انتخاب موفق در ازدواج با بررسی خانواده همسر
خانواده مهم ترین نقش را در تربیت فرزندان بازی می کنند. شیوه های متفاوت تربیت فرزند در خانواده موجب می شود فرد در بزرگسالی رفتار معقول و سنجیده داشته و یا خارج از چارچوب انتظارات جامعه عمل کند، بنابراین بدیهی است که اولین تاثیر در تربیت کودک و شکل گیری رفتار و کردار و سلامت روانی را خانواده بر عهده دارد.
در ازدواج و تشکیل خانواده که یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی است، در نظر گرفتن خانواده طرف مقابل بسیار پراهمیت است و نقش زیادی در موفقیت زندگی مشترک دارد چرا که خانواده های خوب و طبیعی فرزندانی سالم را پرورش می دهند. در ادامه این بخش از خانواده پلاس نمناک با اهمیت خانواده در انتخاب همسر آشنا شده و در می یابید که باید با چه خانواده ای وصلت کنید؟
اهمیت خانواده همسر در انتخاب شریک زندگی
خانواده نقش بسیار مهمی را در آینده زندگی مشترک بازی می کند بنابراین در انتخاب همسر باید به خانواده او توجه نمود. بسیاری از جوانان هنگام انتخاب همسر تنها به معیارهای او توجه کرده و خانواده را نادیده می گیرند و می گویند من قرار نیست با خانواده اش زندگی کنم، خود او با خانواده اش متفاوت است و… این بیانات شاید توجیهات عاشقانه ای باشند اما در عمل زندگی شما را به نابودی می کشند.
تاثیر خانواده بر رفتار فرد
درست است هر فردی با خانواده اش متفاوت است اما او ممکن است همیشه بر روی رفتار خود کنترل نداشته باشد و باز در مواقع بحرانی طوری رفتار کند که در خانواده اش مرسوم بوده و از کودکی در ضمیر ناخودآگاهش ثبت شده است و آن طوری که پدر و مادرش رفتار کرده اند نه آن طوری که منطق و آموخته هایش به او می گوید. والدین به لحاظ ژنتیک تاثیر زیادی روی فرزندان دارند و فرزندان خصوصیات جسمانی و روانی خویش را از آنان به ارث می برند.
تاثیر خانواده بر روان فرد
خانواده با فراهم آوردن محیطی برای رشد فرزندان بر آنها تاثیر می گذارند. برخی از افرادی که در خانواده ای متشنج رشد می یابند از لحاظ روانی سالم نیستند. خانواده برای فرزندان باید محیطی فراهم می کنند تا آنها با آرامش بتوانند به رشد و شکوفایی دست یابند.
با چه خانواده ای وصلت کنیم؟
هنگام انتخاب همسر به تمام ویژگی ها و خانواده او دقت کنید و نکات زیر را در انتخاب همسر در نظر بگیرید.
دقت کنید خانواده طرف مقابلتان سالم و منسجم باشد
قبل از ازدواج دقت کنید که خانواده طرف مقابل، یک خانواده سالم و منسجم باشد. یک خانواده محکم و منسجم، خانواده ای است که همه اعضای آن در جای اصلی خود قرار دارند و همیشه و در همه حال پشتیبان هم هستند. در این خانواده ارزش ها و قابلیت های هرشخص کشف و شکوفا می شود و هر مرحله از زندگی به گونه و شیوه ای مرتب پیش خواهد رفت و در صورت وجود مشکل همه با همفکری و همیاری یکدیگر بسرعت مانع به وجود آمده را برطرف خواهند کرد.
دقت کنید در خانواده طرف مقابلتان بالنده باشد
در خانواده بالنده فرد احساس خوشبختی کرده و همه نسبت به هم احساس دوستی و اعتماد متقابل دارند. در چنین خانواده ای فرد می تواند احساسات خود را بروز دهد زیرا به احساس او توجه می شود . او می تواند آزادی بیان داشته و نظر خود را بیان کند.
در خانواده بالنده، اعضای خانواده به سخنان یکدیگر به خوبی گوش می دهند و برای یکدیگر ارزش قایل هستند. سرزنده بودن اعضای آنان برای همگان مشهود است و حرکات بدن و حالت چهره آنها نیز آرمیده است
به ارتباطات اجتماعی خانواده طرف مقابلتان توجه کنید
توجه کنید، خانواده طرف مقابلتان با اجتماع پیوند داشته و ارتباطات اجتماعی خوب و مناسبی با اطرافیان داشته باشند. ارتباطات خوب اجتماعی خانواده نشان دهنده این مطلب است که فرد سلامت روانی برخوردار است چرا که در صورت ورود بیماری های روانی حاد، امکان برقراری روابط بین فردی به صورت مطلوب و مستمر وجود ندارد و اختلالاتی که فرد بدان مبتلاست می تواند خود را در عرصه این گونه روابط به نمایش بگذارد.
میزان استقلال فرد مقابلتان را در خانواده وی مورد بررسی قرار دهید
میزان استقلال فرد مقابلتان را در خانواده وی مورد بررسی قرار دهید. با خانواده ای وصلت کنید که به نظرات فرزندشان احترام بگذارند و در امور مختلف با یکدیگر همفکری و مشورت کنند و نظرشان نیز در این راستا شنیده شود. دختر یا پسری در همه مباحث صرفا گوش به فرمان خانواده و نظرات آن باشد وابستگی زیادی به خانواده دارند.
اصالت خانوادگی را در نظر بگیرید
سلامت نفس خانواده و صالح و خوشنام بودن آنها را در نظر بگیرید. اصالت خانوادگی به معنای شهرت، ثروت یا موقعیت اجتماعی نیست. آنچه در اصالت خانوادگی اهمیت بسیاری دارد، توجه به دو عامل مهم وراثت و تربیت می باشد. قبل از انتخاب همسر درباره سابقه خانوادگی همسر و به خصوص مراتب ایمانی و اخلاقی آنها، تحقیق کنید. آنچه در اصالت خانوادگی بسیار مهم است صلاحیت اخلاقی و روانی فرد و خانواده می باشد.
به تربیت خانوادگی توجه کنید
قبل از ازدواج به سبک تربیتی و بهداشت روانی نسبی خانواده توجه کنید.
هم کفویت بودن را در نظر بگیرید
خانواده شما و خانواده طرف مقابلتان باید هم کفو باشند. هم کفوی در باورهای دینی و اخلاقی خانواده ها مهم تر از تفاهم قومی و طبقاتی است. خانواده ها باید در یک مرتبه اجتماعی قرار داشته باشند.
نکات مهمی که در ازدواج باید به آن توجه نمود
- در انتخاب همسر حتما توجه کنید که خانواده ها با ازدواج شما موافق باشند زیرا اگر فرزندان بدون رضایت خانواده ی خود ازدواج کنند، زندگی مشترک ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شود.
- برای شناخت خانواده طرف مقابل تنها از همسایه ها نباید تحقیق کرد بلکه به محل کار پدر و مادر وی هم باید رفت و حتما با موافقان و مخالفان آنها صحبت کرد.
- در انتخاب همسر تناسب نسبی کافی است و از برخی اختلافات سطحی صرف نظر کنید.
- هرگز با خانواده های آشفته که روابط شان بسیار سرد است و والدین به فرزندان خود دایما امر و نهی می کنند، وصلت نکنید.