حبیب الله آسوده در حاشیه آئین افتتاح همزمان ۳۰۰ مرکز خیریه به محوریت مساجد مازندران در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین با اشاره به کمک ۱۰ هزار میلیارد تومانی مردم به نیازمندان کمیته امداد افزود: از این میزان کمکهای جمعآوری شده حدود ۵ هزار میلیارد تومان توسط مراکز خیریه نیکوکاری توسط مردم بوده که به افراد نیازمند اهدا شد.
وی به راه اندازی حدود ۹ هزار مراکز نیکوکاری در کشور تاکنون خبر داد و افزود: بیش از نیمی از مراکز راه اندازی شده در مساجد فعال شده است.
وی اضافه کرد که این مراکز زیر نظر هیئت امنا، معتمدین محلات اداره و به نوعی مسجد محوری مدیریت و راهبری میشود.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در حال حاضر مراکز نیکوکاری در کشور بیش از یک میلیون و۵۰۰ هزار خانوار نیازمند را زیرپوشش خدمات حمایتی خود دارند، تصریح کرد، مراکز نیکوکاری در مساجد و دیگر مراکز خیریه زیرپوشش این نهاد با شناسایی دقیق نیازهای افراد در محلات که به خوبی ساکنان محلات خود را نیز میشناسند، در حوزههای درمان، اشتغال، معیشت، ازدواج و کارگشایی و غیره به نیازمندان زیرپوشش خود در محلات خدمات رسانی میکنند.
آسوده، نقش کمیته امداد امام خمینی در قبال مراکز خیریه نیکوکاری را صرفاً نظارتی در توزیع درست و هدایت شده کمکها بیان کرد و گفت: به واسطه فعالیتهای مردمی در مراکز خیریه و کمک به خود مردم، دولت نقش میدانی و اصلی ندارد و بیشتر به بحث نظارتها توجه دارد.
استانداردسازی مراکز نیکوکاری
وی با اشاره به اینکه در سال جاری توسعه کیفی و استانداردسازی مراکز خیریه بیشتر مورد هدف کمیته امداد امام خمینی ره است، گفت: البته در مناطقی که با توجه به شرایط خاص آن و ضرورت راه اندازی مرکز خیریه وجود داشته باشد، راه اندازی خواهد شد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد، مطابق هدفگذاری و برنامهریزیهای انجام شده در نیمه نخست امسال به دنبال استانداردسازی و اعتبارسنجی مراکز نیکوکاری ایجاد شده در سراسر کشور هستیم که پس از آن از نیمه دوم سال توسعه مراکز جدید نیکوکاری درخواست شده نیز بررسی و راهاندازی خواهد شد.