کمیتههای انضباطی و استیناف فدراسیون فوتبال همواره با اعلان احکام و رایهای پرسروصدا، بلایجان باشگاهها خصوصاً شهرستانیها بودهاند.
به گزارش پردیسان آنلاین، بیستوسومین دوره از رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران درحالی بیستویک هفته را گذرانده که در این فصل از رقابتها، در کنار حواشی فوتبالی و اتفاقاتی که درون مستطیل سبز رخ میدهد، فوتبال ایران حواشی پرشماری را داشته و علاوهبر قوانین جدید در بازار نقلوانتقالات تابستانه، پروندههای پرشماری هم در کمیته انضباطی علیه باشگاههای مختلف شکل گرفت که میلیونها تومان جریمه و هفتهها محرومیت روی دست باشگاهها، بازیکنان، هواداران و مدیران گذاشت.
در نیمفصل اول و شش بازی نیمفصل دوم رقابتهای لیگ برتر فوتبال و طی ۲۱ بازی، کمیتههای استیناف، اخلاق و انضباطی فدراسیون فوتبال بیشتر از ۱۰۰ حکم انضباطی و مالی علیه تیمهای لیگ برتری یا اعضای آنها صادر کردند که مجموع این جرایم به بیش از ۷۰ میلیارد تومان میرسد و اگر بخواهیم لیست کامل شکایات و هزینههای دادرسی را نیز بررسی کنیم آمار بسیار سنگینتری خواهد شد.
این مسئله و اعدادوارقامی که تخمین زده میشود نشان میدهد که علاوهبر تخلفات و بدهیهایی که از سوی باشگاهها، مدیران و اعضای تیمها صورت میگیرد؛ رفتارها و صحبتهای باشگاهها، بازیکنان، سرمربیان و مدیران علیه یکدیگر و فدراسیون فوتبال و کمیتههای آن، شرایط را برای مدیران ارشد فدراسیون فوتبال بهخصوص در بخش انضباطی بهگونهای فراهم کرده است تا بهنوعی از این طریق درآمدزایی کنند.
۵۰ میلیارد از این اعداد و ارقام فقط از دو باشگاه دریافت شده است؛ چرا که کمیته انضباطی و در تأیید آن کمیته استیناف فدراسیون فوتبال پس از شکایت باشگاهها علیه یکدیگر درخصوص قانون جدید و گزارش کارگروه ناظر بر قراردادهای ورزشی علیه باشگاههای سپاهان و پرسپولیس درباره سقف قرارداد و پرداخت مالیات بازیکنان و مربیان خارجی، این دو باشگاه را بهترتیب به مبلغ ۱۰ و ۴۰ میلیارد تومان جریمه نقدی کرد.
جدا از آن، اکثر باشگاهها بهعلت ارتکاب برخی رفتارهای نادرست، بیانیههای پیاپی، قانونشکنی، بیتوجهی اعضای تیم و هواداران با جرایم دیگری از سوی کمیتههای فدراسیون فوتبال مواجه شدهاند که رقم اعلامشده آن نزدیک به ۱۲ میلیارد تومان است و اگر ارقام دقیقتری منتشر میشد این رقم چند برابر هم افزایش پیدا میکرد. در کنار آن، جرایم دیگری با مبالغ مالی سنگین از سوی کمیته انضباطی صادر شده که بیشترین آنها مربوط به باشگاههای سرخابی و سپاهان و سرمربیان آنها بههمراه هوادارانشان است.
جرایم سنگین علیه ۱۴ باشگاه قبل از شروع فصل
قبل از شروع فصل جدید رقابتهای لیگ برتر فوتبال باشگاههای ایران، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال پس از بررسی گزارش کمیته استیناف صدور مجوز باشگاهی در خصوص عملکرد باشگاهها در رابطه با آئیننامه صدور مجوز حرفهای آرای مختلف و عجیبی علیه باشگاهها صادر کرد که این جرایم سنگین و عجیب در مجموع به رقم چشمگیر دو میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان رسید که جریمهای بیسابقه در فوتبال ایران محسوب میشود.
باشگاه آلومینیوم اراک بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A آئیننامه صدور مجوز باشگاهی (۲۹ مورد) باید دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. همچنین به دلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (پنج مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۹ مورد) باید ۲۷۰ میلیون ریال جریمه پرداخت کند.
باشگاه ذوبآهن اصفهان بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۱۵ مورد) باید یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی پرداخت کند.
باشگاه استقلال به خاطر عدم رعایت معیارهای درجه A آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۱۴ مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی به پرداخت جریمه نقدی یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال محکوم شد.
باشگاه نفت مسجدسلیمان بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A در (۳۵ مورد) باید سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و به خاطر عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۱۰ مورد) باید ۳۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه مس کرمان بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A در (۱۷ مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی باید یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه پرسپولیس بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (پنج مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی باید ۱۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه مس رفسنجان بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A در (۱۹ مورد) به پرداخت یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال و همچنین به دلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (هفت مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی به پرداخت ۲۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
باشگاه سپاهان بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی (در ۶ مورد) طبق ماده ۵ دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی به پرداخت ۱۸۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. این رأی قابل تجدید نظر است.
باشگاه تراکتور بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی (در چهار مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی باید ۱۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه پیکان تهران بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه A در (۲۴ مورد) باید دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و همچنین بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۹ مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی باید ۲۷۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه ملوان بندرانزلی بهخاطر عدم رعایت معیارهای درجه A در (۲۹ مورد) به جریمه نقدی دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال و عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۱۰ مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی به پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
باشگاه صنعتنفت آبادان بهخاطر عدم رعایت معیارهای درجه A در (۳۵ مورد) باید سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند. همچنین بهدلیل و عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (۱۰ مورد) باید ۳۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
باشگاه نساجی مازندران بهدلیل عدم رعایت معیارهای درجه B آئیننامه صدور مجوز باشگاهی در (پنج مورد) طبق ماده پنج دستورالعمل جرایم آئیننامه صدور مجوز باشگاهی باید ۱۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
البته باشگاههای فولاد خوزستان و گلگهر سیرجان از بین ۱۶ تیم لیگ برتری، تنها باشگاههایی هستند که شامل جریمه از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نشدند و هیچ مشکلی برای دریافت مجوز حرفهای نداشتند.
احکام سریع علیه بازیکنان در همان هفته اول
سیدمهدی رحمتی در پایان بازی مقابل پیکان با عصبانیت به سمت داور رفت تا بابت نگرفتن پنالتی در دقایق پایانی به وی اعتراض کند، بهدلیل بدرفتاری نسبت به مقام رسمی مسابقه، از همراهی تیم خود محروم شد و اعلام گردید باید تا عرض دو روز آینده، دفاعیات خود را به کمیته انضباطی بفرستد.
علیرضا بیرانوند که بهدلیل انجام مصاحبه پس از مسابقه و صحبت درباره بازی نکردن در ورزشگاه آزادی، به کمیته انضباطی دعوت شود. بیرانوند به عدم حضور تماشاگران در مسابقه اعتراض داشت و کمیته انضباطی صحبتهای وی را نقض ماده ۷۱ تشخیص داد. البته بیرانوند محروم نشد و تنها برای ادای پارهای از توضیحات به فدراسیون دعوت شد. لحن حکم صادره درباره علیرضا بیرانوند با افراد دیگر تفاوت داشت.
منصور باقری بازیکن پیکان بهدلیل بدرفتاری نسبت به مقام رسمی مسابقه، با دستور موقت از همراهی تیم خود محروم شد و همچنین مهران موسوی مدافع تیم فوتبال آلومینیوم بهدلیل زیر سوال بردن تصمیم داور، با صدور دستور موقت، از همراهی تیم خود محروم شد.
