به گزارش پردیسان آنلاین، مسعود طبیبی در جلسه شورای سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم در سالن جلسات معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری، اظهار داشت: اداره صحیح ناوگان اتوبوسرانی شهر، مراقبت و بهرهبرداری از وسایل حمل مسافر، افزایش تعداد وسایل همگانی مسافر، توسعه و تکمیل خطوط و تأمین نیازمندیهای عمومی از وظایف این سازمان اتوبوسرانی شهرداری قم است.
وی با اشاره به رسالت اداره صحیح اتوبوسرانی شهر گفت: رضایت مسافران، رضایت رانندگان، رضایت سازمان، رضایت شهرداری و غیره در این زمینه باید موردتوجه باشد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم ابراز کرد: در زمینه رضایت مسافران از این ناوگان باید مباحثی مانند نظافت و حسن رفتار، نظم زمانی و مکانی و حضور بهموقع در ایستگاهها موردتوجه باشد.
به گفته وی، در خصوص رضایت رانندگان این ناوگان هم باید حقوق مکفی و عادلانه، پرداخت بهموقع حقوق و ارائه تسهیلات و خدمات مناسب توسط سازمان جدی گرفته شود.
طبیبی یادآور شد: در رابطه با مسئله رضایت سازمان از فعالیت ناوگان عمومی نیز لازم است تا کسب درآمد مورد انتظار از خطوط، نگهداری مناسب از اتوبوسها، استفاده حداکثر از ظرفیت مسافربری فراهمشده مورد اهتمام باشد.
وی با تأکید بر اینکه روزانه حدود ۳۰هزار کیلومتر مسافت توسط ناوگان اتوبوسرانی قم پیموده میشود عنوان کرد: خوشبختانه در هفتههای گذشته علیرغم مشکلات کرونا و… تعداد مسافر جابهجاشده از ۵۰ هزار نفر عبور کرده است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم با اشاره به تحقق ۷۰ درصدی پرداخت الکترونیک، اضافه کرد: ۵۳۷ مسافر بهصورت میانگین توسط هر اتوبوس در طول روز جابهجا میشود؛ درحالیکه ظرفیت واقعی هر اتوبوس جابهجایی هزار مسافر است.
وی با اشاره بهضرورت توسعه و تکمیل تأسیسات مربوطه برای افزایش استفاده عمومی شهروندان از اتوبوسهای شهری، اذعان کرد: بازبینی ایستگاههای اتوبوس با مشارکت بانکها و بیمهها با هدف افزایش جذابیت ایستگاهها، تکمیل روشهای پرداخت الکترونیکی در قالب قرارداد SLA و بهرهبرداری خطوط اتوبوسرانی، شستشوی سریعتر و مرتب ناوگان با کمک سامانه Bus Wash ، ایجاد پایانههای حملونقل ترکیبی با خطوط برونشهری در قالب راهاندازی پایانه پردیسان و پارکسوار شمالی و ایجاد سامانههای صوتی اطلاعرسانی درون اتوبوسها ویژه نابینایان در این خصوص موردتوجه قرار دارد.
طبیبی با بیان اینکه افزایش ناوگان عمومی متناسب با نیازهای جدید موردتوجه شهرداری قم است، گفت: استفاده از اوراق مشارکت، تخصیص بهینه ناوگان به خطوط متناسب با تقاضای هر خط و پوشش بیشتر زمانی در برخی از خطوط در ناوگان عمومی قم عملیاتی میشود.
وی با اشاره به رویکرد نوین ناوگان عمومی قم، اظهار داشت: تغییر رویکرد از توسعه صرف ناوگان به توسعه خدمات و استفاده بهینه از سامانههای هوشمند در بهرهبرداری از ناوگان موجود موردتوجه شهرداری قم است.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری قم اضافه کرد: برای بازسازی ناوگان فرسوده با موافقت شهردار قم، قراردادی با بخش خصوصی خصوصی منعقد خواهد شد، همچنین با چند تعمیرگاه معتبر شهر نیز برای تعمیر اتوبوسهای درونشهری قم قرارداد امضا میشود.
ش/***