پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها – محمدرضا یوسف‌نژاد*: سازمان‌های مردم‌نهاد اگر چه مطابق قانون نسبت به ورود به عرصه سیاست دارای ممنوعیت هستند، اما ظرفیتی به شمار می‌روند که می‌تواند در راستای افزایش مشارکت عمومی و گفتمان‌سازی در طرح مسائل محوری و توسعه‌ای در عرصه انتخابات به نحو مؤثری ایفای نقش کنند. سازمان‌های مردم‌نهاد به گروهی […]

پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها – محمدرضا یوسف‌نژاد*: سازمان‌های مردم‌نهاد اگر چه مطابق قانون نسبت به ورود به عرصه سیاست دارای ممنوعیت هستند، اما ظرفیتی به شمار می‌روند که می‌تواند در راستای افزایش مشارکت عمومی و گفتمان‌سازی در طرح مسائل محوری و توسعه‌ای در عرصه انتخابات به نحو مؤثری ایفای نقش کنند.

سازمان‌های مردم‌نهاد به گروهی مستقل، غیردولتی، غیرانتفاعی و داوطلبانه از مردم گفته می‌شود که با اهداف مشخص و آشکار، پیرامون یک نیاز اجتماعی مشترک گرد آمده‌اند و این سازمان‌ها به علت تعدد و تنوع نقش‌ها و ویژگی‌هایی که به خود می‌گیرند تعاریف متنوعی دارند اما بیشتر با پسوند «غیردولتی» تعریف و شناخته می‌شوند.

نشاط در سایه حضور

سازمان‌های مردم‌نهاد در صورت برقراری تعامل درست، می‌توانند باعث شکل‌گیری و تقویت سرمایه‌های اجتماعی شوند و این تشکل‌های مردمی با داشتن گرایشات غیرسیاسی، غیردولتی و غیرانتفاعی در تلاش هستند فاصله میان دولت و مردم را به صورت مکمل تکمیل کنند که این خود موجب تقویت سرمایه‌های اجتماعی و مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم در امور کشور می‌شود.

در همین راستا همگان در شور و نشاط‌بخشی به انتخابات و تحقق مشارکت حداکثری در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا وظیفه دارند و تشکل‌های مردم‌نهاد نیز با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قابل توجه انسانی خود می‌توانند با پرهیز از هرگونه شائبه سیاسی‌کاری، در این مسیر حرکت کنند.

در این شرایط طبق مستندات علمی، گفت و گوی مستقیم با مردم می‌تواند در مشارکت پرشور مردم در انتخابات بسیار تأثیرگذار باشد که این انگیزه بخشی را سمن‌ها می‌توانند به جامعه تزریق کنند. انتخابات هر چند که ارتباط مستقیم با سیاست دارد، اما در ذات خود پدیده‌ای اجتماعی به شمار می‌آید که روی تمام اجزای زندگی انسان‌های هر جامعه تأثیر می‌گذارد و با چنین رویکردی حضور نهادهای اجتماعی در فرآیند انتخابات ضرورت می‌یابد.

حضور پرشور در پای صندوق‌های رأی در انتخابات پیش رو بر سرنوشت تک تک مردم تأثیرگذار بوده و ضروری است از ظرفیت تمام دستگاه‌ها برای ترغیب و تشویق آحاد جامعه به منظور مشارکت حداکثری در پای صندوق‌های رأی استفاده کرد.

حضور همه سلیقه‌ها

در این وادی سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی استان سمنان در پایگاه‌های اطلاع رسانی و کانال‌های فضای مجازی خود شمارش معکوس برای انتخابات را فعال کنند و نسبت به بهره‌گیری از ظرفیت اقلام تبلیغاتی حتی کوچک مقیاس برای ترغیب و تشویق شهروندان به حضور منسجم در انتخابات ۲۸ خرداد اقدام شود.

انتخابات ۱۴۰۰ از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی کشور است که باید پرشور، آگاهانه و با حضور حداکثری و فعال مردم برگزار شود و همه باید مُبلّغ حضوری حداکثری و پرشور در پای صندوق‌های رأی باشیم.

حضور نیافتن مردم در پای صندوق‌های رأی و مشارکت پایین در انتخابات با اصل وجودی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مغایرت دارد و انتخابات یکی از عرصه‌های مهم مشارکت سیاسی مردم در سرنوشت کشور است که دعوت برای مشارکت و حضور سلایق مختلف می‌تواند علاوه بر داغ کردن تنور انتخابات، زمینه مشارکت حداکثری طیف‌های وسیعی از مردم در این صحنه مهم را فراهم کند.

با حضور سلیقه‌های مختلف در انتخابات آینده به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری، نقشه‌های دشمنان برای ضربه زدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش بر آب شده و توطئه آنان خنثی می‌شود.

*خبرنگار و کنشگر مسائل اجتماعی و سیاسی استان سمنان