محرومیت تعلیقی و سپس قطعی هواداران سپاهان
تیم فوتبال سپاهان درحالی موفق به کسب پیروزی سه بر یک در هفته اول لیگ برتر مقابل تراکتور شد که هواداران این تیم تخلفاتی روی سکوها انجام دادند و نسبت به برخی بازیکنان حریف شعارهایی دادند که هشدار محرومیت را برای آنها به همراه داشت. در رأی کمیته انضباطی نسبت به رفتار تماشاگران سپاهان در جدال مقابل تراکتور عنوان شد: «از سوی تماشاگران تیم سپاهان تخلفاتی مبنیبر استفاده از الفاظ توهینآمیز و مواد دودزا رخ داد. بر همین اساس تماشاگران تیم سپاهان به یک جلسه محرومیت تعلیقی در بازی خانگی به مدت ششماه محروم شده و باید یک میلیارد ریال جریمه نقدی از سوی باشگاه فوق پرداخت شود. همچنین تیم فوتبال سپاهان بهدلیل داشتن شش بازیکن اخطاری اعلام شد باید ۲۴۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
چندماه بعد کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که قبلتر در پی اتفاقات رخ داده در مسابقه تراکتور تبریز مقابل سپاهان مقابل تراکتور تماشاگران دو باشگاه مطرح فوتبال را با یک جلسه محرومیت تعلیقی بهمدت ششماه مواجه کرده بود و در حکم کمیته انضباطی عنوان کرد که در صورت تکرار اتفاقات از سوی تماشاگران سپاهان و تراکتور جریمه محرومیت تعلیقی به اجرا درمیآید در رأی جدید اعلام کرد باتوجه به اتفاقاتی که در بازیهای اخیر سپاهان رقم خورد و پیرو نامه ارسالی از سوی باشگاه سپاهان اصفهان درخصوص پذیرش دادنامه شماره ۱۶۲۸ مورخ ۲۸ آذرماه ۱۴۰۲ مبنیبر محرومیت از حضور هواداران تیم مربوطه در دیدار خانگی با استناد به دادنامه صادره به شماره ۱۰۳۲ مورخ ۳۰ مردادماه ۱۴۰۲، باشگاه مربوطه میبایست اولین دیدار خانگی خود را بدون حضور تماشاگر برگزار کند.
بدین ترتیب تیم فوتبال سپاهان اصفهان پس از مدتهای طولانی یک بازی خانگی را در ورزشگاه نقشجهان بدون حضور هواداران پرشور خود سپری کرد که بهضرر آنها شد. اتفاقی که چند سال بود رقم نمیخورد و سپاهانیها که یکی از قدرتمندترین تیمهای چندسال اخیر خود را در اختیار دارند یک بازی خانگی را در سکوت پشتسر گذاشتند و مقابل آلومینیوم اراک تن به شکست بدموقع دادند.
جعل کارت پزشکان توسط سرخابیها لو رفت
استفاده از کارت پزشکان استقلال و پرسپولیس توسط افراد دیگر برای نشستن روی نیمکت این تیمها رقم خورد که این حرکت عجیب از سوی نمایندگان سازمان لیگ دور نماند و با محرومیت و جرایم سنگین مواجه شد.
گزارش مقام رسمی مسابقه مبنیبر تخلف باشگاه پرسپولیس در بازی با سپاهان اصفهان مبنیبر عدم حضور پزشک رسمی باشگاه، دکتر علیرضا حقیقت و حضور علی اسدی، کارشناس تغذیه بهجای ایشان بدون مجوز و صدور کارت و استفاده از کارت پزشکی اصلی در بازی فوق، با توجه به نقض ماده ۳۶ آئیننامه برگزاری لیگ برتر و دستهاول فوتبال ایران مصوب ۹۸ و با در نظر گرفتن مواد ۵۱ و ۱۱۷ مقررات انضباطی، علی اسدی به محرومیت ۱۸ ماهه از حضور در کلیه ورزشگاههای فوتبال، فوتسال و فوتبالساحلی و علیرضا حقیقت بهدلیل قصور از حضور در بازی بدون اطلاع ایفمارک (کمیته پزشکی مسابقات لیگ) و در اختیار دادن کارت خود به دیگری، به مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد. باشگاه پرسپولیس نیز بهعلت مسئولیت تضامنی و قصور در جایگزین نمودن پزشک رسمی و عدم اطلاع غیبت پزشک خود وفق مواد ۵۰ و ۷۷ مقررات انضباطی به مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد.
