علی اسلام خواه در گفتگو با خبرنگار پردیسان آنلاین اظهار کرد: زندان باید مرحلهای شود، یعنی هر مجرمی که وارد زندان میشود از ابتدا شروع کند و گام به گام مراحل و فعالیتهای اجتماعی را یاد بگیرد تا وقتی به مرحله آخر میرسد شرایطی مشابه با شرایط اجتماع برایش فراهم شود و آمادگی ورود به جامعه را داشته باشد.
وی ادامه داد: نهادهایی که زندانی پذیر باشند در جامعه ما بسیار اندک هستند یعنی در جامعه ما وقتی کسی از زندان بیرون میآید ننگ مجرمیت بر پیشانی دارد. مراکز استخدامی معمولاً از به کارگیری زندانیانی که پس از گذراندن زندان به اجتماع می آیند خودداری میکنند.
مدیرکل زندانهای استان مرکزی تصریح کرد: متأسفانه جامعه ما در مورد متهمی که هنوز اتهامش ثابت نشده دیدگاه مثبتی ندارد چه برسد به مجرمی که به موجب حکم قطعی مجرمیتش ثابت شده است یعنی به طریق اولی بازخورد مردم نسبت به او درست نیست.
وی با تشریح اولویتهای سازمانی بر اساس سند تحول قضائی گفت؛ توسعه اشتغال مولد راهکاری مؤثر بر فرآیند اصلاح زندانیان است.
اسلام خواه ادامه داد: بیکاری و ناتوانی در رفع نیازهای مالی علت اصلی وقوع بسیاری از جرایم و گرفتاریهای اجتماعی مجرمان است همچنین اغلب زندانیان قشر محروم و نیازمند جامعه هستند که به علت نداشتن شغل و درآمد کافی مرتکب جرم و مجدداً راهی زندان شدهاند.
عضو شورای قضائی استان تصریح کرد؛ ایجاد فرصتهای کارآموزی و اشتغال مولد برای محکومان به حبس اولویت مهم نظام قضائی کشور در دوران تحولی است که تداوم آن زمینه اصلاح و بازگشت شرافتمندانه مجرمان به کانون خانواده را فراهم میکند.
مدیرکل زندانهای استان مرکزی در پایان بیان کرد: تحقق اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان با استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی در سایه حمایت مقامات قضائی و نهادهای اجتماعی در دستور کار مسئولان زندانها قرار گرفته و اقدامات و برنامههای مؤثری به منظور دستیابی به این هدف مهم صورت پذیرفته و اجرایی خواهد شد.