پردیسان آنلاین – گروه هنر- عطیه مؤذن: «هفت روز سیما» عنوان بسته خبری-تحلیلی ویژهای است که در پایان هر هفته به بازخوانی اهم تحولات خبری مرتبط با متن و حاشیه تولیدات صداوسیما و اتفاقات پیرامونی آن در طول هفته میپردازد.
در این بسته خبری هفتگی تلاش کردیم در کنار خبرهای رسمی فعالیت برنامهسازان و مدیران سیما، نیمنگاهی به حواشی رسانهای و حتی شایعاتی که بهرغم غیررسمی بودن میتوانستند در اخبار مرتبط با سیما تأثیرگذار باشند هم داشته باشیم.
امروز پنجشنبه پنجم اسفند ماه میتوانید با صد و دوازدهمین بسته خبری «هفت روز سیما» در مرور متن و حاشیه اتفاقات تلویزیون و خارج از تلویزیون در هفتهای که گذشت، با ما همراه شوید.
چهره هفته؛ فرزاد حسنی
هروقت هست حضورش آنقدر متفاوت است که گاه همین کم و کیف حضورش کار دستش میدهد و به یک حاشیه و جنجال بدل میشود حواشیای که هر از گاهی منجر به ممنوع التصویری های مختلف او شده است و مهمترینش به گفتگوی سالها قبل او با سردار رادان برمیگردد. با این حال نبودش هم بارها نه سوال رسانهها که حتی خود برنامه سازان و مجریان و هم صنفیهایش بوده است که همیشه این سوال را تکرار کردهاند که فرزاد حسنی کجاست و چرا اجرا نمیکند؟
فرزاد حسنی مجری مولف رادیو و تلویزیون است که آخرین بار با اجرای برنامه «اکسیر» در تلویزیون دیده شد و البته خود این برنامه هم درگیر برخی حاشیهها شد. او حالا بعد از چند سال و با حضور تیم جدید در صداوسیما به عرصه اجرا بازگشته است اما این بار بدون حاشیه و بدون جنجال در گفتگوها و مصاحبههای خبری و اجتماعی.
حسنی مدتی است که در رادیو جوان اجرای برنامه «چه فرصتی چه شبی» را بر عهده دارد که تهیه کنندهاش فریبرز گلبن یکی از باسابقهها و پیشکسوتهای رادیوست. برنامهای که بامداد هر پنجشنبه آغاز میشود و با شعر و موسیقی و… تا ساعتی از بامداد پیش میرود و حالا به تازگی مدیر رادیو جوان در نشست خبری برنامههای نوروز خود خبر داد که قرار است فرزاد حسنی اجرای برنامه تحویل سال این شبکه را هم بر عهده داشته باشد.
این اجرا میتواند برای این مجری سابق تلویزیون سهل و ممتنع هم باشد که از سویی باید تلاش کند گفتگوها و برنامه اش را به دور از حواشی پیش ببرد و دورخیزی برای بازگشت به تلویزیون داشته باشد و هم بدون محافظه کاری و به دور از گفتگوها و مصاحبههای کلیشهای جلو ببرد تا صرفاً برای بقا در رسانه درجا نزده باشد.
به ویژه که برنامههای تحویل سال تلویزیون با همه مهمانان و سلبریتی ها و ستارههایش، مهمترین میدان بازی برای رقابت مجریانی است که میخواهند در یک شب همه داشته خود را به نمایش بگذارند و عرض اندام کنند تا برگ برنده تلویزیون در آن یک شب طلایی باشند.
حاشیه هفته؛ تعهد «بدون توقف» از مهمان
چندی پیش روایت عجیبی از یکی از مهمانان برنامه تلویزیونی «بدون توقف» منتشر شد درباره نحوه حضورش در این برنامه که به صورت روتین و تولیدی ضبط و از شبکه سه سیما پخش میشود.
محمد رحمانی نویسنده و پژوهشگر تاریخ در صفحه اینستاگرامش مطلبی در ارتباط با دعوت به برنامه تلویزیونی «بدون توقف» منتشر کرد و در برخی شبکههای اجتماعی هم بازنشر شد و مورد توجه قرار گرفت.
او در بخشی از یادداشت خود با اشاره به دعوت از سوی برنامه «بدون توقف» نوشت: «چند روز پیش تماسی داشتم و از آن سوی خط برای برنامه تلویزیونی با موضوع رضا شاه دعوت شدم؛ عرض کردم به علت سانسورهای سلیقهای که ماحصل عدم فهم تاریخ است بنا حضور ندارم که با اصرار و پیگیری عوامل برنامه “بدون توقف” احساس کردم عدم پاسخ مثبت بی توجهی به فرصتها برای بسط آموزش عمومی تاریخ و خدایی ناکرده ممکن است از حب نفس باشد.
رحمانی در بخش دیگری آورده است: «در همین احوال یکی از عوامل دو برگ کاغذ جلویم گذاشت و گفت امضا کن یک برگ که اطلاعات کامل هویتی، تحصیلاتی و … بود. اما برگ دیگر تعهد عجیبی بود که تضمین میخواست به «الگو انقلاب اسلامی» وفادار باشم و در رابطه با برنامه در فضای مجازی و اجتماعات نگویم و اگر هم برنامه کلاً پخش نشد جای اعتراض ندارم! خب من سالها در برنامههای مختلف رادیو و گاه تلویزیون دعوت شدم و این تعهد عجیب و غریب بدعتی زشت و توهین آمیز بود که خلاف مهمان نوازی محسوب میشد! ما حتی وقتی به جلسه خصوصی با رهبر انقلاب یا رییس جمهور یا عالیترین فرماندهان نظامی امنیتی دعوت میشدیم، هیچ تعهدی اخذ نمیشد؛ بدیهی است شرط اخلاقی نیز حفظ حرمت میزبان است! خلاصه که گفتم امضا نمیکنم و گفتند پس نمیشود و بعد چند ساعت معطلی برگشتم منزل!»
این ادعا و گلایهها درحالی از طرف این نویسنده مطرح شد که هنوز از طرف مسئولان برنامه جوابی ارائه نشده است.
نکته هفته؛ تخریب ابنیه تاریخی به هوای ساخت سریال
کسی نمیداند چه اتفاقی برای بناهای تاریخی رخ میدهد بعد از اینکه فیلم و سریالهایی که در این بناها ساخته شدند، کارشان تمام شد و به پخش رسیدند. درواقع کمتر کسی از سرنوشت محتوم این بناها خبردار میشود؛ بناهایی که خود متولیان آنها هم گویی به بهای هزینههای بیشتر، یا همکاری با هنرمندان به راحتی راضی میشوند تا آنها را در اختیار ساخت و ساز دکورهای تلویزیونی و سینمایی قرار دهند.
به تازگی انتشار تصاویری از وضعیت وخیم حمام تاریخی روستای شَوَرین که زمانی به دکور یکی از سریالهای سیروس مقدم تبدیل شده بود این فاجعه را یاداوری کرد.
حسین زندی یک فعال میراث فرهنگی همدان این عکسها را منتشر کرد از بنای حمامی که در روستای شورین (حدود ۵ کیلومتری شهر همدان) واقع شده که در دوره قاجار توسط خاندان قراگوزلو بنا شده و در فهرست آثار ملی نیز ثبت شده است.
لوکیشن این حمام اگرچه با ساخت سریال تلویزیونی «علیالبدل» ساخته سیروس مقدم معروف شد اما حالا همین سریال آفت تخریب این بنا هم شده است و به گفته این فعال فرهنگی «این حمام پس از پایان فیلمبرداری به زبالهدانی تبدیل شده و غیرقابل استفاده است»
این روزها سریال نرگس آبیار هم در نزدیکی یکی از بناهای تاریخی در حال ساخت است و اگرچه خودش با ویدئویی نشان داده که با این بنا فاصله دارند اما هنوز کم و کیف حضورشان در نزدیکی باغ «عفیف آباد» شیراز کاملاً مشخص نیست.
بردن دکور به بناهای تاریخی کاری پر از ریسک است و اگرچه میتواند فضای هنری آثار را ملموس و باورپذیرتر کند با این حال باید با مراقبتهای بسیاری صورت بگیرد. نکتهای که حداقل حسن فتحی در تیتراژ سریال خود به آن اشاره کرده و از استفاده از این بناها با ملاحظات و مراقبتها خبر داده است.
اتفاق ویژه؛ رونمایی از داوران عصر جدید
روز گذشته بالاخره از داوران فصل سوم «عصر جدید» رونمایی شد؛ امین حیایی که به واسطه همدلیها و نگاه بیشتر مشوقانه توانست از همان ابتدا اقبال بیشتری در میان شرکت کنندگان و حتی مخاطبان داشته باشد در این فصل هم باقی ماند و سه چهره جدید به داوران اضافه شدند.
کارن همایونفر در بخش موسیقی جایگزین آریا عظیمی نژاد شد که کارنامهای پررنگ و درخشان در تیتراژهای موسیقایی تلویزیونی و سینمایی دارد و انتخاب ویژه ای برای یک برنامه استعدادیابی میتواند باشد به ویژه که «عصر جدید» میتوانست در این دور گرفتار عامه پسندی و کلیشه شود و برای جلب نظر مخاطبش سراغ خوانندگان پاپ برود اما پرهیز از آنچنان انتخابهایی حتماً قابل توجه و ارزشمند است.
ژاله صامتی نیز جایگزین رویا نونهالی شد که او هم طی این سالها به واسطه کارنامه خود حضور پررنگ و خلاقانه ای در آثار نمایشی داشته است و این روزها هم درگیر بازی در سریال طنز «زیرخاکی» است. بیشترین چهرهای که با واکنشهای مختلف مواجه شد مجید اسماعیلی بود که جاگزین بشیر حسینی شده است و حالا باید دید او چقدر میتواند از این برنامه به برندی برای خود تبدیل شود. همزمان با او نامهای عجیبی هم البته منتشر شد که یکی از آنها مجید حسینی است که این روزها در فضای مجازی داعیه حمایت از نسل جوان و مخالفت با کلاسهای کنکور و مافیاهای این چنینی را دارد و البته با طرح نامش هم عنوان کرد که به برنامههایی که رویا فروشی کنند، نمیرود.
اما یکی از چهرههای کنجکاوی برانگیزی که هر از گاهی حضورش به عنوان داور «عصر جدید» جنجال برانگیز میشد پردیسان آنلاینان مدیری بود که هنوز هم برخی امید دارند تا در فصلهای بعدی او را در جایگاه داوران این برنامه ببینند. ماجرای دعوت از پردیسان آنلاینان مدیری به عنوان «داور عصر جدید» هم در گفتگویی که سال گذشته در برنامه «دورهمی» با احسان علیخانی انجام شد، کلید خورد و تا این اواخر هر بار به بهانههای مختلفی مطرح میشد.
نام پردیسان آنلاینان مدیری در این یک سال بارها در شبکههای اجتماعی و حتی فضای رسمی گمانه زنی میشد تا اینکه آخرین بار روزنامه هفت صبح خیلی جدی مدیری را یکی از گزینههای داوری «عصر جدید» مطرح کرد. این بار البته خیلی زود تکذیب شد و بلافاصله گزینههای اصلی داوری معرفی شدند.
با این حال با توجه به اینکه خود مدیری هم در گفتگوی «دورهمی» به صراحت این پیشنهاد را نفی نکرده است و حتی مورد استقبالش هم بود، او کماکان میتواند یکی از گزینههای بالقوه و جذاب داوری «عصر جدید» حتی در فصلهای بعدی باشد. اما او این روزها «دورهمی» را در تلویزیون و سریالهایی را هم در شبکه خانگی در دست دارد که احتمالاً به راحتی اجازه پروژه تلویزیونی دیگری را نمیدهد.
پیشنهاد هفته؛ قصههایی برای کودکان
رادیو سلامت هر شب ساعت ۲۱:۱۰ در قالب برنامه «سیبک و قصههای مادربزرگ» برای کودکان قصه گویی میکند تا آموزش مهارتهای زندگی در قالب قصه به کودکان ارائه شود.
کودکانی که این روزها سهم کمتری از برنامههای رادیو و تلویزیون دارند و آن سهم ناچیز هم قربانی برنامهها و خواستههای بزرگسال میشود. حالا رادیو سلامت ترتیبی داده تا این کودکان هم بتوانند قصه بشنوند و هم در این قصهها آموزشهایی برای مهارتهای زندگیشان ببینند.
این برنامه هر شب به مدت ۱۵ دقیقه روانه آنتن میشود که ویژه گروه خردسالان است. گوینده و راوی برنامه فرشته قربانی است و مریم قربانی، سارا عرب پوریان و حمیدرضا اللهیاری بازیگرانش هستند که در بخش قصه نقش آفرینی میکنند.
در این برنامه سیبک نماینده قشر خردسال است و هر بار برایش ماجراهایی پیش میآید و مادربزرگ تلاش میکند او را آگاه کند تا راه و رسم زندگی را یاد بگیرد.
یک بخش ویژه برنامه هم مشارکت تلفنی خردسالان است که میتوانند در تماس تلفنی و در طول برنامه حدس بزنند که سیبک در مواجهه با اتفاقات چطور عمل میکند.