معاون توسعه مدیریت ومنابع استانداری قم با اشاره به فلسفه شناورسازی ساعات کاری کارمندان دولت در استان گفت: با توجه به تغییر ساعت کاری کارمندان ادارات دولتی که طی با مصوبه هیات دولت در اواخر سال گذشته ابلاغ شد و شروع فعالیت کاری به ساعت 7 صبح تغییر یافت، برخی کارمندانی که فرزند دانش آموز دارند با مشکل روبرو شدند که برای رفع این مشکل ساعات حضور بین ساعت 7 تا 7 و نیم شناورشده است.

سید مهدی قریشی در گفت وگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به ابلاغ بخشنامه ای که برای نخستین بار در قم برای رفع مشکلات کارمندان دارای فرزند دانش آموز صادر شده است بیان کرد: با توجه به این که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ بخشنامه ای در قالب مصوبه هیئت دولت در خصوص ساعت کار سازمانهای دولتی ابلاغ شد و به موجب آن ساعت کار ادارات دولتی به ساعت ۷ تغییر کرد و از سویی شروع  فعالیت مدارس در دو مقطع ابتدایی و دبیرستان از ساعت ۷ ونیم و ۸ ابلاغ شد این موضوع مشکلاتی را برای کارمندان دولتی در زمینه آماده سازی و هم چنین راهی کردن فرزندان خود به مدرسه ایجاد کرده است.

به گفته وی؛ برای این منظور در قم این ساعت را بین ساعت ۷ تا ۷و نیم اعلام کردیم که این کارمندان بتوانند به فرزندان خود رسیدگی و در محل کار خود نیز حاضر شوند. لذا این بخشنامه برای حفظ بنیان خانواده و اهمیت به رسیدگی به فرزندان دانش آموز در قم به ادارات دولتی ابلاغ شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم در بخش دیگری از گفت وگوی خود در پاسخ به این سئوال که مفهوم شناورسازی ساعات کاری ادارات دولتی چیست؟ عنوان کرد: شناور سازی ساعات کار یکی از روشهایی است که در دنیا متدوال است و به این شکل که در قانون ساعات کاری ۸ ساعت تعیین شده و لذا میتوان بنوعی برنامه ریزی کرد تا ساعت آغاز به کار متفاوت از ساعت رسمی باشد ولی در عین حال میزان قانونی ساعت کار رعایت شود. همانطور که در ماه مبارک رمضان نیز طی ابلاغیه ای این تغییر صورت گرفت و آغاز کار ۸ اعلام شد و پایان ساعت کار ساعت ۱۵بود.حال با این روش در عین حال که ساعت کاری  ۷ اعلام شده است لیکن برای کسانی که از شناوری ساعت استفاده می کنند چنانچه نیم ساعت دیرتر در محل کار حاضر شوند از آنطرف باید نیم ساعت اضافه تر در محل کار حضور داشته و فعالیت کاری خود را ادامه دهند و تاخیر اولیه را جبران کنند تا قانون رعایت گردد.

به گفته این مسئول؛ این طرح را برای نخستین بار در قم اجرا کردیم و بازخورد و خروجی آن را هم رصد میکنیم و فعلا کارمندان مشمول از این طرح رضایت داشتند و با این بخشنامه مشکلات آنها رفع شده است.

قانونی برای تسهیل فعالیت بانوان  کارمند وشاغل با شرایط ویژه

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم در ادامه با اشاره به تمهیدات و برنامه ریزی برای تسهیل فعالیت کارمندان زن شاغل با شرایط ویژه گفت: در خصوص تمهیدات برای بانوان شاغل ، در سال ۹۵ قانونی برای کاهش ساعت کاری بانوانی که شاغل هستند و دارای معلولیت می باشند یا فرزند و همسر با معلولیت شدید دارند مصوب شد. همچنین بانوان سرپرست خانوار ، دارای فرزند زیر۶ سال و یا شیرخوار نیز در این قانون ذکر گردید تا تسهیلاتی برای این بانوان دیده شود و ساعت کاری شان تقلیل یابد که هم اکنون نیز در حال اجرا است. اجرای این قانونی الزامی است هرچند ممکن است در برخی مراکز غیر دولتی به درستی اجرا نشود.

  • نویسنده : هیفا پردل