جهانبخش سنجابی در گفت و گو با خبرنگار پردیسان آنلاین در مورد بدهیهای دولت عراق به ایران، اظهار کرد: بحث آزادسازی منابع ما در عراق به چند ماه قبل بر میگردد و اتفاق جدیدی نیفتاده است؛ در چند قسط وزارت نیروی عراق مطالبات ناشی از صادرات ما را در اکانت حسابی که نزد بانکهای عراقی داشتیم واریز کرد و بخشی را هم قول داده بودند که واریز کنند، منتهی وقتی پول وارد حساب ما شد به دلیل تحریمها امکان برداشت پول را نداشتیم.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در اینجا دو مسیر را باید دنبال میکردیم، یکی مطالبه بدهی از دولت عراق و دیگری استفاده از این منابع پس از واریز به حساب بانکی؛ خوشبختانه هر دو بخش پیشرفت خوبی داشت. بخشی از مطالبات به حسابهای ما در عراق واریز شده و هم امکان استفاده از این منابع برای واردات مواد غذایی، ماشین آلات و … فراهم شده است زیرا عراقیها از لیست اوفک، توانستند استثنا بگیرند.
تداوم صادرات انرژی به عراق
وی با اشاره به سفر عادل کریم وزیر برق عراق که ششم اردیبهشت انجام شد، گفت: در سفری که وزیر برق عراق به ایران داشت دو بحث شامل نیاز عراقیها به انرژی و مساعدت ما در صورت مازاد تولید و تسویه بدهیهای قبلی مطرح شد. البته همانطور که گفتم موضوع تسویه بدهیها از سال قبل شروع شده بود که امیدواریم این تسویه بدهی با نظم بیشتری پرداخت شود.
سنجابی تصریح کرد: ما به عراق هم صادرات برق و هم صادرات گاز داریم منتهی این صادرات با توجه به شرایط و نیاز کشور خودمان انجام میشود.
بدهی عراق به ایران رقم ثابتی نیست
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در مورد میزان بدهی عراق به ایران، گفت: با توجه به اینکه فرایند صادرات در نقطهای متوقف نمیشود، بدهی در جریان است و عدد دقیقی ندارد؛ منتهی بخشی از این مطالبات چند میلیارد دلاری تسویه شده و بخشی هم استفاده شده است و امیدواریم مابقی بدهی هم هر چه زودتر روند تسویه را طی کند.
وی در مورد صحت و سقم مطالبات ۹ میلیارد دلاری بخش خصوصی ایران از دولت عراق، تصریح کرد: ما سال گذشته ۸ میلیارد و ۹۶۶ میلیون دلار صادرات غیرنفتی به عراق داشتیم و باید توجه داشت که قسمت عمدهای از صادرات برق و گاز از سوی دولت انجام میشود.