گزارش مقام رسمی مسابقه مبنیبر تخلف باشگاه استقلال در بازی برابر تراکتور مبنیبر عدم حضور پزشک رسمی باشگاه، دکتر محمدعلی زارع و حضور سیدمحمد آقامحمدآبادی که دندانپزشک بوده بهجای ایشان بدون مجوز و صدور کارت و استفاده کارت پزشک اصلی در بازی فوق، سیدمحمد آقامحمدآبادی به محرومیت ۱۸ ماهه از حضور در کلیه ورزشگاههای فوتبال، فوتسال و فوتبالساحلی و دکتر محمدعلی زارع بهعلت قصور از حضور در بازی بدون اطلاع ایفمارک (کمیته پزشکی مسابقات لیگ) و در اختیار دادن کارت خود به دیگری، به مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد. باشگاه استقلال نیز بهعلت مسئولیت تضامنی و قصور در جایگزین نمودن پزشک رسمی و عدم اطلاع غیبت پزشک خود وفق مواد ۵۰ و ۷۷ مقررات انضباطی به مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد.
شوی کمیتهانضباطی و استیناف علیه سرخابیها، سپاهان و تراکتور
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بعد از بررسی پرونده باشگاه پرسپولیس در ماجرای قرارداد گیورگی گولسیانی این باشگاه را بهخاطر نقض برخی بندهای دستورالعمل نقلوانتقالاتی به کسر یک امتیاز و جریمه ۱۰ میلیارد تومانی محکوم کرد. فدراسیون فوتبال همچنین به علت عدم رعایت قانون سقف قرارداد و تخلفاتی در بحث واریز پول، چهار امتیاز از باشگاه سپاهان اصفهان کسر و این تیم را ۴۰ میلیارد تومان جریمه کرد که در اشل فوتبال ایران، حکمی بسیار سنگین و مهم محسوب میشود.
در ادامه و چندماه بعد کمیته استیناف رای کمیتهانضباطی را شکاند و امتیازهای کسرشده از سپاهان و پرسپولیس را برگرداند، اما جرایم ۴۰ میلیاردی و ۱۰ میلیارد تومانی برای آنها را تایید کرد تا ۵۰ میلیارد تومان بدون دردسر به حساب فدراسیون فوتبال واریز شود.
در رابطه با موضوع سقف بودجه باشگاه استقلال هرچند براساس بند سه دستورالعمل سقف بودجه باشگاهها رقم ۳۲۵ میلیارد تومان اختصاص به باشگاههای دارای مجوز حرفهای دارد، اما با عنایت به تعیین این رقم برای باشگاه استقلال در سیستم مالی سازمان لیگ و تجویز دسترسی این باشگاه در ثبت قراردادهای خود تا رقم ۳۲۵ میلیارد تومان و نظر به اینکه بر اساس استعلام به عمل آمده از سازمان لیگ فوتبال و پاسخ واصله به شماره ۰۲۲۱۸۴۱۰/۱۱۰ باشگاه استقلال تهران با توجه به آپشنهای تعریف شده در سقف بودجه و دستورات مقامات ذیربط مجاز به استفاده تا سقف ۳.۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰ میلیارد ریال میباشد و در مجموع بنا به جهات و دلایل مذکور و به لحاظ عدم احراز تخلف مستند به ماده ۹۵ مقررات انضباطی حکم بر برائت صادر میگردد.
درحالی که از مدتها پیش پرونده تیم فوتبال تراکتور هم در کارگروه نقل و انتقالات و کمیته انضباطی جریان داشت، سرانجام حکم این پرونده اعلام شد. تنها اتهام تراکتور تقبل مالیات شش عضو خارجی این تیم بوده است: خواکین، امیلیو، آلوارو خیمنس، خوان لونا، خولیو مونوس و صفا هادی. در نهایت کمیته انضباطی در این خصوص اعلام کرد که بر اساس اوراق و محتویات پرونده و باتوجه به قرارداد این شش بازیکن و مربی، «صراحت پرداخت مالیات» آنها برعهده باشگاه تراکتور است.
کمیتهانضباطی با اعلام اینکه تقبل مالیات در تعارض صریح با دستورالعمل کارگروه قرار داشته، تخلف تراکتور را محرز دانست اما برای این باشگاه جریمه مالی کمتری نسبت به سپاهان و پرسپولیس در نظر گرفت و براساس حکم نهایی، باشگاه تراکتور شش میلیارد تومان از این بابت جریمه شد و از کسر امتیاز فرار کرد.
تداوم جرایم علیه سرخابیها اینبار برای دربی ۱۰۲
علاوهبر از همه احکام انضباطی سنگین برای باشگاهها، دو تیم پایتختنشین هم جرایم سنگینی بهخاطر دیدارشان شدند و طبق آرای انضباطی دربی ۱۰۲ (بازی رفت)، هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بهدلیل فحاشی و پرتاب اشیا از سوی تماشاگرانشان، بهطور جداگانه به سه میلیارد جریمه نقدی و یک جلسه از محرومیت از حضور تماشاگران در مسابقه رسمی محروم شدند.
یحیی گلمحمدی، سرمربی وقت تیم فوتبال پرسپولیس و علی سامره، مدیر تیم فوتبال استقلال هم که اظهارات جنجالی پس از دربی ۱۰۲ داشتند، با جریمه مشابه دو میلیارد ریالی و یک جلسه محرومیت تعلیقی مواجه شدند و علاوهبر آنها جواد نکونام هم بهخاطر صحبتهایی که پس از دیدار هفته یازدهم لیگ برتر مقابل ذوبآهن انجام داد، با جریمه دو میلیارد ریالی مواجه شده و یک جلسه محرومیت هم پشت گذاشت و البته باشگاه استقلال هم در همین دیدار بهخاطر تخلف هواداراناش ۵۱۰ میلیون ریال جریمه پرداخت کرد.
علاوهبر جریمه مالی باشگاههای استقلال و پرسپولیس، جواد نکونام، یحیی گلمحمدی و علی سامره، علی شاجانی ماساژور آبیپوشان هم بهخاطر نقض مقررات و تحریک تماشاگران ۲۶۰ میلیون ریال جریمه پرداخت کرد و اگر جدا از جرایمی که بهخاطر تخطی از قوانین نقلوانتقالات در نظر گرفته شد حساب سر انگشتی شود، از جرایم انضباطی در جریان یا پس از پایان دربی ۱۰۲ و دیدار استقلال برابر ذوبآهن، جریمه میلیاردی علیه آنها در نظر گرفته شد.
با جرایمی که علیه باشگاههای استقلال و پرسپولیس در دربی ۱۰۲ و بازی آبی پوشان در اصفهان بوده و احتساب آرای یحیی گلمحمدی، جواد نکونام، علی سامره و ماساژور استقلال، این باشگاهها و افراد جمعاً مبلغ یک میلیارد و ۲۷۷ میلیون تومان به حساب کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال واریز کردند.
کمیتهانضباطی علیه پوستر سپاهان هم قیام کرد
تیم فوتبال سپاهان در ورزشگاه اختصاصی باشگاه گلگهر سیرجان به مصاف این تیم رفت و دیدار معوقه هفته ششم لیگ برتر را برگزار کرد که انتشار یک پوستر در شب قبل از این بازی برای اصفهانیها دردسرساز شد. پوستر با تصویری از شیر در میان کفتارها در بیابان منتشر شد و اطلاعرسانی زمان بازی تیمهای گلگهر و سپاهان در آن انجام گرفت که البته ساعتی بعد باشگاه سپاهان پوستر رسمی خود را روی خروجیهای رسانه خود انتشار داد و عنوان کرد که پوستر اعلامشده به این باشگاه مربوط نمیشود اما برای آن به کمیتهانضباطی پاسخ داد.
باوجود اینکه باشگاه سپاهان اطلاعیهای منتشر و تاکید کرد که پوستر جنجالی منتشر شده مرتبط به آنها نیست و پوستر رسمی دیگری متعلق به آنهاست، اما این عجیب بود که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نسبت به این مسئله ورود کرد.
محرومیت ۶ بازیکن سپاهان دم بازی مقابل گلگهر
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال بعد از شکستن حکم کسر امتیاز از سپاهان و براساس رای کمیته استیناف، چند ساعت قبل از بازی سپاهان مقابل گلگهر سیرجان اعلام کرد که شش بازیکن سپاهان تا زمان اصلاح قرارداد از حضور در میادین محروم خواهند بود. این حکم بعد از آن صادر شد که کمیته استیناف دفاعیات سپاهان در مورد مسئله مالیات و حق فسخ را پذیرفت اما در سه مورد «قرارداد دلاری، افزایش دستمزد و پرداخت هزینه کارگزاری» استدلال سپاهان را مورد پذیرش قرار نداد.
برهمین اساس، نامه ابوالفضل حسنزاده، رئیس کمیته انضباطی به ریاست سازمان لیگ فوتبال به شرح زیر ارسال شد که نوشته بود: پیرو نامه شماره ۱۴۰۲۲۵۰۰۸ مورخ ۱۴۰۲/۶/۲۶ با عنایت به تایید دادنامه شماره ۱۱۰۱ مورخ ۱۴۰۲/۶/۲۱ درباره ضرورت اصلاح قرارداد بازیکنان آقایان پیام نیازمند، رضا شکاری، رضا اسدی، هادی محمدی، کاوه رضایی و احسان پهلوان استفاده از بازیکنان مذکور توسط باشگاه سپاهان منوط به اصلاح قرارداد آنها است.
تیم فوتبال سپاهان باتوجه به برگزاری دیدار معوقه با گلگهر سیرجان تنها یک روز فرصت داشت تا بازیکنان را مجاب به اصلاح قرارداد خود در این موارد کند اما این اتفاق صورت نگرفت تا سپاهان بدون این نفرات وارد زمین شود و شکست سنگین سه بر یک مقابل این تیم را متحمل شد.
گردن همه باشگاهها مقابل کمیتهانضباطی از مو نازکتر
دیدار تیمهای فوتبال مس رفسنجان و ملوان بندرانزلی برگزار و از سوی تماشاگران تیم مس رفسنجان تخلفاتی مبنیبر استفاده از شعارهای موهن و داشتن پنج بازیکن اخطاری رخ داد و این تیم طبق دستور کمیتهانضباطی ۷۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کرد.
تیم فوتبال سپاهان اصفهان هم بهدلیل داشتن شش بازیکن اخطاری و تخلفات تماشاگرانش مبنیبر پرتاب اشیا و مواد محترقه و توهین به مقام رسمی توسط تماشاگرانش در دیدار برابر فولاد خوزستان، جریمه شد و دو میلیارد ریال جریمه نقدی پرداخت کرد و تیم فوتبال هوادار تهران هم بهدلیل داشتن هشت بازیکن اخطاری جریمه شد و ۴۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی پرداخت کرد.
تیم فوتبال ذوبآهن اصفهان نیز بهدلیل توهین و بدرفتاری در قبال مقام رسمی مسابقه توسط تماشاگرانش در دیدار برابر فولاد خوزستان به پرداخت ۵۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. ضمن اینکه تیم فوتبال شمسآذر قزوین بهدلیل استفاده از شعارهای موهن توسط تماشاگرانش در دیدار برابر صنعتنفت آبادان جریمه شد و یک میلیارد ریال جریمه نقدی پرداخت کند.
جریمههای میلیونتومانی بهعلت شعار علیه بازیکن
دیدار تیمهای فوتبال استقلال و تراکتور روز بیستم آبانماه برگزار شد که پس از حدود دو ماه از این مسابقه، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نسبت به شعار تماشاگران استقلال نسبت به شجاع خلیلزاده واکنش نشان داد و رای خود را صادر کرد
بدین ترتیب درخصوص گزارش مقامات رسمی و شکایت باشگاه تراکتور از تماشاگران تیم استقلال تهران مبنی بر توهین و فحاشی به یکی از بازیکنان تیم تراکتور در هفته دهم لیگ برتر و پرتاب اشیا و استفاده از لیزر، با در نظر گرفتن مواد ۸۶ و ۹۲ مقررات انضباطی، باشگاه استقلال تهران به مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد.
