دروغ های مخرب پدر و مادرها به فرزندانشان

تربیت فرزندان از کار های مهم هر پدر و مادری است دروغ گفتن به فرزندان تاثیر مستقیمی در تربیت آن ها می گذارد و می تواند به ان ها اسیبات جدی وارد کند.

دروغ گفتن های مخرب دائم والدین به فرزندان

دروغ گفت والدین به فرزندان به شدت به آنها آسیب می رساند. زمانی که فرزند حقیقت را می داند و پدر و مادر با این آگاهی او مخالفت می کنند، فرزند دچار شک و تردید خواهد شد.

به طور کلی فرزند سال به تدریج حس درونی و عاطفی خود را باور می کنند. در این میان اغلب والدین آنها را تشویق می کنند و اعتماد کودکان را افزایش می دهند.

اما زمانی که کودک متوجه می شود که حقیقتی که می دانسته است دروغ می باشد، شک و تردید او به جهان بیرونی گسترش پیدا می کندو در واقع نسبت به خود و اطرافیانش بی اعتماد خواهد شد.

والدین

بسیاری از پدر و مادرها به فرزندان خود دروغ می گویند اما متوجه عواقب آن نیستند.

همیشه والدین در تربیت خود از فرزندان می خواهند که دروغ نگویند اما خود به فرزندان دروغ می گویند که منجر به دروغگویی فرزندان می شوند زیرا آنها فکر می کنند که کار اشتباهی نیست چرا که پدر و مادرشان این کار را انجام می دهند.

والدین گاه به دلیل محافظت از فرزندان دروغ می گویند، اما باید توجه داشت که دروغ گویی هیچ منفعتی برای کودکان ندارد و تنها آنها را تبدیل به افراد دروغگو می کند.

دروغ گفتن

برخی از دروغ های رایجی که والدین به فرزندانشان میگویند

کودکان از تمامی رفتار والدین تاثیر می پذیرند. دروغ گفتن به کودکان نیز می تواند عوارض مخربی بر تربیت کودکان داشته باشد.

هرگز نمی گذارم اتفاق بدی برای تو بی افتد

شاید نیت شما این باشد اما در واقعیت امکان پذیر نمی باشد زیرا نمی توان به طور ۱۰۰%از فرزندان محافظت نمود. بنابراین با گفتن حقیقت او را از واقعیت آگاه کنید.

مثلا بگوئید که من همیشه سعی می کنم تا از تو مراقبت کنم، اما در بیرون از منزل برخی از آدمها ممکن هست که خطرناک باشن، پس بهتر است که از من جدا نشوی.

اگر از من دور شوی ممکن هست که به خطر بیفتی. شاید این جملات موجب ترس و استرس فرزندان شود اما دانستن واقعیت مهمتر از آن است.

با کمی دقت در جملات خود به او بفهمانید که بچه دزدی با این که بسیار کم است اما باید مراقب بود. گفتن واقعیت موجب می شود که کودکان در برابر غریبه ها محتاط تر باشند.

مراقبت از کودک

پارک باز نیست 

با اینکه می دانید پارک باز است اما فغرصت رفتن به آنجا را ندارید و به کودکتان می گوئید که پارک بسته است.

به جای دروغ گفتن با صداقت بگوئید که نمی توانید او را به پارک ببرید چون باید خرید کنید و کارهای زیادی دارید.

شاید در ابتدا ناراحت شده و سر و صدا کنند اما به تدریج با قبول واقعیت هر چیزی را در زمان خاص خود مطالبه می کنند. علاوه بر این شما نیز در نزد او دروغگو نمی شوید زیرا بالاخره روزی می فهمد که پارک بسته نیست. 

قول می دم که درد نداره

با مراجعه به پزشک، داروهای فرزندتان شامپل آمپول نیز می باشد. کودک با گریه و داد و بیداد حاضر به زدن آمپول نیست و شما برای متقاعد کردن او به دروغ می گوئید که درد ندارد.

اما فرزندتان می داند که دروغ می گوئید زیرا دفعه قبل نیز همین جمله را به او گفته بودید. به او بگوئید:کمی درد داره اما خیلی زود آروم میشه و توضیح دهید که این آمپول موجب بهبودی او خواهد شد و برای سلامتی لازم است.

دورغ های والدین

تو یک هنرمندی و بهترین نقاشی ها را می کشی

از فرزند خود تعریف اغراق آمیز نکنید چراکه همانطور که پیش از این هم در مطالب تربیت فرزند در بخش خانواده پلاس نمناک کامل توضیح دادیم بچه ها بسیار باهوش هستند و از روی لحن و زبان بدن شما تشخیص می دهند که آیا این تعاریف حقیقت دارند یا خیر. بنابراین از فرزندتان تعریف الکی نکنید و در حد مطلوب از او تعریف نمائید.

وقت خوابیدن است 

زمان خواب فرزند شما اگر ساعت ۹ است شما از یک ساعت قبل خاموشی زده و وقت خواب را اعلام می کنید.

بهتر است که در ساعت مقرر بگوئید که وقت خواب رسیده و باید برای خوابیدن آماده شویم. شاید این موضوع از نظر شما یک دروغ مصلحتی باشد اما به مرور زمان موجب بی اعتمادی کودک نسبت به شما می شود.

