زمین یا مسکن «فرزندآوری» فقط به خانواده‌های تک همسری داده می‌شود

بر اساس آیین نامه ای که وزارت راه و شهرسازی به هیئت دولت برای اجرای ماده ۴ قانون جوانی جمعیت پیشنهاد داده، تنها به خانواده هایی که ۳ فرزند یا بیشتر از یک همسر باشد زمین یا مسکن تعلق می گیرد.

به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، بر اساس ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت راه و شهرسازی مکلف به تأمین زمین یا مسکن برای خانوارهایی است که فرزند سوم یا بیشتر آنها از تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۰ (تاریخ تصویب قانون مذکور) به دنیا آمده باشد، است.

متن این ماده قانونی به این شرح است:

ماده ۴- به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان ۲۰۰ متر مربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرح‌های هادی روستایی و شهری یا طرح‌های جامع و تفصیلی شهری مصوب برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر پس از تولد فرزند سوم و بیشتر به‌صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر، در همان محل بر اساس هزینه آماده‌سازی فقط برای یک بار به صورت فروش اقساطی با ۲ سال تنفس و ۸ سال اقساط اعطا نماید و سند مالکیت، پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه، به مالکین تحویل داده می‌شود.

بر اساس تبصره ۳ این ماده از قانون جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است ظرف ۳ ماه از تصویب و ابلاغ قانون، آئین نامه اجرایی ماده ۴ را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند.

برخی مواد آئین نامه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی به این شرح است:

در آئین نامه پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی آمده که این ماده قانونی (اعطای زمین یا مسکن به خانوارهای ۳ فرزند و بیشتر) مشمول شهرهایی می‌شود که نرخ زاد و ولد در شهر زادگاه پدر یا فرزند بالای ۲.۵ باشد.

در صورتی که بر روی زمینی که به خانوارها در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر داده می‌شود، ساخت و ساز صورت نگیرد، زمین به دولت مسترد خواهد شد.

در صورتی که دولت زمین نداشته باشد، در شهرهای زیر ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، یک واحد مسکونی دولتی با قیمت تمام شده ساخت و با تنفس ۲ ساله و اقساط ۸ ساله به خانوار داده می‌شود.

زمین یا واحد مسکونی فرزندآوری بالمنفاصه (به صورت نصف نصف) به پدر و مادر داده می‌شود.

خانوارهای چند همسری به خانواده‌هایی که ۳ فرزند یا بیشتر از یک پدر و مادر به دنیا آمده باشند داده می‌شود.

اولویت با خانوارهایی است که فرم «ج» آنها سبز باشد و از خدمات مسکن دولتی قبلاً استفاده نکرده باشند ولی اگر فرم «ج» خانواده‌ای قرمز بود، اجرای این قانون شامل آنها نیز می‌شود.

لینک کوتاه خبر:

pardysanonline.ir/?p=223783

Leave your thought here

آخرین اخبار

تصویر روز: