فارس پلاس: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه در دیدار تصویری با جمعی از قشرهای مختلف مردم قم در تذکری همگان را به «حفظ وحدت و انسجام ملی» فراخواندند و تأکید کردند: “البته در خصوص بعضی که در مقابل انقلاب میایستند، انقلاب چارهای جز ایستادگی ندارد اما نباید «اختلاف نظر و سلیقه» به جبههگیری در مقابل یکدیگر، تضعیف امید و مخدوش شدن انسجام عمومی منجر شود”.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تلاش برخی دشمنان انقلاب در سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» و جدیت آنها برای ایجاد اختلافهای مذهبی و درگیر کردن شیعه و سنّی، افزودند: “نباید اجازه داد این مسائل در کشور اتفاق بیفتد و اوج بگیرد، همچنانکه قرنها است شیعه و سنّی در کشور در کنار یکدیگر و بدون درگیری و اختلاف زندگی کردهاند، بنابراین نباید برای اختلافها بهانهای بهوجود بیاید که خوشبختانه نیز بهوجود نیامده است”.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: “حالا یک کسی حرف غلطی میزند و یک نفر هم احساس تکلیف میکند اما این مسائل را نباید ادامه داد و همه باید انسجام عمومی را حفظ کنند”.
آنطور که از بیانات رهبر انقلاب برمیآید، مصداق بارز این تذکر معظم له، ماجرای سخنان تفرقهافکن امام جمعه آزادشهر در نمازجمعه ۱۹ آذر ماه و موضعگیریهای عجولانه برخی از افراد پس از آن است که به تداوم این ماجرا دامن زدند.
تقسیمهای چپ و راست را کنار بگذارید
اما اتحاد ملی و انسجام ملی کلیدواژههایی هستند که بارها در بیانات رهبر معظم انقلاب تکرار شدهاند. همین ابتدای امسال و پیش از انتخابات ریاست جمهوری رهبری به این مسئله به صورت جدی پرداختند. حضرت آیت الله خامنهای در سخنرانی نوروزی در تاریخ ۱۴۰۰/۰۱/۰۱ در رابطه با لزوم حفظ وحدت ملی در انتخابات رایست جمهوری خطاب به ملت ایران فرمودند: “ملّت عزیزمان انتخابات را نماد وحدت ملّی قرار بدهند، نماد دودستگی و نماد تفرقه قرار ندهند، نماد دوقطبیگری قرار ندهند؛ این تقسیمهای غلط «چپ» و «راست» و امثال اینها را کنار بگذارند”.
ایشان در ادامه تأکید کردند: «اختلاف سلیقه هست، اختلاف بینش سیاسی هست، اختلاف قومیّتها هست، اختلاف مذاهب هست؛ اینها هیچ اشکالی ندارد؛ هم قبلاً بوده، هم حالا هست، هم بعدها خواهد بود؛ اینها اشکالی ندارد [لکن] اینها باید وحدت ملّی را به هم نزند، یعنی آحاد ملّت را در مقابل هم قرار ندهد، کشور را دوقطبی نکند.»
خطاب به مجلس یازدهم: تکلیف ما اتحاد داخلی است
مجلس یازدهم هشتم خرداد ماه سال ۱۳۹۹ کار خود را آغاز کرد. این مجلس نیز در ابتدای فعالیت خود طبیعتاً اختلافاتی با دولت روحانی دارد. حضرت آیت الله خامنهای در ارتباط تصویری با نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی مورخ ۱۳۹۹/۰۴/۲۲ تأکید میکنند که این اختلافها نباید در خطوط سیاسی مجلس و دولت به چالش و تقابل تبدیل شود.
معظم له میفرمایند: “واقعیّت این است که دشمن همهی نیرویش را به میدان آورده؛ نیروی اقتصادی را، نیروی سیاسی را، نیروی تبلیغاتی را… خب در این شرایط، تکلیف ما چیست؟ تکلیف ما اتّحاد داخلی و انسجام داخلی است که نشاندهندهی وحدت در مقابل دشمن است”.
ایشان در ادامه تصریح میکنند: “بله؛ اختلاف سلیقه داریم، اختلاف نظر داریم، بعضی افرادمان ممکن است همدیگر را قبول هم نداشته باشیم، امّا در مقابل دشمن، همه با هم دست به دستِ هم میدهیم، یک حرف میزنیم، یک فریاد میکشیم، یک اقدام میکنیم، یک حرکت انجام میدهیم”.
تذکر وحدت پس از شهادت حاج قاسم
آبان ۹۸ نیز یادآور اتفاقات تلخی است؛ قیمت بنزین با اعلام دولت آقای حسن روحانی افزایش یافت و پیرو آن اعتراضاتی شکل گرفت و آشوبهایی هم در دل آن اتفاق افتاد که تبعات سنگین اجتماعی به همراه داشت و به ایجاد شکاف در میان مردم و فاصله مردم از حاکمیت دامن زد.
اما حدود دو ماه بعد، اتفاقی دردناک قلب تمام ایرانیان و آزادیخواهان جهان را به درد آورد. صبحگاه جمعه ۱۳ دیماه ۱۳۹۸ سردار قاسم سلیمانی در حمله هلیکوپتری آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. مراسم تشییع میلیونی سردار سلیمانی پس از آشوبهای آبانماه فرصتی برای اتحاد ملی و عبور از فتنه بنزین بود. ضمن آنکه در آن ایام در آستانه انتخابات مجلس در اسفند ماه ۹۸ بودیم.
رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم قم در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۱۸ میفرمایند: “نقشهی دشمن را باید فهمید؛ در مقابل این نقشه هم بایستی آن نقاط اساسی را مورد نظر داشت. نقاط اساسی عبارت است از مبانی فکری -چه [مبانی] فکریِ اسلامی، چه مسائل مربوط به انقلاب- و وحدت ملّی؛ این وحدتی که خوشبختانه در زیر تابوت پیکر مطهّر شهید سلیمانی و شهدای همراه ایشان در بین مردم دیده شد باید محفوظ بشود، محفوظ بماند؛ جهتگیری مردم باید این جهتگیری باشد: جهتگیری انقلاب، جهتگیری تکریم از مردان انقلاب، جهتگیری تکریم شهیدان و تکریم هر چیزی که یادآورِ ارزشهای انقلاب است”.
نگاه راهبردی رهبرانقلاب به مسئله انسجام ملی و وحدت اجتماعی همیشه مورد تاکید ایشان بوده و بارها ایشان در مسائل گوناگون این ماجرا را متذکر شدهاند. نگاهی که میتواند در میان تمام این هجمههای دشمن مهمترین راه خروج از حملات سنگین اجتماعی و سیاسی به جامعه ایران باشد.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید