به گزارش خبرگزاری پردیسان آنلاین، هشتم مارس یادآور روز جهانی زنان و مبارزه آنها علیه بیعدالتی نام گرفته است. در این روز زنان سراسر جهان به یادآوری موفقیتها و حرکتهای پیشروی خود میپردازند. در همین راستا کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد همه ساله نشستی ۱۰ روزه را در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برگزار میکند که در آن به بررسی پیشرفت در برابری جنسیتی، تعیین چالشها، وضع استانداردهای جهانی و فرمولبندی سیاستهایی برای ترویج برابری جنسیتی و پیشرفت زنان در سطح جهان پرداخته میشود.
سال جاری نیز انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده به منظور شرکت در شصتوهشتمین نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل به نیویورک سفر کرد. وی در اولین روز برگزاری این نشست طی سخنانی اظهار کرد: «امروز انتظار آزادگان جهان این است که رژیمی که مسئول چندین دهه آوارگی، تجاوز و قتل میلیونها زن و کودک است، در کمیسیون مقام زن سازمان ملل جایگاهی نداشته باشد. از اینرو به نمایندگی از زنان قدرتمند ایران و یکصدا با زنان مقاوم و صلحدوست جهان، خواستار لغو عضویت رژیم تروریستی اسرائیل از این کمیسیون هستم.»
معاون رئیسجمهور در امور زنان همچنین در چهارمین روز از برگزاری نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد و در دیدار با «آنتونیو مانوئل رویلا لاگدامئو» رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد، خواستار رسیدگی به تصمیم ناعادلانه لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل شد و گفت: اگر بنا بر لغو عضویت باشد رژیم اسرائیل که سابقه کشتار هزاران زن و کودک را در پرونده خود دارد، سزاوار این اقدام است. معاون رئیسجمهور اسلامی ایران در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از سخنان خود خواستار اقدام فوری و عملیاتی برای نجات زنان و کودکان غزه شد و اعلام کرد که باید آتشبس مستقر شود تا امکان ارسال کمک به مردم غزه فراهم شود.
خزعلی در حاشیه جلسات سازمان ملل با نمایندگان زن سیرالئون، عربستان سعودی، ترکیه، ارمنستان، قطر، الجزایر، ازبکستان، نروژ، مصر و فنلاند دیدارها و گفتوگوهایی در خصوص مسائل مختلف داشته و در حاشیه این گفتوگوها پیرامون مسئله غزه با همتایان خود به رایزنی پرداخته است.
در همین رابطه خبرنگار پردیسان آنلاین با فرشته روحافزا، پژوهشگر و محقق ارشد حوزه زنان و خانواده، مدیر رصد و آمار شورای زنان، عضو سابق شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده به گفتوگو پرداخته که مشروح آن در ادامه آمده است:
پردیسان آنلاین: نشست کمیسیون زنان سازمان ملل هشتم مارس هر سال برگزار میشود. با توجه به اهدافی که این کمیسیون دنبال میکند، سفر نماینده ایران برای حضور در چنین نشستی به چه دلیل صورت گرفته است؟
روحافزا: هشتم مارس در واقع بهانهای برای حمایت از زنان است و طرح و برنامههایی که در کمیسیون زنان سازمان ملل متحد دنبال میشود عموماً به ضرر زنان است. حقوق زنان برابری جنسیتی نیست و بسیار فراتر از اینها است و سال جاری مهمترین موضوع میتوانست مسئله خشونت علیه زنان غزه باشد.
کمیسیون زنان سازمان ملل همواره به دنبال برابری جنسیتی بوده است، اما میبینیم که در غزه حتی جنس هم اهمیت ندارد و رژیم صهیونیستی تفاوتی بین کوچک و بزرگ و زن و مرد قائل نیست؛ با این حال جمهوری اسلامی ایران سال جاری بر اساس دکترین دفاع از زنان و کودکان مظلوم غزه در این نشست شرکت کرد و معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور نیز در این رابطه سخنرانی کرد.
پردیسان آنلاین: همانطور که استحضار دارید، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل خواستار اخراج نماینده زن رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن این سازمان شد. شما سخنرانی ایشان و درخواستی که ارائه کردند را چطور ارزیابی میکنید؟
روحافزا: ضمن تشکر از خزعلی که رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داد، باید به این نکته توجه کرد که سازمان ملل پتانسیل خوبی است تا بتوان از آنجا صدای ملتها را انعکاس داد. ما در سازمان ملل تریبون داشتیم و باید با اهداف والاتری وارد میدان میشدیم. البته درخواست معاون زنان رئیسجمهور در سازمان ملل نیز مهم و خاص بود و نشاندهنده شهامت یک زن ایرانی در گفتن چنین سخنانی بود، اما کارایی چندانی ندارد و باید کل رژیم اشغالگر زیر سوال میرفت.
بهیقین با حذف نماینده زن رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اتفاق خاصی رخ نمیدهد. همه مردم جهان از اشغالگری و نسلکشی این رژیم در فلسطین باخبرند و بنابراین سازمانها و کشورها باید به این موضوع بپردازند که رژیم صهیونیستی کشور نیست و مشروعیت و اعتبار ندارد. باید کاری کرد که کل رژیم صهیونیستی از سازمان ملل اخراج شود نه فقط یک نماینده از یک کمیسیون؛ از این رو باید طبق فرمایش مقام معظم رهبری هدف بالاتری را در این رابطه دنبال کنیم تا طرحهایمان نیز کاربردیتر شود.
پردیسان آنلاین: منظورتان از اینکه باید اهداف بالاتری را دنبال میکردیم را روشنتر بیان کنید؟
روحافزا: در این خصوص لزوم گفتمان معاون زنان رئیسجمهور کشورمان با نماینده زن کشورهای اسلامی مورد تاکید است. طبق فرموده رهبر انقلاب لازم است شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی توسط ملتها قطع شود که یکی از این کشورها ترکیه است؛ ترکیه از یکسو شعار ضد اسرائیلی سر میدهد، اما در واقع همراه و کمکحال اسرائیل است؛ لازم بود نماینده زن ایران در سازمان ملل با نمایندگان زن کشورهای مسلمان منطقه، رایزنیهای بیشتر و موثرتری را ترتیب میداد.
گفتوگوها با زنان تأثیرگذار سایر کشورها میتوانست بیپرده و در مکان سومی انجام شود و جای خالی چنین فضایی در این نشست بسیار خالی بود؛ چرا که در این نشست همه دستگاهها و کشورهای عضو سازمان حقوق بشر حضور داشتند. در این نشست باید پیشنهادهایی را ارائه میدادیم و تلاش میکردیم جلسات مشترکی با سایر زنان سرآمد حاضر داشته باشیم تا همه به صورت یکدست، ندای حقوق بشری سر دهند؛ در همان فرصت کم هم میشد به صورت یکدست و دنبالهدار به هدف رسید.
اینکه موضعی را مطرح کنیم، اما هدفمند نباشد و اجرایی نشود، بیفایده است. باید از ابزارهای مختلف قانونی سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی استفاده میکردیم. باید به سازمانهای مردمنهاد، دستگاههای حقوق بشر و حقوق کودکان دنیا فراخوان میدادیم و با آنها هماهنگ میشدیم تا اینطور انعکاس پیدا کند که فقط ما نیستیم که این موضوع را مطرح میکنیم.
باید از این فرصت استثنایی بینالمللی برای تبیین جنایات اسرائیل علیه نوزادان، کودکان، مادران باردار و شیرده و مادرانی که غم از دست دادن چندین عزیز خود را دارند استفاده میکردیم. حداقل دستاورد چنین گفتمانی این بود که با افزایش تعداد درخواستها و شکایتها به دادگاه لاهه علیه رژیم صهیونیستی روبهرو میشدیم و ممکن بود کودکان غزه دیگر از گرسنگی نمیرند.
پردیسان آنلاین: به نظر شما زنان مؤثر کشورها، حاضر به همکاری در این خصوص بودند؟
روحافزا: تا حدودی بله، در حال حاضر زنان در کشورهایی مانند انگلستان و فرانسه در آن سرمای استخوانسوز زمستان به همراه کودکان خود در تظاهراتهای ضد اسرائیلی شرکت میکنند، بنابراین جا داشت که در سازمان ملل به این موضوع پرداخته میشد و یک جریانسازی در سازمان ملل راه میافتاد و بهطور قطع بسیاری از زنان مؤثر کشورهای جهان نیز استقبال میکردند.
