برخی میلیاردرهای امروز با دمپایی وارد شرکت های دولتی شدند

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: برخی میلیاردها کسانی هستند که دهه شصت به اسم حمایت از مردم با یک جفت دمپایی وارد شرکت‌های دولتی شده بودند ولی الان سوپر میلیارد هستند.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در همایش حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت که صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، با بیان اینکه برخی واژگان به درستی تبیین نمی‌شوند، گفت: اگر واژه‌هایی که امر درستی هستند اما خوب تبیین نمی‌شوند مورد سوءبرداشت قرار گیرند به امری مذموم از سوی مردم و نخبگان مواجه خواهد شد. نمونه آن اقتصاد مقاومتی بود که یک اقدام درست است ولی چون با جامعه نخبگانی ارتباط نگرفت علیرغم آنکه ۲۴ بند داشت ولی هیچ کدام مورد پذیرش جامعه نخبگانی قرار نگرفت و می‌بینیم پس از ده سال آثاری از اقتصاد مقاومتی در کشور وجود ندارد.

وی افزود: مثال دیگر حکمرانی مردمی است که باید به درستی تبیین شود. حکمرانی مردمی دو گونه دارد، یک برداشت از آن سلوک مردمی حاکمان است که باید میان مردم باشند و با آنها زیست کنند و از طبقه اشرافیت نباشند و از چشم مردم قابل اعتماد باشند و مردم آنها را از خود بدانند.

وی با بیان اینکه سلوک مردمی حاکمیان بیشتر در رئیس دولت متجلی است گفت: این حوزه در دولت سیزدهم بدون اغراق و به شهادت مردم ارتقا خوبی داشته ایم. بسیاری از مسائل چالش بر انگیز اقتصادی از نگاه مردم تحت الشعاع سلوک مردمی رئیس دولت قرار گرفته این تفاوت را بین دو رئیس جمهور قبلی و فعلی می‌بینیم. علت صبوری مردم در مشکلات این است که رئیس دولت را از خود می‌دانند. این موضوع ذاتی است و نمی‌شود یک شبه مردمی شد. در حوزه مردمی بودن وزرا هم دولت نمره خوبی دارد. حتی طبقه اشرافی انتظار دارند مسئولان ساده زیست باشند که این از برکات انقلاب است. اختلاف دولت فعلی با قبلی در سلوک مردمی کاملاً مشهود است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برداشت دیگر حکمرانی مردمی را حکمرانی بر محوریت مردم عنوان و اظهار کرد: در گونه اول شاید بتوان با کار تبلیغی آن را به مردم عرضه کرد اما در حکمرانی بر محوریت مردم اولین مبنا، اعتماد واقعی حاکمان به مردم است.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی که چند هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده یا کسی که مالک ده‌ها هکتار زمین کشاورزی است را هم باید جزو مردم بشناسیم، گفت: از نظر من مردم هر فردی غیر از دولت که شامل دانشگاه، نخبگان و بخش خصوصی هم می‌شود.

زنگنه با طرح این پرسش که چه مقدار حاضریم کرسی‌های مدیریتی شرکت‌های واگذار شده را به مردم بدهیم، ادامه داد: چرا می‌گوئیم در واگذاری‌ها چند درصد از سهام این شرکت در اختیار فلان نهاد حاکمیتی بماند؟ پاسخ می‌گویند که مشکل امنیتی ایجاد می‌شود؛ مگر چه مشکلی ایجاد می‌شود؟

زنگنه گفت: از دهه ۶۰ تفکر سوسیالیستی شکل گرفت که نام آن را حمایت از مردم گذاشتند اما نتیجه این شد که میلیاردهای ما کسانی هستند که در آن زمان با یک جفت دمپایی وارد شرکت‌های دولتی شدند ولی الان سوپر میلیارد هستند. چرا باید روز به روز تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد افزایش یابد آن هم به اسم حمایت از مردم از سوی برخی طبقه حاکم.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: شهید بهشتی ترور شد به این خاطر که فکر وی حمایت از مردم بود، در خیابان‌های تهران شهید بهشتی را به عنوان سرمایه دار معرفی می‌کردند. باید آن تفکر را خاموش می‌کردند تا عده‌ای به اسم حمایت از مردم سر کار بیایند و سپس کسب مال کنند.

زنگنه با تاکید بر اینکه مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی هم همین است و به این معنا بود که دولت همه کانال‌های اقتصادی را در اختیار بگیرد، گفت: ارز نیمایی هم بزرگترین ضربه را به اقتصاد ما زد و سبب شد صادرکننده‌ای که چهل سال به تولید ادامه داده بود و صادرکننده شده بود متضرر شود. ۲۵ قلم کالا را مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی کردند، همه تولیدات داخلی در حوزه این ۲۵ قلم کالا نابود شد.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با شعار حکمرانی مردمی ورود کرده، گفت: من از همان ابتدا هم با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف بودم نه به خاطر قاچاق کالا یا موارد مشابه بلکه نظام تولید را مختل کرده بود.

وی به بحث عدالت اشاره و اظهار کرد: درست است امروز نجابت مردم به دلیل سلوک مردمی رئیس جمهور است و اگر مردم احساس کنند تیم حاکمیتی در حال دویدن است حتی اگر پیروز هم نشوند تشویقش می‌کنند اما باید در حوزه عدالت مراقب باشیم دچار تعریف جدیدی از عدالت نشویم.

زنگنه گفت: عدالت این نیست که کف حقوق را به سقف برسانیم، اینکه یک استاد دانشگاه سی سال زحمت کشیده و حقوق بالای سی میلیون تومانی دارد را مشمول افزایش حقوق قرار ندهیم اما کسی که حداقلی بگیر است را ناگهان ۶۰ درصد افزایش دهیم.

به گفته این نماینده مجلس، نمره دولت سیزدهم در راهبردهای کلان اگر ۲۰ نباشد ۱۹.۵ است. اما در اجرا به زیر ۱۰ می‌رسد.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=228354

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: