به گزارش خبرنگار پردیسان آنلاین، محمد هادی فلاح زاده عصر پنجشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ در نشست علمی رؤیت پذیری هلال ماه رمضان با اشاره به تبعات اعلام ناهمگون رؤیت هلال توسط مراجع تقلید و آسیب شناسی این بحث گفت: احکام شرعی مبتنی بر تبعات نیست بلکه مبتنی بر مبانی فقهی میباشد. حکم اسلام باید در همه شرایط بیان گردد و اگر جایی موجبات وهن به رهبری و روحانیت و مرجعیت شد باید دنبال راهی باشیم که این وهن از بین برود و دشمن نتواند بهرهبرداری کند. از جمله آسیبهای مهم و دغدغه مردم متدین، بلاتکلیفی مردم و سستی باور در جوانان به دین اسلام است. چندگانگی در گفتار و رفتار مؤمنین در مورد روزهای قدر و سایر مناسبتهای شرعی از دیگر آسیبهای شناخته شده است.
عضو هیئت امنای مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با اشاره به شبهه مردم در انجام نشدن عمل واجب در موعد خود افزود: احساس عدم انجام تکلیف و دِین توسط مردم، آنها را بسیار آزار میدهد. متأسفانه نسبی انگاری مردم نسبت به احکام دین و القای ضعف مبانی و تغییر احکام از آسیبهای مهم بین قشر مذهبی است. همچنین تبادر ناکارآمدی روحانیت در اداره امور مردم و ساده انگاری بحث دین و فتوا از دیگر آسیبهای این مسئله میباشد.
وی با اشاره به بهرهبرداری گروههای ضد انقلاب و ضد دین در اختلاف اعلام رؤیت هلال و متهم کردن مراجع و حوزه به دروغگویی افزود: تفاوت در اعلام هلال ماه موجب میشود معاندین محیط جامعه را آماده بهرهبرداری علیه نظام ببیند و با بزرگنمایی اختلاف نظر مراجع و رهبری دنبال القای بحث حکومتی شدن دین در همه امور از جمله رؤیت هلال هستند.
فلاح زاده افزود: توطئه ناکارآمدی دین و کارآمدی علم نسبت به پیشگویی منجمین و همچنین تمسخر احکام و استنباطهای دینی از دیگر آسیبهای این مسئله است. القای سلیقهای بودن احکام از دیگر پروژههای ضد انقلاب و ضد دین با استفاده از این تفاوت فتوا میباشد.