اصفهان-مشکلات زنجیره‌وار فرونشست زمین، آلودگی هوا و بیکاری جوانان با مطالبه اصلی احیای زاینده‌رود گره خورده است و مردم اصفهان به جز زاینده‌رود خواسته دیگری از رئیس جمهور ندارند.

پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها-ریحانه شهبازی: مسئله بی‌آبی استان اصفهان و احیای زاینده‌رود طی سال‌های بسیاری است که در رأس مطالبات مردم از مسئولان و به ویژه رئیس جمهور سنجاق شده است. بزرگی این مسئله به میزانی است که سایر مشکلات استان را نیز در خود جای داده و به صورت زنجیره‌وار مشکلات آلودگی هوا، فرونشست زمین و حتی رونق تولید و اشتغال جوانان را به یکدیگر متصل کرده است. در واقع با وجود اینکه هرکدام از این مشکلات به تنهایی یک مطالبه اساسی به عنوان حق طبیعی حیات و زندگی انسان تلقی می‌شود اما در رأس آنها مسئله آب سر منشأ سایر مشکلات است. حال اگر وعده حل این مطالبه در مسیر درستی قرار نگیرد و مردم احساس خلف وعده از سوی مسئولان داشته باشند، باید منتظر تنش و تحصن دوباره و به خطر افتادن امنیت ملی باشیم چراکه سازوکار مطالبه قانونی در دولت مشخص نشده و فریادهای مردم از سوی نمایندگان هم به درستی منتقل نمی‌شود.

با توجه به سفرهای استانی رئیس جمهور پیش بینی می‌شود که استان اصفهان نیز به عنوان مقصد بعدی سفر آیت‌الله رئیسی واقع شود و برای بار دوم البته با عنوان ریاست قوه مجریه از نزدیک با مشکلات و مطالبات مردم استان اصفهان روبرو شوند؛ از این رو احزاب استان اصفهان به مهم‌ترین مطالبات مردم اشاره کردند.

نابودی آب آشامیدنی اصفهان با طرح بن بروجن

دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی استان اصفهان با در نظر گرفتن شرایط فعلی و خبر اختصاص بودجه به طرح انتقالی آب بن بروجن، مطالبه اصلی مردم را اختصاص بودجه برای احیای زاینده‌رود، عنوان می‌کند و به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: بعد از ارائه لایحه بودجه مشخص شد که اعتباری را برای احیای زاینده‌رود در نظر نگرفته‌اند و به جای آن ردیف بودجه‌ای برای طرح انتقال آب بن بروجن تعریف کرده‌اند.

وی ادامه می‌دهد که بن بروجن قبل از تصفیه‌خانه آب اصفهان قرار دارد و اگر این طرح اجرایی شود عملاً آب آشامیدنی برای اصفهان باقی نمی‌ماند.

فاجعه زیست‌محیطی در راه است

سعید دادگستر با بیان اینکه طرح انتقالی بن بروجن در صورت عملیاتی شدن به یک فاجعه محیط زیستی تبدیل می‌شود، تصریح می‌کند: بهتر است برای تأمین آب شرب بن بروجن از سمت سمیرم و خط انتقالی به کارون استفاده کنند که به لحاظ مصافتی نیز نزدیک‌تر است.

وی با بیان اینکه استاندار اصفهان نیز به عنوان نماینده رئیس جمهور حتی قبل از انتخابات بر این بحران واقف بودند، می‌گوید: باید این تنش آبی مدیریت شود و اگر این وعده و عیدها و توافقات هیئت دولت با کشاورزان و مردم عملی نشود، دوباره ماجرای تنش‌ها در اصفهان تکرار می‌شود؛ از این رو حل بحران آب منطقه‌ای اصفهان، یزد و چهار محال بختیاری مطالبه اصلی مردم است.

دبیر جامعه جوانان متحد اسلامی استان اصفهان معتقد است که اصلاح و ردیف بودجه برای احیای زاینده‌رود به هر نحوی که وجود دارد باید تعریف شود و این امر باید از سوی نمایندگان و حتی مردم و تشکل‌های دانشجویی پیگیری شود تا از وقوع فاجعه‌ای دیگر جلوگیری شود.

تسهیل در مالیات و تحرک به تولیدی‌های اصفهان

عضو شورای هماهنگی مجمع نیروهای انقلاب اصفهان نیز از مخاطرات بی‌توجهی به مطالبات مردم اصفهان به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: مسئله آب و واحدهای تولیدی، بیشترین مشکل در استان اصفهان به نظر می‌رسد که باید رئیس جمهور به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد.

وی ادامه می‌دهد که مسئله آب نه تنها مشکل استان اصفهان نیست بلکه یک مشکل ملی است و بی‌توجهی به آن سبب تبدیل به یک مشکل امنیتی خواهد شد؛ بنابراین این مسئله باید به صورت تخصصی حل و اعتبارات مربوط به هر استان عادلانه مشخص شود و همچنین جلسات مستمر با چهار استان درگیر برای رفع آن برگزار کنند.

محمدعلی پردیسان آنلاینه کش با اشاره به رفع موانع تولید و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی می‌گوید: مالیات عمده‌ترین مشکل در این حوزه است که اداره مالیات استان اصفهان بیشترین سخت‌گیری را نسبت به استان‌های دیگر دارد و با رفع آن باید تحرک لازم را به تولیدهای استان اصفهان تزریق کنند.

راهکار حل مشکلات اصفهان پیچیده نیست

دبیر جامعه اسلامی مهندسان اصفهان در خصوص مطالبه مردم از رئیس جمهور با بیان اینکه مسئله آب، هوای پاک و فرونشست زمین و آثار تاریخی اصفهان از مهم‌ترین اولویت‌ها و بدیهیات به شمار می‌آید، می‌گوید: همه این مسائل در واقع به هم مرتبط هستند که حل یکی از آنها در گرو دیگری است.

وی ادامه می‌دهد: راهکار بسیار پیچیده نیست و همین که مصوبات نه ماده‌ای آب در شورای عالی آب اجرا شود، احیای زاینده‌رود و جاری بودن همیشگی آن شدنی است اما نیاز به عزم و اراده قوی دارد.

نرخ بالای بیکاری جوانان اصفهان

رسول حامدیان با بیان اینکه اصفهان در نرخ بیکاری تحصیل‌کرده‌ها در رده اول قرار دارد، می‌گوید: اشتغال جوانان به زیرساخت‌هایی نیاز دارد که کارهای تولیدی و خدمات در اصل موضوع قرار گیرند به عبارتی صنعت وتولیدی‌های استان اصفهان نیاز به حمایت دارند، در صورتی که خطوط تولید ما تعطیل و یا نیمه تعطیل است.

وی ادامه می‌دهد: نیاز به حمایت مالی و سرمایه در گردش برای صنایع کوچک و بزرگ باید برطرف شود تا زمینه کاری لازم برای جوانان ایجاد شود و حتی در این مسیر قانون جدید مجلس برای تسهیل مجوزهای کسب و کارها کمک کننده است.

مسدود بودن سازوکار مطالبه‌گری قانونی

سخنگوی جمعیت پیشرفت و عدالت استان اصفهان نیز در ابتدا به مسئله مطالبه‌گری صحیح مردم از دولت اشاره می‌کند و به خبرنگار پردیسان آنلاین می‌گوید: ساز و کارهای این امر قانونی متأسفانه بسته شده که برخی از مردم ستم دیده مانند کشاورزان مجبور به تحصن در میانه زاینده رود شدند.

وی معتقد است که مسئولانی از جنس همین اغتشاشگران کف خیابان اما با کت و شلوار، سبب ایجاد سو استفاده دشمنان می‌شوند و جریان را به گونه‌ای هدایت می‌کنند که مطالبه‌گری از مسیر اصلی منحرف شود. رسول شاکران در ادامه با بیان اینکه حل مشکل بی آبی استان را باید دولت با ترک فعل‌ها پیش ببرد، می‌گوید: دولت فعلی باید آنچه را که بر مبنای عقلی و کارشناسی تعیین می‌شود اجرا کند و رعایت عدالت را به طور تمام و کمال در قبال چند استان درگیر به کار گیرد.

سال‌های بسیاری است که مسئولان مربوطه از شنیدن مکرر فریاد بی‌آبی استان اصفهان و اخطارهای زیست محیطی این استان، خود را به بی خیالی زده‌اند و گویی همچنان صفت برخورداری از ذهن ناخودآگاه آنها پاک نشده است. وضعیت اسفناک کشاورزان اصفهان در چند هفته گذشته با تحصن در وسط زاینده‌رود گواه این موضوع است که برای همگان محرز شد اما عزم جدی برای رفع مشکل بی‌آبی استان دیده نشد و حتی طرح انتقالی آبی دیگری از زاینده‌رود را در ردیف بودجه سال آینده مشخص کرده‌اند که تیر خلاصی را برای نابودی زاینده‌رود رها کنند. با این وجود باید دید که دولت انقلابی که با شعار مردمی بودن دولت به روی کار آمده است چه تصمیم را برای حل بحران آبی چهار استان درگیر و احیای زاینده‌رود در پیش خواهد گرفت و آیا ۲۰ نماینده استان اصفهان توان تغییر رویه نابودی تدریجی زاینده‌رود را خواهند داشت.