کمیتهانضباطی همیشه بیدار علیه تخلفات
در هفته چهاردهم لیگ برتر، تیم فوتبال نساجی در ورزشگاه وطنی میزبان هوادار تهران بود. این دیدار پس از استعفای سرمربیهای دو تیم یعنی محمود فکری و مهدی رحمتی در شرایطی خاص برگزار شد و دو تیم که شرایط جدولی خوبی نداشتند در این بازی در دقایق مختلف تنشهایی با یکدیگر داشتند و حتی ناآرامیها به سکوهای ورزشگاه وطنی هم کشیده شد. سپس کمیته انضباطی با استناد به گزارش ناظر بازی، دو تیم را به پرداخت جریمه مالی محکوم کرد که در این بین هوادار ۲۰ میلیون تومان و نساجی ۱۰۰ میلیون جریمه شد.
حکم کمیته انضباطی در خصوص این بازی بدین شرح صادر شد: دو تیم فوتبال نساجی مازندران و هوادار تهران از هفته چهاردهم لیگ برتر فوتبال در ورزشگاه شهید وطنی برگزار شد و باشگاه هوادار بهدلیل سوءرفتار تیمی به پرداخت مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد. همچنین باشگاه نساجی به دلیل سوءرفتار تیمی و پرتاب بطری و انداختن لیزر توسط تماشاگران منتسب به پرداخت مبلغ یک میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد. حسین اسماعیلی، تدارکات تیم نساجی بهخاطر رفتار غیر ورزشی و بد رفتاری با مقام رسمی مسابقه به سه جلسه محرومیت از همراهی تیم و مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
دیدار تیم فوتبال نساجی با صنعتنفت در آبادان با حواشی زیادی همراه بود و ساکت الهامی در اواخر بازی بسیاری عصبانی شد که با کارت قرمز داور نیز مواجه شد. کمیته انضباطی در ابلاغیهای در مورد سرمربی نساجی اعلام کرد: ساکت الهامی، سرمربی تیم نساجی بهدلیل تخلف بدرفتاری در دیدار مقابل تیم فوتبال صنعتنفت آبادان و دفاعیه خود را به کمیته انضباطی فدراسیون ارسال کرد.
همچنین آراء کمیته انضباطی درخصوص دیدار تیمهای فوتبال استقلال و سپاهان منتشر شد که طی آن آبیها با جریمه سنگینی روبهرو شدند. در رأی صادره آباشگاه استقلال بهدلیل فحاشی تماشاگران و پرتاب بطری به سمت تیم حریف یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی پرداخت کرد. این رأی در شرایطی صادر شد که به نظر میرسید کمیته انضباطی در نگارش آن دچار اشتباه شده چرا که صادر شدن چنین مبلغ هنگفتی بابت پرتاب بطری از سوی هواداران غیرمنطقی است.
حمله مدافع پرسپولیس به یکهوادار سنگین تمام شد
یکروز بعد از درگیری محمدحسین کنعانیزادگان با یک طرفدار که در حاشیه خروج اعضای تیم پرسپولیس از استادیوم اراک رقم خورد. مدافع پرسپولیس بهدلیل درگیری با هواداران آلومینیوم اراک از سوی کمیتهانضباطی یک جلسه از همراهی تیم خود به مدت ششماه تعلیق شد و دو میلیارد ریال جریمه نقدی پرداخت کرد.
باشگاه آلومینیوم اراک نیز بهدلیل پرتاب تارنجک و عدم کنترل جمعیت و تماشاگرانش به یک جلسه محرومیت از حضور تماشاگر در مسابقات رسمی که به مدت ششماه تعلیق میشود، محکوم شد و یک میلیارد ریال جریمه نقدی پرداخت کرد.
صدور رایهای محیرالعقول برای دربی ۱۰۳؛ آخرین رای در سال ۱۴۰۲
اتفاقاتی که در دربی پایتخت رخ داد، برای دو تیم گران تمام شد. در جریان این دیدار بود که بازی چندباری بهدلیل پرتاب بطریهای آب و میوههای مختلف از سوی هواداران متوقف شد که طبیعی بود این موضوع با واکنش کمیته انضباطی روبهرو شود.
در چند مقطع و زمانیکه بازیکنان پرسپولیس قصد داشتند تا ضربه کرنر را به روی دروازه استقلال پرتاب کنند، انواع و اقسام اشیاء مختلف از سوی هواداران آبی پوش به درون زمین پرتاب شد به نحوی که مهدی ترابی نتوانست ضربه خود را ارسال کنند و وحید کاظمی نیز بازی را متوقف کرد.
این اتفاق برای سروش رفیعی نیز تکرار شد و بازیکنان استقلال از جمله سیدحسین حسینی به سمت تماشاگران رفته و از آنها درخواست کردند تا از پرتاب بطریهای آب خودداری کنند. اتفاقی که در سمت مقابل نیز تکرار شد ولی پرسپولیسیها به جای بازیکنان استقلال، کمک داور دوم بازی را هدف قرار داده و منجر به مصدومیت او شدند.
آبیها به دلیل پرتاب اشیا به داخل زمین مسابقه و استفاده از الفاظ توهین آمیز توسط تماشاگران این تیم و طبق ماده ۸۶، این باشگاه ۵۰۰ میلیون جریمه شده و هواداران استقلال نیز در دو دربی رفت و برگشت سال بعد، حق نشستن در جایگاههای ۱۵ و ۱۶ را ندارند.
به دلیل پرتاب اشیا به داخل زمین مسابقه و استفاده از الفاظ توهین آمیز توسط تماشاگران سرخ پوش و طبق ماده ۸۶، این باشگاه ۵۰۰ میلیون جریمه شده و هواداران پرسپولیس نیز در دو دربی رفت و برگشت سال بعد، حق نشستن در جایگاههای ۲۲ و ۲۳ را ندارند.
حکم حالب و عجیب کمیته انضباطی در واکنش به سنگپرانی و بطریپرانیِ هوادارای استقلال و پرسپولیس در شهرآورد پایتخت برای همگان تعجببرانگیز بود و طی این حکم در دربیِ بعدی که ممکن است در جامحذفی همین فصل باشد، چهار جایگاه ۱۵/۱۶/۲۲/۲۳ که نزدیک به محوطه کرنر دو سمت زمین هستند باید خالی از تماشاگر باشند.
کمیتهانضباطی در سال ۱۴۰۳ خیلیزود شروع بهکار کرد
جریمه نقدی سپاهان بهدلیل فحاشی تماشاگران نخستین رای و حکم کمیتهانضباطی فدراسیون فوتبال در سال ۱۴۰۳ است. برای دیدار دو تیم فوتبال سپاهان و شمسآذر قزوین از سری رقابتهای جام حذفی که چهاردهم اسفندماه در ورزشگاه نقشجهان اصفهان برگزار شد، باشگاه سپاهان اصفهان بهدلیل فحاشی تماشاگرانش به تیم حریف به پرداخت مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.
به گزارش پردیسان آنلاین، سوال اول اینجاست که جرایم مالی انضباطی کجا هزینه میشود و چه سرنوشتی در انتظار پولهای میلیاردی از جیب سرمربیان و باشگاههاست. جدا از اینکه جرایم مالی بهعنوان عامل بازدارنده در فوتبال در نظر گرفته شده، اما به شکل عجیبی جرایم همیشه سنگینتر شده که هیچ فایدهای هم نداشته و فدراسیون نیز درآمدزایی چشمگیری از این مسئله خواهد داشت؛ درآمدی که هر هفته با جرایم انضباطی به حساب فدراسیون میآید و محل خرج آن نامشخص است.
لازم بهذکر است جرایم مالی بهعنوان عامل بازدارنده در فوتبال در نظر گرفته شده است اما به شکل عجیبی جرایم همیشه سنگینتر شده که هیچ فایدهای هم نداشته و فدراسیون نیز درآمدزایی چشمگیری از این مسئله خواهد داشته است؛ درآمدی که هر هفته با جرایم انضباطی به حساب فدراسیون میآید. برخی تصور میکنند فدراسیون فوتبال از جرایم انضباطی درآمدزایی میکند. جرایم سنگینتر میتواند تا یکجایی تاثیرگذار باشد اما در نهایت موجب رفتار مناسبتر باشگاهها، بازیکنان، مربیان و مدیران نمیشود.
Monday, 25 November , 2024