به گزارش پردیسان آنلاین، معاون بهداشت وزارت بهداشت، با «سید جعفر حسین» نماینده جدید سازمان جهانی بهداشت در ایران دیدار و گفتگو کرد. علیرضا رئیسی در این دیدار گفت: کووید ۱۹ به دنیا نشان داد که نظام بهداشت و حوزه سلامت دنیا نباید استاتیک عمل کند بلکه باید در برابر چنین معضلاتی قدرت دینامیک بالایی […]

به گزارش پردیسان آنلاین، معاون بهداشت وزارت بهداشت، با «سید جعفر حسین» نماینده جدید سازمان جهانی بهداشت در ایران دیدار و گفتگو کرد.

علیرضا رئیسی در این دیدار گفت: کووید ۱۹ به دنیا نشان داد که نظام بهداشت و حوزه سلامت دنیا نباید استاتیک عمل کند بلکه باید در برابر چنین معضلاتی قدرت دینامیک بالایی داشته باشد تا بتواند مراقب بیماری‌های نوپدید باشد.

وی افزود: حتی طرح‌هایی که در رابطه با سیستم‌های نظام بهداشت و پاسخ به حوادث در دنیا تدوین شده بود در پاندمی کووید ۱۹ خیلی کارآمد نبود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه نقش سازمان جهانی بهداشت در هماهنگی نظام‌های سلامت دنیا نیاز به بازتعریف دارد، ادامه داد: نظامات پیشرفته CDC و NHS آمریکا و انگلیس هم در برابر این پاندمی کم آوردند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: عدالت در سلامت نیز در دنیا نیاز به بازتعریف دارد. چراکه در این زمینه خیلی پایبندی به عدالت دیده نمی‌شود. پاندمی کووید ۱۹ همچنین به ما نشان داد در بحث الکترونیکی کردن خدمات سلامت باید قدم‌های بلندتری در دنیا برداریم.

رئیسی گفت: کرونا به رغم بدی‌های زیادی که داشت یکسری نکات ویژه ای هم داشت. یکی از نکات قابل توجه این پاندمی فرو ریختن اعتماد به نفس کاذبی بود که بر اساس تئوری‌های علمی در دنیا بنا شده بود.

وی با اشاره به اینکه ارزیابی مدیریت نظام‌های سلامت در دنیا نشان می‌دهد، کووید ۱۹ باعث شد که همه از نقطه سرخط شروع و همه با هم یک مسابقه جدید را آغاز کنند، بیان داشت: به این معنی که در این پاندمی الزاماً وضعیت کشورهای سرمایه دار موفق تر از کشورهای کمتر برخوردار نبود.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: آخرین آمارها نشان می‌دهد که ۸۶ درصد واکسن‌های تولیدی کووید ۱۹ در دنیا را کمتر از ۱۰ کشور جهان استفاده می‌کنند که عمدتاً همین کشورهای سرمایه دار هستند.

رئیسی افزود: از سوی دیگر این پاندمی نشان داد بیشتر افرادی که در کشورهای سرمایه دار قربانی کووید ۱۹ شدند افرادی آسیب پذیر بودند.

وی اظهار داشت: توجه و تمرکز تمام دنیا و سازمان جهانی بهداشت طی سال‌های اخیر به بیماری‌های غیر واگیر بود و کمتر به بیماری‌های نوپدید توجه نشان دادیم. با این وجود از نگاهی دیگر همچنان مشکل اصلی ما بیماری‌های NCD است زیرا اکثر مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ از بین بیماران مبتلا به بیماری‌های غیر واگیر هستند.

وی اضافه کرد: کووید ۱۹ همچنین عوارض روحی، روانی، تغذیه‌ای و دندانپزشکی را به مردم تحمیل کرد. گرچه افرادی که آسیب دیدند از این ویروس زنده ماندند ولی عوارض سو این پاندمی تا سال‌های سال در سلامتی بشر باقی خواهد ماند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت دلیل موفقیت کشورهایی که در مهار کووید ۱۹ موفق عمل کردند را توجه به آموزش سلامت دانست و گفت: این کشورها در بخش آموزش سلامت خیلی قوی و خوب کار کردند.

