به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، آیت الله محسن اراکی عضو شورای عالی حوزه، صبح پنجشنبه در مجمع عمومی نمایندگان طلاب و فضلا که با موضوع انتخابات ۱۴۰۰ در سالن جلسات مدرسه عالی دارالشفا قم برگزار شد، گفت: مجمع نمایندگان طلاب، نهادی اثرگذار و مهم است که باید بهره برداری بسیاری از این نهاد اثرگذار و با ظرفیت انجام شود و میتوان با گفت و گوی بیشتر به این مهم دست پیدا کرد.
وی ادامه داد: اقدام به موقع مجمع نمایندگان طلاب در تشکیل این اجتماع، هم نشان دهنده نقش مهم این مجمع در مسائل مهم کشور و هم نشان دهنده مسئولیت پذیری، هوشمندی، هوشیاری و تعهد این مجمع بزرگ و محترم است.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به آیه ۵۸ و ۵۹ سوره نساء اشاره کرد و گفت: امانت در قرآن کریم به ولایت و امامت تفسیر شده و نه تنها در روایات شیعه؛ بلکه در روایات طوایف دیگر نیز به اهمیت امانت اشاره شده است.
استاد حوزه علمیه افزود: انقلاب و دگرگونی از ولایت طاغوت به ولایت الله، نتیجه انقلاب اسلامی ایران است و با این انقلاب، امانت ولایت الله به دست اهل خود سپرده شد؛ تمام انقلاب مقدمه این مطلب است که وقتی امانت به اهل خود سپرده شد، اسلام پیاده شده و شاهد پیاده سازی سیاست اسلامی در جامعه باشیم.
آیت الله اراکی ادامه داد: ما در طول ۴۲ سالی که از انقلاب گذشت، تلاش برای تمرین عدل را در دستور کار داشتیم که چگونه باید آن را اجرا نموده و پیاده نمائیم؛ ما حق نداریم یک قدم از اجرای عدل عقب بنشینیم؛ انجام ظلم حتی به یک ذره هم مجاز نبوده و هر نوع تبعیض در اجرای عدل پذیرفتنی نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: مهمترین مطالبه حوزه از دولت آینده، اجرای صد در صد احکام اسلام در تمام زمینههاست؛ ما نیازمند اجرای احکام اسلامی به صورت کامل هستیم؛ ما باید اقتصاد اسلامی، سیاست اسلامی و فرهنگ اسلامی کامل داشته باشیم.
وی افزود: مشاهده شده که دولتمردان ما اجازه دادند افراد غیر عادل به بهانههای گوناگون در دستگاه مدیریتی کشور جا پیدا کنند؛ حتی میبینیم که فلان شخص، فسق آشکار دارد اما امور اداری مردم را به دست او سپردهاند.
سخنران این جلسه گفت: امروز چند نفر از نمایندگان دوره ششم مجلس در خارج از کشور رسماً مزدور آمریکا و انگلیس هستند؟ این افراد چگونه به مجلس راه پیدا کردهاند؟ چگونه میتوانیم بپذیریم به وزیر خارجهای بگویند چرا در امضای برجام عجله دارید؟ و او رسماً جواب میدهد اگر ما عجله نکرده و توافق نکنیم، در انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی رأی نمیآوریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: ما چگونه میتوانیم اختیار مردم را به اشخاصی بسپریم که به قدرت رسیدن آنان از مصالح کشور مهمتر باشد؟ متأسفانه مسئولیت به اشخاصی سپرده شده که جوجه یک روزه را میکشند تا قیمت مرغ در کشور پایین نیاید و در تریبون هم از این کار خود دفاع میکنند.
آیت الله اراکی افزود: مطابق با احکام اسلامی، مسئولین کشور حق ندارند اقدام به گرانی اقلام در کشور کنند و این کار، خلاف احکام اسلامی است؛ حاکم حق ندارد قیمت را گران کند؛ از سیاستهای کلی مدیریت اسلامی، ارزان کردن قیمتهاست و در همین جمع از دولت آینده میخواهیم که سیاست ارزان سازی را بخش مهمی از سیاستهای اجرایی خود قرار دهد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: مشکل ما از روزی اتفاق افتاد که یک شبه بنزین را از هزار تومان به سه هزار تومان افزایش داده؛ گران سازی را در کشور مشروع کرده و فرهنگ سازی کردهاند؛ شما با این سیاست غلط و فشل، گران سازی را در قیمتهای بازار مشروعیت بخشی کردهاید و اولین اقدامی که دولت آینده باید گام به گام انجام دهد، ارزان سازی کالاهاست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: این ارزان سازی حتی اگر به قیمت پرداخت سوبسید و یارانه باشد، باید در کشور صورت بپذیرد؛ ما شخصی را متهم به خیانت نمیکنیم؛ اما در برابر سیاستهای غلط ساکت نمینشینیم و حرف داریم؛ البته گاهی سیاستهای غلط تفاوتی با خیانت ندارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: نتیجه سیاستهای غلط، سوختن مردم است و فرقی بین خیانت و غیر خیانت نیست؛ بانکها حق ندارند با نرخهای بالا از مردم سود بگیرند؛ ما طرح بانکداری اسلامی را نوشته و عرضه کردهایم و امروز کسی نمیتواند بگوید حوزه در عرصه فقه نظام کاری انجام نداده است؛ نظام اقتصادی، سیاسی، بانکی و … عرضه شده است و باید به مرحله اجرا برسد.
آیت الله اراکی گفت: بنده در دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی نامهای به رئیس جمهور نوشته و طرح بانکداری اسلامی را ارائه دادم تا بانکداری اسلامی در کشور پیاده شود و این پیشنهاد نیز مطرح شد که در ابتدا این طرح فقط در یک بانک به صورت پایلوت اجرا شود و در صورت موفقیت، در سایر بانکها نیز به مرحله اجرا برسد که متأسفانه مسئولان بانک مرکزی به قم آمدند؛ اما هیچ وقت آن طرح به مرحله اجرا نرسید.
وی افزود: دولت آینده در ابتدا باید در سیاستهای داخلی و خارجی، احکام اسلام را اجرا نموده و حوزههای علمیه نیز آماده است تمام نیازهای حکومتی را در عرصه ارائه طرح بر اساس اسلام تقدیم نماید؛ امروز حوزه علمیه قم را داریم که فضلای خوش فکر و عالمی در آن حضور دارند و علم در آن موج میزند و میتواند کمک دولت آینده باشد؛ حوزه علمیه قم در تمام عرصهها پاسخگوست و از دولت آینده انتظار داریم سیاستهای اجرایی او بر مبنای احکام اسلامی باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: باید بساط حیلههای ربوی در بانکها جمع شود و طرح اصلاح آن نیز آماده است و تقدیم خواهیم کرد.
آیت الله اراکی ادامه داد: نظام اداری کشور باید تصفیه شود؛ نباید در مدیریت کشور، انسانهای غیرسالم و فاسد حضور داشته باشند و دولت آینده باید به این مباحث بپردازد و از مردم نیز میخواهیم اگر رئیس دولت آینده به دنبال اجرای احکام اسلامی است، از او پشتیبانی کرده و دست مفسدان و سوءاستفاده کنندگان را قطع نمایند.
وی افزود: حوزه علمیه قم از رئیس دولت آینده میخواهد که پیچیدگیهای موجود در نظام اداری کشور را برطرف نموده و موانع را از سر راه بردارد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه گفت: ایران اسلامی در معرض تهدیدهای کشورهای گوناگون است و دولت آینده باید تشکیلات امنیتی کشور همچون نیروی انتظامی، سپاه پاسداران، بسیج و … را نیز تقویت کرده تا شاهد مشکلات امنیتی در کشور نباشیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: در عرصه تحقیقات و جهشهای علمی نیز باید پشتیبانیها و حمایتهای لازم در کشور صورت بگیرد و باید از لحاظ علمی در دنیا سرآمد شویم؛ اینکه مسئولان، تحقیقات حوزههای علمیه را خارج از تحقیقات کشوری بدانند، ظلم به حوزه است؛ علمای حوزه بدون هیچ هزینهای مشغول به پژوهش هستند و بودجههایی که برای تحقیق و پژوهش تصویب میشود یا به حوزه نمیآید و یا بسیار کم است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه باید در این انتخابات با تمام قوا وارد شده و مردم را تشویق به حضور نموده و آنان را امیدوار نماید تا شخصی را انتخاب کنند که بتواند مشکلات موجود کشور را حل نماید. باید شخصی انتخاب شود که سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب را به اجرا درآورد.
همچنین در ابتدای این جلسه، حجتالاسلام حسینی نژاد رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد مجمع، گفت: مجمع نمایندگان طلاب چندین ماه است که فعالیت خود را در موضوع انتخابات آغاز کرده و کارگروههایی را راه اندازی نموده تا شاهد حضور حداکثری مردم در انتخابات پیش رو باشیم.
وی افزود: مجمع نمایندگان طلاب به دنبال آن است تا با حضور حداکثری مردم در انتخابات ۱۴۰۰، رئیس جمهوری فعال، جهادی، انقلابی و مردمی سرکار بیاید و اگر در موضوع انتخابات تلاش نکنیم، به نتیجه مناسب نخواهیم رسید.