پردیسان آنلاین: چرا باید رژیمی که همواره خود را مدعی حقوق زنان تلقی میکرد و دم از حقوق زنان میزد، امروز فجیعترین جنایات را در غزه انجام دهد و جامعه جهانی سکوت کند؟
روحافزا: دقیقاً همینطور است؛ دستگاههای حقوق بشری در اغتشاشات سال گذشته انواع دروغ را به ایران بستند و با ادعاهای واهی اهداف خود را دنبال کردند. جوانان مؤمن و انقلابی ما را مانند آرمان علی وردی مظلومانه به شهادت رساندند، اما به دلیل اینکه ما قدرت تبیین لازم را نداریم، در زمانهای مورد نیاز نیز نمیتوانیم نقش خود را بهدرستی بازی کنیم.
امروز هم در ماجرای غزه قدرت تبیین لازم را نداریم و به نظر میرسد در چنین نشستی که سالی یک مرتبه در نیویورک برگزار میشود هم نتوانستیم آنچنان که شایسته است از مادران و زنان بیپناه غزه دفاع کنیم و جنایات رژیم غاصب صهیونیستی را برای زنان مؤثر دنیا تبیین کنیم.
پردیسان آنلاین: توقعی که از دستاندرکاران امور زنان و خانواده در کشور وجود دارد، چیست؟
روحافزا: اگر فقط به بیانات و منویات رهبر معظم انقلاب توجه کنیم و همان سخنان را تکرار و عمل کنیم، موفق خواهیم شد. چون شاهدیم که در جریانات بینالمللی و کشتارهای مختلف هر جا رهبر انقلاب سخنرانی داشتهاند و موضعگیری کردهاند، دیگر حرفی برای گفتن باقی نمانده است، چرا که ایشان دنیا را بهتر میشناسند.
اگر خودمان طرح و برنامه نداریم میتوانیم از منویات ایشان استفاده کنیم و سخنان ایشان را تکرار کنیم. مقام معظم رهبری تاکنون حتی یک درصد هم از مواضع تند خود در برابر رژیم صهیونیستی کوتاه نیامدهاند و بهراحتی و با قدرت تمام در خصوص جرایم این رژیم کودککش سخنرانی میکنند.
پردیسان آنلاین: نشست کمیسیون زنان سازمان ملل هشتم مارس هر سال برگزار میشود، این امر چه ضرورتی برای جامعه جهانی دارد؟ چه باید کرد که در نشستهای کمیسیون زنان سالهای بعد دست برتر را داشته باشیم؟
روحافزا: این برای اولین بار بود که بعد از چند دهه صدای دنیا علیه فجایع رژیم صهیونیستی در آمده است، اما باید از قبل لابیهایی صورت میگرفت و صحبتهایی با فرهیختگان حوزه زنان انجام میشد. به هر حال میتوان از هماکنون برای هشتم مارس سال آینده برنامهریزی کرد و آماده شد. میتوانیم بررسی کنیم که چه کشورهایی را میتوانیم برای سال آینده با خود همراه کنیم.
اوایل انقلاب کسی نمیتوانست باور کند که دانشآموزان ایرانی بتوانند شعار مرگ بر آمریکا سر دهند یا پرچم آمریکا را به آتش بکشند و ما تنها ملتی بودیم که چنین اقداماتی را انجام دادیم، اما امروز شاهدیم که جلوی کاخ سفید پرچم آمریکا را آتش میزنند، بنابراین میتوان گفت که حرف حق جای خود را باز میکند و باید تبیین شود.
ما سیزدهم دی نیز کنگره ملی بانوان تأثیرگذار در کشور را برگزار کردیم. در این کنگره هم باید از تمام سازمانهای مردمنهاد و مراکز برای بررسی گرسنگی کودکان و مادران غزه دعوت میکردیم.
در حال حاضر مادران غزه در ماه مبارک رمضان در دل حادثه و زیر آتش بمبارانهای رژیم سفاک صهیونیستی قرار دارند، اما ما ظلمی که به آنها میشود را میبینیم و نمیتوانیم کاری انجام دهیم و همراه با مردم سایر دنیا فقط زجر میکشیم. اینکه فقط نظارهگر فجایع و ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه باشیم به ما نیز از نظر روانی آسیب خواهد زد، بنابراین کشتار در غزه برای جامعه جهانی خطرناک است.