هدررفت روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان + آمار

مطالعات نشان می‌دهد در جهانی با حدود ۸۰۰ میلیون انسان گرسنه، روزانه بیش از یک تریلیون دلار غذا راهی سطل‌های زباله می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه پردیسان آنلاین، مطالعات حاکی از آن است که خانواده‌ها و مشاغل سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ هر روز یک میلیارد وعده غذایی (تقریباً یک‌پنجم کل محصولات موجود در بازار) به ارزش یک تریلیون دلار را دور ریخته‌اند. این در حالی است که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می‌برند، بنابراین سازمان ملل متحد از این آمار به‌عنوان «تراژدی جهانی هدررفت مواد غذایی» نام برد که نه‌تنها یک شکست اخلاقی بلکه شکست زیست‌محیطی است.

گرد هم آوردن تولیدکنندگان و خرده‌فروشان به کاهش ضایعات و رساندن مواد غذایی به کسانی کمک می‌کند که به آن نیاز دارند، اما در این زمینه اقدامات بیشتری لازم است.

هدررفت روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان + آمار

میلیاردها وعده غذایی در سطل‌های زباله

دومین گزارش سازمان ملل در مورد ضایعات غذایی جهانی، کامل‌ترین تصویر تا به امروز را ارائه می‌دهد، با این حال با بهبود جمع‌آوری داده‌ها، مقیاس واقعی مشکل بسیار عظیم‌تر خواهد بود. در اصل رقم یک میلیارد وعده غذایی هدررفته، یک تخمین بسیار محافظه‌کارانه و مقدار واقعی این دورریز بیشتر است.

خدمات غذایی مانند رستوران‌ها، غذاخوری‌ها و هتل‌ها مسئول ۲۸ درصد از کل مواد غذایی هدررفته در سال ۲۰۲۲ بوده‌اند، در حالی که خرده‌فروشی‌ها هم‌چون قصابی‌ها و سبزی‌فروشی‌ها ۱۲ درصد از این دورریز را به خود اختصاص دادند و بزرگ‌ترین عامل این هدررفت خانواده‌ها با آمار ۶۰ درصدی (حدود ۶۳۱ میلیون تن) بودند.

هدررفت روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان + آمار

دلیل بسیاری از دورریزها این است که مردم غذای بیشتری نسبت به میزان نیاز خود می‌خریدند، میزان هر وعده غدایی خود را اشتباه ارزیابی می‌کردند و باقی‌مانده غذاها را به‌جای بسته‌بندی برای مصرف مجدد، دور می‌ریختند. مسئله دیگر تاریخ انقضا بود و مردم محصولات منقضی را حتی در صورت مناسب بودن برای مصرف، به‌طور کامل راهی سطل‌های زباله می‌کردند.

علاوه بر این در گزارش آمده است که برخلاف تصور عمومی، ضایعات مواد غذایی تنها یک مشکل در کشورهای ثروتمند نیست و می‌توان آن را در سراسر جهان مشاهده کرد و بسیاری از مواد غذایی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه در زمان حمل‌ونقل اتلاف یا به دلیل کمبود یخچال فاسد شده‌اند. کشورهای گرم‌تر نیز ضایعات بیشتری تولید می‌کنند که احتمالاً به دلیل مصرف بیشتر غذاهای تازه است.

از سوی دیگر کسب‌وکارها هزینه‌های هدر دادن مواد غذایی را دست‌کم می‌گیرند، زیرا تخلیه محصولات بلااستفاده در محل دفن زباله‌ها ارزان‌تر است و دور انداختن غذاها در حال حاضر سریع‌ترین و آسان‌ترین روش است.

هدررفت روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان + آمار

اثرات زیست‌محیطی ضایعات مواد غذایی

ضایعات مواد غذایی اثرات مخرب زیست‌محیطی بالایی بر مردم و کره زمین دارد، برای مثال پنج برابر بیشتر از بخش هوانوردی گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند که باعث گرمایش سیاره می‌شود. تبدیل اکوسیستم‌های طبیعی به کشاورزی یکی از دلایل اصلی از بین رفتن زیستگاه‌ها است، اما ضایعات مواد غذایی تقریباً ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی جهان را اشغال می‌کند.

اگر بتوان ضایعات مواد غذایی را در کل زنجیره تأمین کاهش داد، می‌توان نیاز به زمین‌های بزرگ مورد استفاده برای پرورش محصولاتی را که هرگز مصرف نمی‌شوند، به حداقل رساند.

هدررفت روزانه یک میلیارد وعده غذایی در جهان + آمار

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=294479

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: