به گزارش خبرگزاری تسنیم، اینکه مهم‌ترین دلایل مرگ ایرانی‌ها چیست و کدام استان‌ها رکورددار بیشترین و کمترین آمار مرگ‌و‌میر هستند، جزو سوالاتی است که برخی از مخاطبان خبرگزاری تسنیم در بخش #از_تسنیم_بپرسید، مطرح کرده‌اند. در این گزارش به این سوالات پاسخ داده شده است که می‌توانید در ذیل بخوانید.   براساس آخرین یافته‌های به دست آمده در سازمان ثبت احوال […]

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اینکه مهم‌ترین دلایل مرگ ایرانی‌ها چیست و کدام استان‌ها رکورددار بیشترین و کمترین آمار مرگ‌و‌میر هستند، جزو سوالاتی است که برخی از مخاطبان خبرگزاری تسنیم در بخش #از_تسنیم_بپرسید، مطرح کرده‌اند.

در این گزارش به این سوالات پاسخ داده شده است که می‌توانید در ذیل بخوانید.

 

براساس آخرین یافته‌های به دست آمده در سازمان ثبت احوال کشور، متناسب‌ترین شیوه برای بررسی وضعیت تغییرات رویدادهای حیاتی، محاسبه میزان‌های رویدادها در بازه‌های سالانه است.

از این طریق میزان رویداد حیاتی بر پایه آخرین بازه زمانی ۱۲ ماهه به دست می‌آید و می‌توان از تغییرات میزان رویدادهای حیاتی در بازه‌های سالانه با لحاظ جمعیت در معرض رویداد مطلع شد. به عنوان مثال، میزان عمومی ولادت کشور از ۱۹٫۲ در یک سال منتهی به شهریور ۱۳۹۶ به ۱۸ در یک ساله منتهی به شهریور ۱۳۹۷ تنزل یافته است.

بر اساس آمار منتشر شده از ثبت احوال ۵ عامل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها و تومورها، بیماری‌های دستگاه تنفسی، حوادث غیرعمد و بیماری‌های عفونی مهم‌ترین دلایل مرگ‌های ثبت شده هستند.

بر اساس آمار سازمان ثبت احوال کشور میانگین سنی مردان فوت شده بیش از ۶۳ سال و برای زنان حدود ۶۸ سال است که این الگو تقریبا در سراسر کشور یکسان است. همچنین بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین علت مرگ و میر ایرانیان است.

با بررسی داده‌های آماری در بین استان‌های کشور سه استان خوزستان، ایلام و البرز به ترتیب با ۴۵، ۴۸ و ۵۴ درصد بیشترین تعداد مرگ و میرها به علت ایست قلبی را داشته‌اند. همچنین در خصوص فوت به علت بیماری‌های دستگاه تنفسی استان‌های قم با ۱۸ درصد و کرمان با ۱۶ درصد بیشترین تلفات را داشته‌اند.

بیشترین علت مرگ و میر در کودکان کمتر از ۵ سال بیماری‌های عفونی است. آمار مرگ و میر بر اثر بیماری‌های عفونی در استان تهران و قم بیش از سایر استان‌ها است و کمترین میزان مرگ و میر بر اثر بیماری‌های عفونی در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، ایلام، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و چهارمحال بختیاری است.

لازم به ذکر است از سن ۵ تا ۴۹ سال حوادث غیرعمدی بیشترین دلیل مرگ افراد است.

 ایلام کمترین آمار فوتی را دارد/پایتخت دارای بیشترین آمار مرگ‌ومیر!

استان ایلام در ۹ ماهه ابتدای سال ۹۷ کمترین میزان مرگ و میر را با نرخ هزار و ۸۳۶ مورد داشته، اما تهران با میزان ۴۲ هزار و ۲۷۸ مورد بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.

در مورد تعداد ولادت‌های ثبت شده به تفکیک استانی هم می‌توان گفت که در ۹ ماهه اول سال ۹۷ میزان کل ولادت‌ها در کشور یک میلیون و ۴۶ هزار و ۹۹ مورد بوده است که این میزان در مقایسه با سال‌های ۹۲ تا ۹۶ کاهش کمی را نشان می‌دهد.

مردان اغلب در ۶۳ سالگی و زنان در ۶۸ سالگی می‌میرند

در مورد میانگین سن فوت نیز در کشور مردان اغلب در سن ۶۳٫۳ سالگی و زنان در سن ۶۸٫۳ سالگی فوت کرده‌اند.

مردان بیش از زنان می‌میرند

طبق آخرین آمار لحظه‌ای سازمان ثبت احوال کشور ۱۹۰ هزار و ۲۷۸ مورد از فوتی‌ها به مردان و ۱۶۸ هزار و ۷۳۸ مورد از فوتی‌ها به زنان اختصاص دارد که نشان می‌دهد مردان بیش از زنان می‌میرند.

آمار بالای ولادت در فصول بهار و تابستان

تغییرات میزان عمومی ولادت در بازه‌های فصلی نیز بررسی می‌شوند به طوری که مثلاً در فصل‌های مختلف سال نشان می‌دهد که آیا آمار ولادت یا مرگ در این فصول سال بیشتر بوده یا کمتر. مثلاً در دو فصل ابتدایی سال ۹۷ میزان ولادت کل کشور در پایان فصل بهار ۱۸٫۴ درصد و در پایان فصل تابستان ۱۸ درصد بوده است. همین میزان در مقایسه با سال‌های ۹۵ و ۹۶ حاکی از کاهش آمار ولادت در این دو فصل است و معمولاً طبق جدول موجود میزان ولادت در فصول بهار و تابستان بیش از پاییز و زمستان بوده است.

همین شاخص در مورد میزان عمومی مرگ نیز نشان می‌دهد که در پایان فصل بهار و تابستان در سال ۹۷ شاخص عمومی مرگ ۴٫۷ درصد بوده و در مقایسه با سال‌های ۹۵ و ۹۶ تفاوت چندانی نکرده است.

ایرانی‌ها به چه دلایلی می‌میرند؟

بر پایه داده‌های مرگ و میر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال گذشته ایرانیان بیش از هر چیز دیگر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی از دنیا می‌روند. رتبه بعدی به سرطان‌ها، تومور‌ها و پس از آن بیماری‌های دستگاه تنفسی اختصاص دارد. رتبه‌های بعدی به حوادث غیرعمدی مانند سوانح رانندگی و بیماری‌های عفونی و انگلی اختصاص می‌یابد.

انتهای پیام/