به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، استان خوزستان از سالهای گذشته با کمترین زیرساختهای ممکن میزبان زائران حسینی بوده است. هنوز هم عشق به مکتب امام حسین (ع) مردمی است، طی این سالها وضعیت زیرساختها بهبود پیدا کرده است و زائران با نظم و امنیت بهتری به سوی کربلا عزیمت میکنند. مردم در شهرهای مختلف مواکب زیادی را فعال کردهاند و با جان و دل از زائران حسینی پذیرایی میکنند. شهروندان کلانشهر اهواز نیز میزبان زائرانی هستند که از مرکز استان راهی مرزهای شلمچه یا چذابه میشوند.
حدود ۸۰۰ موکب تنها در مرزهای شلمچه و چذابه مستقر شدهاند و خادمان حسینی در کنار مواکب بینشهری از زائران حسینی سراسر کشور و حتی اتباع خارجی کشورهای مختلف پذیرایی میکنند، استقرار پمپبنزینهای سیار در نزدیکی مرزها، تسطیح پارکینگهای چند هزار متری، فعالیت مواکب، آسفالت راههای منتهی به مرزها، استقرار پایگاههای امداد و نجات جمعیت هلالاحمر و فوریتهای پزشکی و حضور پررنگ نیروهای امنیتی و انتظامی برای تأمین امنیت زائران از بخشهای مختلف خدماترسانی در خوزستان برای میزبانی شایسته از زائران کوی عشق است.
خوزستان با تمام توان خود آمادگی میزبانی شایسته از زائران حسینی در دو مرز چذابه و شلمچه است و خدماترسانی متنوعی برای تسهیل سفر عاشقان کوی حسینی (ع) فراهم شده است. بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته بسیاری از مواکب برای بازگشت زائران حسینی تا چند روز پس از اربعین آمادگی میزبانی از آنها را دارند.
اتوبوسهای بخش خصوصی از سراسر کشور در مرزها مستقر میشود
علیاکبر حسینی، استاندار خوزستان در نشست ستاد اربعین حسینی استان درباره آخرین اقدامات صورت گرفته برای برگزاری اربعین حسینی اظهار میکند: از بدو ورود زائران به استان مسئولیت سلامت، امنیت و رفاه آنها بر عهده ما است و به هیچوجه نباید در این زمینه کوتاهی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه ادارهکل راهداری باید نقاط حادثهخیز مسیرها را ایمن و روشنایی و علائم هشدار را نصب کند، میافزاید: به منظور تأمین و ارتقای تجهیزات سرمایشی حدود ۴۰۰ کولر از سازمان اموال تملیکی برای مواکب شلمچه و چذابه در نظر گرفته شده است.
استاندار خوزستان خاطرنشان میکند: شرکت برق موظف است در مواقع بروز حوادث احتمالی در شبکه، برق اضطراری تأمین کند تا مشکلی از این نظر نداشته باشیم، در خصوص موضوع سوخت نیز در ستاد مرکزی اربعین کشور صحبت شده است تا سهمیه ویژهای برای جایگاههای سوخت در مسیرهای منتهی به مرز در نظر گرفته شود.
حسینی تاکید میکند: اتباع خارجی که در ایران مقیم هستند از شلمچه و اتباعی که از خارج از مرزها وارد کشور میشوند، از مرز چذابه تردد میکنند. از زائران درخواست داریم که از شهر مبدأ خود نسبت به تهیه ارز اقدام کنند.
وی ادامه میدهد: معاون امنیتی و انتظامی استانداری خوزستان به عنوان فرمانده قرارگاه اربعین در مرز شلمچه و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری به عنوان فرمانده قرارگاه اربعین در مرز چذابه تعیین شدند؛ این دو مقام محور تمام هماهنگیها و همکاریهای ستاد اربعین در دو مرز تعیین شده است و ارتباط با طرف عراقی نیز به صورت متمرکز و از طریق فرمانده قرارگاه مرزی خواهد بود.
استاندار خوزستان اضافه میکند: بنا شده است برای حملونقل زائران دو هزار اتوبوس از ترکیه اجاره و اتوبوسهای بخش خصوصی از سراسر کشور ساماندهی و در مرزها مستقر شود.