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش در دیدار با نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران به تشریح وضعیت کووید ۱۹ در ایران پرداخت و بیان کرد: ایران در حال حاضر درگیر ویروس انگلیسی است و هفته‌ای دو بار جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا را به ریاست رئیس جمهور تشکیل می‌دهد که تاکنون ۱۴۰ جلسه با حضور ایشان برگزار شده است.

وی افزود: در کشور ما همه دستگاه‌ها و ارگان‌ها به ویژه بسیج، هلال احمر و دیگر سازمان‌ها به عنوان اعضای اصلی در برنامه‌های مدیریت کووید ۱۹ حضور دارند. ایران تاکنون سه پیک از این بیماری را پشت سر گذاشته و اکنون در پیک چهارم هستیم.

رئیسی ادامه داد: فاصله بین پیک‌های اول تا سوم حدود ۶ تا ۸ هفته و فاصله بین پیک سوم تا چهارم ۱۸ هفته بود. یکی از دلایل موفقیت ما در ایجاد فاصله زیاد بین پیک‌های سوم و چهارم اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت‌ها بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: در این طرح شهرها را به چهار رنگ قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی کردیم و بر اساس میزان بیماران بستری مثبت، روند افزایشی یا کاهش بیماری و بررسی تخصصی تست‌ها، رنگ بندی ها را اعلام کردیم.

رئیسی، مهم‌ترین دلایل ورود کشور به پیک چهارم را خریدهای شب عید، شلوغی بازارها در ایام عید، عید دیدنی‌ها، دورهمی ها و مسافرت‌ها بر اساس سنت‌های دیرینه دانست و گفت: علت مهم دیگر در ورود ایران به خیز چهارم کرونا شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی بود.

وی همچنین مسائل روحی، روانی و خستگی ناشی از بحران سیل زدگی و بحران کرونا طی دو سال اخیر در کشور را عامل مهم دیگری برای پیدایش خیز چهارم کووید ۱۹ نام برد و افزود: خوشبختانه سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ در ایران توسط ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده که چهار فاز اجرایی دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: فاز اول کادر بهداشت و درمان سراسر کشور، فاز دوم افراد دارای بیماری‌های خاص و زمینه‌ای در رنج سنی بین ۱۶ تا ۶۴ و همچنین سالمندان زیر ۸۰ سال و فاز سوم شامل زندانیان و سربازخانه‌ها و گروه‌های خاص شغلی که به دلیل تجمعات ریسک بالایی دارند، خواهند بود. در فاز چهارم واکسیناسیون نیز بقیه افراد جامعه از ۱۸ سال به بالا مد نظر هستند.

رئیسی، تعداد افراد فاز اول را ۱.۵ میلیون نفر، جمعیت فاز دوم را ۱۲ میلیون نفر، جمعیت فاز سوم را ۲ میلیون و جمعیت فاز چهارم را ۵۰ میلیون نفر اعلام کرد و گفت: افراد فاز اول تا نیمه اردیبهشت ۱۴۰۰ تحت پوشش واکسیناسیون قرار می‌گیرند. بعد از آن وارد فاز دوم می‌شویم و باید منتظر بمانیم تا واکسن‌های بیشتری به دست ما برسد و ۳ تا ۴ ماه دیگر هم به تولید داخل واکسن برسیم.

وی در پایان تصریح کرد: پاندمی کرونا نشان داد همه کشورها در یک کشتی نشسته اند و باید با هم به ساحل نجات برسند. کشورهای بیشتر برخوردار با واکسیناسیون جمعیت خودشان به مصونیت نمی رسند زیرا پاندمی همچنان وجود خواهد داشت. لذا باید واکسن به طور عادلانه در دسترس همه کشورها قرار گیرد.

در این دیدار که جمعی از مدیران معاونت بهداشت نیز حضور داشتند «سیدجعفر حسین» به بیان نقطه نظرات خود در زمینه این بیماری پرداخت.

وی جانشین «کریستوف هملمن» نماینده سابق سازمان جهانی بهداشت شده است.