والدین با چند رفتار می توانند فرزند باهوش داشته باشند
همه والدین دوست دارند کودکی خوشحال، سالم و البته باهوش داشته باشند تا به بهترین شکل ممکن در جامعه و آینده ی خود ظاهر شود. داشتن فرزند باهوش آرزوی دور از انتظاری نیست و چنانچه پیش از این هم در بخش خانواده پلاس نمناک خواندید اقدامات متعددی میتوان برای این هدف انجام داد تا بدون آنکه کودک را دچار زحمت خاصی کرده باشید از اون فردی باهوش و آینده دار بسازید. در این متن به شما از راه حل هایی که موجب افزایش هوش کودک می شود معرفی می کنیم، راه حل هایی که خود شما والدین در آنها دخیل هستید.
۸ رفتار و کار والدین که نتیجه اش داشتن فرزند باهوش است
۱- کودکان را به مستقل شدن تشویق کنید:
اگر کودکتان درگیر بستن بند کفشش است ممکن است بر حسب عادت کمکش کنید اما به فرزندانتان بیاموزید که مستقل باشند و کارهایشان را خودشان انجام دهند سعی کنند و شکست بخورند و دوباره سعی کنند. وقتی کودک کاری را خودش انجام میدهد استقلال او را جشن بگیرید و با این خوشحالی به او اهمیت مستقل بودن را انتقال دهید.
۲- به آنها اجازه کثیف کردن بدهید:
بله درست متوجه شدید، آزاد گذاشتن فرزند برای انجام کارهایی که همراه با ریخت و پاش است برایش مفید است پس اگر میخواهید کودکان باهوشی را پرورش دهید بسیار مهم است که به آنها اجازه دهید کثیف کنند چرا که هوش آنها در همین شلوغ پلوغی هایی که خودشان ایجاد کرده اند رشد می کند. از طرفی اهمیت تمیزی را هم باید به فرزندتان بیاموزید پس در این شرایط به جای غر زدن به آنها اجازه انتخاب دهید و آزادشان بگذارید تا کاری که در جریان انجامش هستند با آرامش به پایان برسانند و سپس برای آنها توضیح دهید که چرا تمیزی مفید است و چگونه می توانند این اصلا را نیز در کارهایشان رعایت کنند.
۳- به کودکان اجازه بازی دهید:
یکی از راه های تقویت هوش خلاقیت و استقلال کودک بازی است پس به کودکان اجازه بازی دویدن و اکتشاف را بدهید تا به بهترین شکل ممکن در جریان بازی توانایی ها و خلاقیت هایش شکوفا شود. اگر مدام به کودک بگویید دست نزن، ندو، میوفتی باعث می شوید کودکان بترسند و کار جدیدی را تجربه نکنند اما بازی به آنها اعتماد به نفس می دهد که در نوجوانی خطر کنند و به اهدافشان برسند.
۴- موفقیت کودکانتان را جشن بگیرید:
جشن گرفتن موفقیت کودکان محرک خوبی برای پیشرفت آنهاست پس اگر کودکتان موفق به رنگ آمیزی عکس، بستن بند کفش یا تمام کردن پازل شد به او نشان دهید که به داشتن آنها افتخار می کنید. این حس تشویق منتقل شده از شما به او برایش بی نهایت ارزشمند است و به او قدرت انجام کارهای سخت تر و پیچیده تر را خواهد داد.
۵- کوشش های کودکان را حمایت کنید:
تلاشهای بچه ها را حمایت کنید و فراموش نکنید که این شما هستید که باید آنها را حمایت کنید تا در شرایط مختلف انگیزه ی ادامه ی کارشان را داشته باشند. مهم نیست نتیجه عمل چیست مهم کمک به پیشرفت کودکان است، به طوریکه کودکان متوجه خوب از بد شوند.
۶- به صداقت کودکان جایزه دهید:
در مطالب قبلی تربیت فرزند نمناک بارها اشاره کردیم که یکی از ویژگی های تحسین برانگیز در هر کودکی صداقت و شجاعت بیان حرف راست است پس اگر فرزندتان صادقانه موضوعی را به شما در میان گذاشت او را به شکل حقیق تشویق و با کلمات مثبت در او حس ارزشمندی صداقت را ایجاد کنید. وقتی کودکان کار ستودنی انجام می دهند از آنها با جایزه ای البته کوچک تقدیر کنید برای آنها توضیح دهید که وقتی پر از صداقت هستند و وظیفه شان را به طور کامل و بهتر انجام میدهند، در این شرایط کودک متوجه ارزش صداقت خواهد شد.
۷- به کودکان آزادی دهید:
آزادی دادن به کودکان ممکن است سخت باشد اما به آنها اجازه دهید خودشان انتخاب و اشتباه کنند چراکه این مهم ترین بخش آموختن استقلال هوش و خلاقیت است. اگر کودکان عادت دارند روی دیوار نقاشی بکشند تخته ایی برای آنها تهیه کنید و اجازه دهید روی آن نقاشی بکشند، با این کار شما مسیر بهتر را برایش فراهم کرده اید و او را از آزادی و لذت نقاشی کشیدن محروم نساخته اید.
۸- به کودکان احترام گذاشتن را بیاموزید:
به کودکان یاد بدهید که به والدین و دیگران احترام بگذارند، مثلا اگر هرکدام از شما والدین با تلفن صحبت می کنید کودکان باید بدانند که نباید بین صحبت ها تداخل ایجاد کنند و خودشان باید کارهای شان را انجام دهند و به کس دیگر تکیه نکنند این برای آینده آنها بسیار مفید است. با همین یک مورد کوچک انها در مرحله ی اول احترام با حریم دیگران و در مرحله ی دوم وابسته نبودن بیش از حد به دیگران را آموخته اند.
شاید این چند مورد به ظاهر ساده باشند اما باید بدانید که همین موارد به ظاهر ساده راهکارهایی است که سالهاست والدین هوشمند در سرتاسر دنیا برای رشد و پرورش کودکانی باهوش و مستقل استفاده میکنند.