می‌دانند و برخی به صبر استراتژیک ایران در مواجهه با این مسئله اشاره می‌کنند، اگرچه نقطه نظر مشترک بسیاری از کارشناسان این است که در این زمان بیش از هر چیز، نیازمند اتخاذ رویکردی عاقلانه و منطقی در قبال این مسئله هستیم و باید از واکنش‌های هیجانی پرهیز شود.

قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل

فضای هیجانی به درد پشتیبانی از سیاست خارجی می‌خورد نه طراحی آن

در همین راستا مهدی خانعلی زاده، در رابطه با حمله روز دوشنبه رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: مسئله‌ی اساسی که باید همیشه در این رویدادها در نظر گرفته شود این است که سیاست خارجی یک امر تخصصی است و دامنه دار کردن فضای هیجانی به درد پشتیبانی از سیاست خارجی می‌خورد نه طراحی سیاست خارجی.

وی افزود: هر رویداد نیز قطعاً با رویداد به ظاهر مشابه، متفاوت است، بنابراین نوع واکنشی که ایران باید به ترور شهید سلیمانی نشان می‌داد با نوع واکنش به ترور شهید سید رضی موسوی و یا حمله اخیر به سفارت، متفاوت است و نباید اینها را با یک جنس و یک کلیدواژه رسانه‌ای تحت عنوان انتقام سخت طراحی کرد و اگر این مسئله را در نظر بگیریم تحلیل بهتری از شرایط خواهیم داشت.

اعتراف حامیان رژیم به شکست اسرائیل

کارشناس روابط بین‌الملل و منطقه تصریح کرد: اگر شما در حال حاضر در تمام اندیشکده های معتبر غربی مانند شورای روابط خارجی آمریکا، CFR، اندیشکده آتلانتیک و دیگر اندیشکده ها بگردید حتی یک مقاله نمی‌توانید پیدا کنید که اسرائیل را بعد از طوفان الاقصی پیروز ماجرا دانسته باشد و همه متفق‌القول نوشته‌اند اسرائیل شکست خورده و راهبردش اشتباه بوده است و حتی حامیان رژیم اینگونه مطلب می‌نویسند؛ مدتی پیش نیز فارن افیرز نوشته بود آمریکا باید به اسرائیل کمک کند راهبردش را تغییر بدهد زیرا با راهبرد فعلی به جایی نمی‌رسد.

خانعلی زاده ادامه داد: در چنین فضایی مقالات متعددی نیز منتشر می‌شود و مقامات رسمی میگویند که سیاست خارجی ایران مبتنی بر جبهه مقاومت و شبکه مقاومت شکل گرفته در غرب آسیا، به طور موفقیت آمیزی به پیش می‌رود، زیرا هم جلوی تحقق نظم امنیتی ایالات متحده در منطقه را گرفته و هم توانسته نظم حاکمیتی خودش را حاکم کند، بنابراین در چنین شرایطی باید توجه کرد که زمینه برای دست برتر پیدا کردن رژیم صهیونیستی فراهم نشود.

قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل

پشت پرده یک جنایت عجیب و گسترده؛ نقشه اسرائیل چیست؟

وی با اشاره به یکی از سناریوهای جدی و مطرح فعلی که باید در نظر گرفته شود، گفت: رژیم صهیونیستی اعلام کرده است که بنا دارد به رفح حمله کند، اما با مخالفت جدی مقامات غربی و حتی حامیان رژیم مانند ایالات متحده روبرو شده است، در چنین شرایطی می‌بینیم که اسرائیل دست به اقدامی عجیب یعنی حمله رسمی به بخش کنسولی سفارت ایران میزند، آنچه که در اخبار به اشتباه منتشر شده است این است که حمله به کنسولگری بوده در حالی که این طور نیست و حمله به خود سفارت بوده است.

کارشناس روابط بین‌الملل و منطقه تاکید کرد: با توجه به همین موضوع، این اقدام رژیم اسرائیل بسیار بزرگ، عجیب و دارای ابعاد گسترده است و باید تحلیل شود که آیا این مسئله قرار است پای فاکتورهای جدیدی را به فضای بعد از طوفان الاقصی باز کند تا زمینه برای حمله نظامی اسرائیل به رفح تسهیل شود یا خیر؟ یعنی بررسی شود که اگر اقدام متقابلی در این زمینه انجام بشود و نهایتاً منجر به حمایت طرف غربی از اسرائیل برای عملیات در رفح بشود آیا این منافع ملی و منافع جبهه مقاومت را تأمین می‌کند؟ به همین دلیل بر تخصصی بودن سیاست خارجی تاکید می‌شود، زیرا باید محاسبه هزینه فایده بشود و به قول شهید ابومهدی المهندس، با قلبی گرم و ذهنی سرد برای بهترین تصمیم اقدام شود.

بستر دیپلماتیک شرایط را برای انجام عملیات راحت تر می‌کند

خانعلی زاده با بیان اینکه در حال حاضر بهترین اقدام، استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای نمایش بزرگی ابعاد جنایت اسرائیل است، گفت: حمله به یک مکان دیپلماتیک اقدام بسیار مهمی است، بنابراین در ۲۴ ساعت آینده پس از تبیین بزرگی و ابعاد این جنایت، بعد از تحلیل، بررسی، تصمیم‌گیری و طراحی، اگر قرار باشد اقدامی انجام بگیرد، با توجه به بستر دیپلماتیکی که ایجاد شده است قطعاً شرایط برای انجام عملیات راحت تر خواهد بود.

بمب اتم و مسئله بازدارندگی

وی در رابطه با بحث قدرت بازدارندگی ایران اظهار کرد: در این موضوع چند نکته را باید مدنظر قرار داد، یک نکته این است که مگر رژیم صهیونیستی دارنده تسلیحات اتمی نیست؟ آیا توانست جلوی طوفان الاقصی و جلوی بی حیثیت شدنش در مقابل آسیب جدی را بگیرد؟ پاسخ واضح است، به اعتقاد من توان تولید سلاح اتمی منجر به بازدارندگی بالا می‌شود اما تقلیل این ماجرا به اینکه اگر ما بمب اتم داشتیم، فلان فرمانده ما در منطقه شهید نمی‌شد، غیرمنطقی است.

کارشناس روابط بین‌الملل و منطقه افزود: ایالات متحده آمریکا و روسیه بی سابقه‌ترین زرادخانه اتمی جهان را دارند و هیچیک از دیگر قدرت‌های اتمی جهان نیز به آنها نخواهند رسید، با این وجود این زرادخانه‌ها نتوانسته است جلوی درگیر شدن آنها در جنگ را بگیرد و مانع از کشته شدن فرماندهان آنها نشده است.

قلبی گرم و ذهنی سرد؛ کلید مواجهه با جنایت اسرائیل

خانعلی زاده یادآور شد: مدتی قبل در حمله به پایگاه نظامی آمریکا در اردن، شاهد بودیم که نظامیان این کشور به هلاکت رسیدند و دارنده بزرگترین زرادخانه اتمی دنیا نتوانست واکنشی بجز یک واکنش دیپلماتیک نشان بدهد، بنابراین مجدداً بر مسئله تخصص گرایی در سیاست خارجی تاکید می‌کنم زیرا صرفاً با فرایندهای رسانه‌ای و استفاده از شبکه‌های اجتماعی نباید زمینه برای اعمال فشار به طراحان سیاست خارجی فراهم شود.

وی تاکید کرد: ایران قدرت بازدارندگی خود را آنجا اثبات کرده است که یک کریدور و یک دالان تجاری مهم بین‌المللی توسط نیروهای انصارالله تغییر پیدا می‌کند و زمانی که این اتفاق می‌افتد، آمریکا، بریتانیا و کشورهای منتفع از آن کریدور حتی جرأت نمی‌کنند کوچک‌ترین واکنشی نسبت به ایران داشته باشند و صرفاً بیابان‌های یمن را هدف قرار می‌دهند و می‌گویند ما از ایران می‌خواهیم که به انصارالله بگوید جلوی بسته شدن این کریدور گرفته شود، این یعنی بازدارندگی و اینکه صرفاً بخواهیم این ماجرا را به اینکه یک عملیات موشکی علیه فرماندهان مقاومت اتفاق افتاده است تقلیل بدهیم، غلط است.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=295227

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: