محمدرضا راغبیان روز جمعه در جلسهای که در سالن جلسات ساختمان اداری معدن منگنز وِنارچ با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم برگزار شد، افزود: چنانچه تولید کشور را نزدیک به ۱۸۰ هزار تُن در سال در نظر بگیریم، از این منظر ما اندکی بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور را تامین میکنیم که بنابراین […]
محمدرضا راغبیان روز جمعه در جلسهای که در سالن جلسات ساختمان اداری معدن منگنز وِنارچ با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم برگزار شد، افزود: چنانچه تولید کشور را نزدیک به ۱۸۰ هزار تُن در سال در نظر بگیریم، از این منظر ما اندکی بیش از ۵۰ درصد نیاز کشور را تامین میکنیم که بنابراین بزرگترین جایگاه را در ایران داریم.
وی خاطرنشان کرد: به همین ترتیب بزرگترین تامینکننده نیاز شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان به منگنز هستیم.
وی اضافه کرد: منگنز، در حدود ۸۰ درصد در صنایع فولاد به کار میرود که خاصیت اکسیژنزدایی دارد و موجب خلوص و برخی از پارامترهای کیفی در آهن میشود.
مدیرعامل شرکت معادن منگنز ایران اظهار داشت: محصول شرکت ما در دو قالب ریزدانه و درشتدانه در شرکت ذوبآهن اصفهان مصرف میشود.
وی افزود: یکی از علتهای مهم کیفیت و مرغوبیت تیرآهن و میلگرد تولیدی در ذوبآهن اصفهان به جهت برخورداری از منگنزی است که از این مجموعه استفاده میکند.
وی بیان کرد: معدن منگنز ونارچ با برخورداری از ۵ میلیون تُن ذخیره قطعی و ۳.۵ میلیون تُن ذخیره احتمالی، بزرگترین معدن سنگ منگنز در خاورمیانه است.
راغبیان خاطرنشان کرد: تولید ما در سال گذشته ۹۵ هزار تُن بود که امسال در برنامه داریم که انشاءالله بیش از سال گذشته تولید داشته باشیم.
وی با بیان اینکه استخراج زیرزمینی سختی ها و شرایط خاص خود را دارد و کار معدن در دنیا به عنوان یک کار سخت محسوب می شود، گفت: بیشترین تمرکز استخراج ما در حال حاضر در تراز ۲۹۰ و ۳۴۰ متری زیرِ زمین است.
وی در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به سابقه طولانی شرکت معادن منگنز ایران و اینکه یک شرکت سهامی عام است، اظهار داشت: نزدیک به ۲۹ هزار سهامدار در این مجموعه داریم.
راغبیان افزود: این شرکت در سال ۱۳۸۱ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.
مدیرعامل شرکت معادن منگنز ایران اعلام کرد: حدود ۳۳۰ تَن در این جا به صورت مستقیم ایجاد اشتغال داریم.
وی همچنین پرهیز از خام فروشی به منظور ایجاد ارزش افزوده بیشتر را، یکی از برنامه های این شرکت برشمرد و توجه به توسعه فضای سبز و ورزش را از دیگر برنامه های این شرکت اعلام کرد.
بازدید استاندار از محل استخراج معدن منگنز ونارچ
استاندار قم به همراه تعدادی از مسئولان استان از بخشی از محل استخراج معدن منگنز ونارچ بازدید و با تعدادی از معدنکاران گفت وگو و نیز در جلسه ای با مدیران و کارشناسان این معدن شرکت کرد.
در این بازدید، سید محمدتقی شاهچراغی در گفتوگو با کارگران معدن در سایت تراز ۲۹۰ متری از وضعیت پرداخت حقوق و میزان ساعت کاری کارگران معدن، سوال کرد.
وی همچنین در گفتوگو با یکی از سرکارگران معدن منگنز ونارچ، درباره روند اجرایی فعالیت کارگران معدن و نحوه استخراج منگنز و انتقال آن به بخش سنگشکن توضیحاتی را جویا شد.
وی در گفتوگو با مدیر معدن نیز، از لزوم توجه به روش های نوین و ایده های نو در استخراج منگنز و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای راه اندازی واحدهای فرآوری و جلوگیری از خام فروشی تاکید کرد.
نمایندگان معدنکاران نیز در دیدار استاندار، بر لزوم تداوم حمایت مسئولان معدن منگنز ونارچ از روستاهای اطراف این معدن از جمله در حوزه های اجتماعی تاکید کردند.
تاسیس شرکت «معادن منگنز ایران» و نیز اکتشاف و بهرهبرداری از معدن منگنز وِنارچ استان قم در نزدیکی روستایی به همین نام، از سال ۱۳۴۲ هجری خورشیدی شروع شده است.
از جمله محصولات این شرکت؛ شن و ماسه کوهی، هماتیت و سنگ منگنز دانهبندی است.
معدن منگنز ونارچ در جنوب غربی شهر قم واقع شده و راه ارتباطی از قم به این معدن ۳۰ کیلومتر است که ۱۸ کیلومتر آن جاده اصلی قم ـ نیزار و ۱۲ کیلومتر آن راه اختصاصی معدن است.
معدن مذکور در شهرستان کهک قرار دارد و روستای «ونارچ» در ۲ کیلومتری آن واقع شده است و تعداد زیادی از ساکنان آن در این معدن فعال هستند.
۲ درصد ذخایر معدنی کشور در قم وجود دارد و همین مساله ضرورت توجه بیشتر به ظرفیتهای این حوزه برای افزایش سطح درآمدهای استان را نشان میدهد؛ در همین رابطه راهبرد سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان قم جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی استخراج شده است تا با فرآوری آنان، ارزشافزوده اقتصادی بیشتری در بخش معادن ایجاد شود.
Sunday, 24 November , 2024