مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری قم گفت: طی سال‌های اخیر حدود یکهزار میلیارد ریال در زمینه تامین تجهیزات، اجرای طرح‌های کلان و توسعه شبکه آب خام و همچنین بهینه‌سازی مصرف آب فضای سبز در شهر قم هزینه شده‌است.

به گزارش پردیسان آنلاین؛ پیام جوادیان با اشاره به‌اقدام‌های گسترده‌ای که طی سال‌های اخیر در راستای کاهش استفاده از آّب شرب برای آبیاری فضای سبز شهر صورت گرفته‌است اظهار داشت: طی ۶ سال گذشته اقدام‌های مهمی در حوزه طرح جامع آب خام شهر قم برای فضای سبز انجام شده که از آن جمله گرفتن توافق و مجوز استفاده از چاه‌ها، ایجاد مخازن متعدد برای مدیریت آب خام و یکپارچه‌سازی شبکه آب خام فضای سبز، استفاده از پساب بوده‌است.

وی با اشاره به‌نقش مهم و غیرقابل انکار توسعه فضای سبز در ایجاد شادابی و طراوت شهری تصریح کرد: این نکته که توسعه فضای سبز موجب تلطیف هوای شهر، شادابی و طراوت شهری و ایجاد آرامش و فضای تفریح برای شهروندان می‌شود غیرقابل انکار است و اگر این کار به‌درستی صورت گیرد با کاهش دمای ناشی از افزایش تراکم درختان در شهر، در بلندمدت شاهد کاهش استفاده از منابع آبی نیز خواهیم بود.

مدیرعامل پارک‌های قم خواستار همکاری و مشارکت تمام دستگاه‌های دخیل در امور شهری برای توسعه فضای سبز شد و افزود: شهرداری قم هزینه‌های بسیاری صرف توسعه فضای سبز در سال‌های اخیر کرده و در کنار این مساله از جداسازی شبکه آب خام از آب شرب و همچنین بهینه‌سازی مصرف این شبکه غفلت نکرده‌است.

وی ادامه داد: بیش از ۱۵۰ کیلومتر لوله‌کشی خطوط اصلی انتقال آب، صرف حدود ۲۰۰ میلیارد ریال در بخش خرید تجهیزات و لوله و اتصالات، اجرای بیش از ۴۰۰ طرح کلان در بخش آب با اعتبار بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال، ساخت مخازن و پیمان‌های اجرای لوله‌های اصلی و توسعه شبکه آبیاری قطره‌ای، زیرپوشش رفتن ۱۲ میلیون مترمربع از عرصه‌های فضای سبز توسط آبیاری قطره‌ای موید همین مطلب است.

جوادیان با بیان اینکه طرح مطالعاتی آب خام فضای سبز شهر قم در حال تهیه و تصویب نهایی است گفت: براساس این طرح جداسازی آب شرب از آب خام فضای سبز به‌صورت کامل انجام خواهد شد.

وی افزود: در سال ۹۴ برنامه‌ریزی بالغ بر ۲۰۰ لیتر بر ثانیه جداسازی آب شرب از شبکه فضای سبز صورت گرفته بود تا جایگزین آن آب خام شود که تاکنون محقق نشده‌است.

وی با بیان اینکه توسعه شبکه آب خام هرسال در دستور کار شهرداری است و در جلسه‌ها با آب منطقه‌ای این مساله نهایی می‌شود خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰ میلیون مترمکعب از آب فضای سبز از منابع غیرشرب تامین می‌شود و حدود ۱۰ میلیون مترمرکعب کسری منابع آبی داریم که با کم‌آبیاری فضای سبز آن را جبران می‌کنیم.

جوادیان تصریح کرد: بوستان‌های ولایت، زائر، مرجعیت و اسلام آباد حدود ۱۲ میلیون مترمکعب نیاز آبی دارد که حدود ۷.۵ میلیون مترمکعب کمبود آب دارد و به‌آب شرب هم متصل نیستند و سازمان پارک‌ها تمام تلاش خود را انجام می‌دهد تا از آب شرب در آبیاری فضای سبز استفاده نشود.

وی با اشاره به‌برخی حواشی ایجادشده درخصوص استفاده بیش از اندازه سازمان پارک‌ها از منابع آب شرب برای آبیاری فضای سبز تصریح کرد: سال ۹۸ توافقی با شرکت آب و فاضلاب داشتیم که مشخص شده چقدر سازمان پارک‌ها اجازه استفاده از آب شرب را دارد که قطعا این تفاوت برخلاف حواشی ایجادشده ۱۰ درصد نیست و این سازمان توجه ویژه به‌حفظ منابع آبی داشته و حدود قانونی برای این الگوی مصرف را رعایت می‌کند./