مجتبی عالی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین درباره آخرین وضعیت واردات یونجه به کشور گفت: بخشی از این محموله وارد بندر آستارا شده و در حال حاضر پیگیر انجام کارهای قرنطینه‌ای آن هستیم تا ترخیص شود. وی با بیان اینکه در مجموع قرار است ۱۵۰ هزار تن یونجه وارد کشور شود، افزود: فعلاً محموله‌ای […]

مجتبی عالی در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین درباره آخرین وضعیت واردات یونجه به کشور گفت: بخشی از این محموله وارد بندر آستارا شده و در حال حاضر پیگیر انجام کارهای قرنطینه‌ای آن هستیم تا ترخیص شود.

وی با بیان اینکه در مجموع قرار است ۱۵۰ هزار تن یونجه وارد کشور شود، افزود: فعلاً محموله‌ای ۳۰ تا ۴۰ هزار تنی وارد بندر آستارا شده تا کیفیت آن بررسی و درباره ادامه واردات تصمیم گیری شود.

عالی ادامه داد: با تکمیل اقدامات قرنطینه‌ای در روزهای آینده ۱۲ هزار تن از این محموله ترخیص و وارد بازار می‌شود.

وی گفت: این یونجه‌ها از مقصد کشور روسیه وارد ایران شده است.

این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه شرایط بازار نهاده‌های دامی هنوز عادی نشده و به تعادل نرسیده است، گفت: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز دامداران توسط دولت و با قیمت مصوب تأمین می‌شود و آنان باید مابقی نیاز را از بازار آزاد تهیه کنند.

عالی با اشاره به اینکه فروشندگان بسته به اینکه دامداران چقدر نیاز داشته باشند و گرفتار باشند نهاده‌ها را قیمت گذاری می‌کنند و تحویل آنان می‌دهند، اضافه کرد: با تعادل در انهاده های دامی هنوز فاصله زیادی داریم.

وی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر حذف ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی نیز گفت: در این زمینه فاکتورهای زیادی دخیل است و اقتصاددانان باید نظر بدهند که چه اقداماتی لازم است انجام شود اما به طور کلی اگر دولت می‌خواهد ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند باید قیمت تمام شده تولیدات دامی را منطقی و کارشناسی شده بررسی و اعلام کند که این اتفاق به نفع تولیدکننده است در این میان مصرف کنندگان دچار زیان می‌شوند و قدرت خرید آنان به شدت افت می‌کند که این مساله نیز نیازمند دخالت اقتصاددانان و سیاستمداران است تا تصمیم درستی در این زمینه اتخاذ شود.

عالی ادامه داد: دولتمردان باید با کمک کارشناسان فنی و اقتصادی تدابیری بیندیشند که یارانه به طور درست در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد و قدرت خرید مردم افزایش یابد.