مجتبی ورمقانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پردیسان نوین با بیان اینکه مرحله سوم مایه کوبی دامهای این استان علیه بیماری تب برفکی در بهمن ۱۳۹۸ آغاز و فروردین امسال نیز به پایان رسیده است افزود: در این مرحله یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک و ۷۳ هزار راس دام سنگین مایه کوبی شدهاند.
وی یادآور شد: این میزان مایه کوبی حدود ۳۰ درصد از تعهد اسمی این اداره کل بیشتر است به طوری که مقرر بود در این مرحله میلیون و ۱۱۵ هزار و ۵۰۰ راس دام واکسینه شود.
ورمقانی اضافه کرد: درمرحله اول و دوم مایه کوبی این بیماری در سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک و ۲۳۰ هزار راس دام سنگین علیه این بیماری مایه کوبی شدهاند.
وی افزود: عملیات مایه کوبی دامهای کردستان علیه بیماری تب برفکی در چند سال گذشته به صورت رایگان انجام شده و منابع آن از اعتبارات ملی و استان تامین شده است و این روند باعث شده این بیماری در استان در وضعیت مناسب و کنترل شده ایی قرار داشته باشد.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه ۲۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۰ هزار تن گوشت مرغ و ۱۵۰ هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود ۴۵ هزار تن گوشت مرغ و ۱۷ هزار و ۶۰۰ تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود سه میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
ورمقانی یادآور شد: دامپزشکان در این مراحل ۸۲۰ واحد اپیدمیولوژیک مورد مایه کوبی قرار گرفته اند که در آنها چهار هزار و ۱۲۲ مورد رکورد ثبت شده است.