اعمال محدودیتهای ترافیکی در محورهای خوزستان
سعید رحیمی، رئیس پلیس راه خوزستان در به خبرنگار پردیسان آنلاین، میگوید: به مناسبت فرارسیدن ایام اربعین محدودیت و ممنوعیتهای ترافیکی در محورهای برونشهری خوزستان اعمال میشود.
وی ادامه میدهد: تردد انواع کامیون، تریلی، اتوبوس و مینیبوس از محور فرعی الوان (عبدالخان) به بستان و بالعکس از بیستوهفتم مرداد تا هفدهم شهریورماه سال جاری ممنوع است و محور شوش-اهواز-سوسنگرد-بستان به عنوان محور جایگزین معرفی شده است.
رئیس پلیس راه خوزستان اضافه میکند: تردد انواع اتوبوس از محور ایذه-چهارمحالوبختیاری و بالعکس نیز از بیستوهفتم مرداد تا هفدهم شهریورماه ممنوع بوده و محور لرستان-اندیمشک-اهواز به عنوان جایگزین معرفی شده است.
رحیمی ادامه میدهد: تردد انواع اتوبوس، کامیون و تریلی از محور اهواز-خرمشهر و بالعکس در این بازه زمانی ممنوع بوده و محور اهواز-آبادان-خرمشهر به عنوان جایگزین معرفی شده است.
خدماترسانی اورژانس خوزستان تا پایان مراسم پیادهروی اربعین
فرهنگ کرهبندی، رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه جندیشاپور اهواز نیز به خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار میکند: طبق اعلام ستاد مرکزی اربعین و آغاز مراسم پیادهروی امسال، تیمهای مختلف فوریتهای پزشکی به مناطق از پیش تعیینشده برای استقرار، بررسی وضعیت و آغاز خدمت اعزام شدند.
وی ادامه میدهد: تکنسینهای اورژانس به صورت تیمهای متعدد درمانی و خدماتی در نقاط مختلف تردد زائران مستقر حضور دارند و اورژانس خوزستان تا پایان مراسم پیادهروی اربعین در مناطق مشخص شده آماده ارائه خدمات به مراجعان است.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه جندیشاپور اهواز تاکید میکند: اورژانس خوزستان با آمادهسازی و انجام مقدمات میزبانی از زائران حسینی در مسیر مرزهای استان و با استقرار تیمهای بهداشتی، درمانی و ایستگاههای خدماترسانی از جمله پایگاههای اورژانس، درمانگاههای موقت و تیمهای خدماتی و امدادرسان، آماده خدمترسانی به زائران حسینی است.
کرهبندی با اشاره به اینکه اورژانس خوزستان تا پایان مراسم پیادهروی اربعین در بیستم شهریورماه در مناطق مشخص شده آماده ارائه خدمات به زائران حسینی است، تصریح کرد: همکاران ما با تشکیل تیمهای متعدد درمانی و خدماتی به همراه دو دستگاه اتوبوسآمبولانس، سه دستگاه موتورلانس و نزدیک به ۲۰ پایگاه ثابت و سیار با حضور کارشناسان عملیاتی اورژانس از سراسر کشور، در نقاط مختلف تردد زائران حسینی مستقر هستند.
در ادامه حجتالاسلام سیدمحمود موسوی، رئیس کمیته جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی خوزستان به خبرنگار پردیسان آنلاین، میگوید: ۷۰ موکب ایرانی برای خدماترسانی به زائران اربعینی به کشور عراق اعزام شدند.
وی اضافه میکند: در پایانه مرزی شلمچه و مسیر منتهی به این گذرگاه، ۴۵۰ موکب مستقر شده است تا در مسیر رفت و بازگشت زائران خدماترسانی کند.
رئیس کمیته جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی خوزستان با اشاره به استقرار ۳۵۰ موکب مردمی و نهادهای مردمنهاد در مرز چذابه میگوید: مواکب مردمی همزمان با آغاز ماه صفر، در چهار نقطه ورودی استان خوزستان و پایانههای شلمچه و چذابه مستقر شدهاند.