خواب کودکان

نمی دانم نقاشی رو یخچال کجاست 

در حقیقت شما می دانید که آن نقاشی کجا است زیرا خود آن را دور انداخته اید، اما از آنجا که نمی توانید تمام نقاشی های او را نگه دارید به او دروغ می گوئید. به جای این کار بهه او توضیح دهید و کشوها و کمد او را نشان دهید که پر از نقاشی و کاغذهای رنگی شده است و از فرزندتان بخواهید تا برخی از آنها را دور بریزد. 

یک دقیقه دیگه میام کنارت 

نیت شما درست است اما در واقعیت می خواهید که بعد از اتمام کار خود به کمک کودکتان بروید. هرگز این دروغ را به فرزندتان نگوئید زیرا با دیرتر رسیدن دروغگوتر می شوید. به سادگی می توانید واقعیت را به فرزندتان بگوئید. 

دیگه هیچ چیز برات نمی خرم 

به جای تهدید به نخریدن چیزی، او را از وسیله ای که دارد محروم کنید. با این روش متوجه می شود که کار او چه عواقبی دارد.

مثلا گر پسرتان با خواهرش دعوا می کند و شما می گوئید که اگر دعوا را تمام نکند دیگر چیزی برای او نمی خرید، بالاخره پی به دروغ شما خواهد برد.

به طور واقع گرایانه فرزندتان را تنبیه کنید و او را مثلا از بازی های کامپیوتری یا تبلت برای چند ساعت محروم سازید.

دعوا با کودک

بدون تو از خونه میرم 

به جای ترساندن و تهدید فرزند برای به حرکت واداشتن، او را از عواقب کارش آگاه کنید. مثلا بگوئید اگر تا ۵ دقیقه دیگه اسباب بازی یا وسایل خود را مرتب نکنی برنامه تلویزیونی مورد علاقه ات را نخواهی دید یا از آن عقب می مانی. فرزند شما به خاطر ترس به صحبت های شما گوش نمی دهد بلکه به خاطر سخنان راست شما آن کارها را انجام می دهند. 

زیاد پول نداریم 

به جای دروغ گفتن به فرزندتن توضیح دهید اگر پول صرف سینما و خرید وسایل دیگر کنید دیگر نمی توانید به مسافرت بروید.

به بچه های خود بفهمانید که گاه برای رسیدن به یک سرگرمی خاص باید از برخی خواسته ها چشم پوشی کرد. با این کار نه تنها دروغ نگفته اید بلکه درس زندگی به او داده اید. 

حقیقت راهی درست برای تربیت و رشد صحیح کودکان است

هرگاه که بفروشگاه می روید و فرزندتان اسباب بازی یا خوراکی می خواهید، شما می گوئید که دفعه بعد آن وسیله را می خرید، اما دفعه بعد دروغ شما مشخص می شودو فرزند شما شروع به غر زدن می کند. قبل از رفتن به فروشگاه به کودکتان بگوئید که بی قراری و غر زدن جریمه دارد، مثلا از رفتن به پارک یا تماشای تلویزیون محروم می شود. 

دروغ گفتن موجب بی اعتمادی فرزند نسبت به والدین خود می شود. اگر از کودکی فرزند شما بی اعتماد شود در آینده در مواجه با مسائل و مشکلات به شما اعتمادی نخواهد داشت. 

بهتر است در رابطه با فرزندتان صداقت داشته باشید. با اینکه گاه اذیت و ناامید می شود، اما رابطه بلند مدت خودتان با او را خراب نکنید.

خرید با کودک

داشتن اعتماد اساس روابط طولانی مدت است. به طور مثال به دلیل رفتن به مهمانی، مسابقه فوتبال پسرتان را فراموش کرده اید، اما به جای صداقت داشتن، می گوئید:

متاسفم. قرار کاری مهمی داشتم و خیلی طول کشید.

به جای آن باید بگوئید:

از اینکه نتوانستم به دیدن مسابقه تو بیایم خیلی متأسفم. اصلا فراموش کردم که تو بازی فوتبال داری و خودم از اینکه مسابقه تو را از دست دادم ناراحتم. اما تلاش می کنم که بازی بعدی را آمده و تو را تشویق کنم. 

عوارض دروغگویی والدین بر روی کودکان

  • دروغ گفتن پدر و مادرها موجب بی اعتمادی فرزندان نسبت به آنها می شود.
  • دروغگویی والدین به بچه ها تبدیل به یک الگو و زنجیره می شود و کودکان با تکرار این رفتار به مرور فردی درغگو خواهند شد
  • دروغ گفتن والدین باعث می شود که کودکان در برقراری ارتباط با همسالان خود با مشکل مواجه شده و یا توهین کلامی به آنها داشته باشند.
  • دروغگویی پدر و مادرها موجب افزایش اضطراب فرزندان می شود.
  • پرخاشگری کودک و رفتار خشونت آمیز کودک با همسالان خود از عوارض دیگر دروغگویی والدین است.
  • گفتن دروغ به فرزندان منجر به اعتماد کودکان به هر غریبه ای می شود که به نظر آنها صادق هستند. متاسفانه همین اعتماد بیجا کوجب قربانی شدن کودکان به دست افراد سودجو می شود.
  • بسیاری از فرزندانی که پدر ومادر درغگو دارند به شب ادراری مبتلا هستند.
  • دروغگویی والدین موجب تعارض شدید شخصیتی فرزندان می شود.
  • یکی از بدترین عوارض دروغگویی والدین افسردگی و احساس بی ارزشی توسط کودک است، زیرا آنها فکر می کنند که چون لایق صداقت نیستند از والدین خود دروغ می شنوند. 

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=292378

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: