پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها: پیش از ظهر دوشنبه همایش بین‌المللی «قره باغ ۱۷ ربیع» با هدف تبیین گفتمان ۱۷ ربیع درباره قره باغ و رهنمودهای حضرت آیت الله خامنه‌ای برای حل مساله قره باغ به همت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه قم برگزار شد. آیت الله علیرضا اعرافی در این همایش با تاکید بر اینکه گفتمان […]

پردیسان آنلاین، گروه استان‌ها: پیش از ظهر دوشنبه همایش بین‌المللی «قره باغ ۱۷ ربیع» با هدف تبیین گفتمان ۱۷ ربیع درباره قره باغ و رهنمودهای حضرت آیت الله خامنه‌ای برای حل مساله قره باغ به همت مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه قم برگزار شد.

آیت الله علیرضا اعرافی در این همایش با تاکید بر اینکه گفتمان انقلاب اسلامی در دایره اسلام محوریتش دعوت به همگرایی و وحدت و همبستگی استوار است و در برابر دشمنان و متجاوزان بر مبنای مقاومت، ایستادگی و شجاعت در به اسلام استوار است، گفت: این دو اصل جدایی ناپذیر از گفتمان اسلام ناب و انقلاب اسلامی و وحدت و همگرایی میان امت اسلام و مقاومت و مبارزه در برابر اشغالگران و متجاوزان و مستکبر آنها دارد و منطق انقلاب اسلامی این است.

ایجاد قدرت تمدنی با استفاده از منابع عظیم جهان اسلام

مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر ضرورت توجه دولت‌های کشورهای اسلامی باید به ذخایر عظیم فکری فرهنگی اجتماعی و اقتصادی گفت: اگر این منابع عظیم در کنار هم قرار بگیرید تولید یک قدرت تمدنی جدید و دانش و فناوری و اقتصاد و بازار با مدیریت واحد را تولید می‌کند و یک اتحاد بزرگ اسلامی را رقم می‌زند.

وی با تاکید بر اینکه در گفتمان ما مقاومت برای آزادی هریک از سرزمین‌های اسلامی، هر جا که باشد برای ما فرقی نمی‌کند افزود: برای ما به همان اندازه که برای سرزمین فلسطین قداست و ارزش قائل هستیم برای سرزمین‌های دیگر که به اشغال امریکایی یا دیگر متجاوز درآمده است اهمیت می‌دهیم.

کمک‌های ایران برای آزادسازی قره باغ

عباس عراقچی از دیگر سخنرانان این همایش بین‌المللی بود وی با اشاره به اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران همواره مخالفت با اشغالگری بوده است گفت: بر اساس همین سیاست ایران در مسیر آزادسازی قره باغ، کمک‌هایی به آذربایجان کرد.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه یکی از نکات مورد تاکید ایران را اصل تغییرناپذیری مرزها دانست و افزود: ما با هر گونه تهدید تمامیت ارضی و دخالت خارجی و تروریستی مخالف هستیم.

وی با بیان اینکه موضع ما مخالفت با جنگ است گفت: ما به دنبال آزادسازی مناطق اشغال شده و پایان حضور بازیگران خارجی در منطقه هستیم و نهایتاً آنچه در جامعه بین‌المللی در مورد قره باغ تصمیم گرفته شد، نزدیک به مواضع و طرح ما بود و لذا از آن حمایت کردیم.

آذربایجان بیش از یک همسایه برای ایران است

محسن رضایی هم در این همایش با تاکید بر اینکه آذربایجان، فقط همسایه ما نیست و نباید نگاه به آذربایجان مثل بقیه کشورها باشد گفت: آذربایجان با سابقه تاریخی و اشتراکات فراوان با ایران اسلامی متفاوت از سایر کشورهاست. یکی از اشتباهات سیاست خارجی این است که آذربایجان را هم فقط در حد یک همسایه می‌داند.

دبیر مجمع تشخیص مصلح نظام حضور کشورهای خارجی در منطقه را یکی از مشکلات اصلی مناقشات و درگیری‌ها بین کشورها بیان کرد و افزود: از عجایب مناقشه قره باغ این است که همان کسانی که ارمنستان را تحریک کردند خودشان امروز برای دفاع از قره باغ لشکر پیاده کرده‌اند. کل قره باغ باید آزاد شود و هیچ کشور خارجی نباید آنجا حضور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران باید در کمیته آتش بس حضور داشته باشد گفت: ایران در بازسازی قره باغ شرکت می‌کند. مطرح کردن جمهوری خودمختار قره باغ، کار صحیحی نیست بلکه قره باغ متعلق به آذربایجان است و آذربایجان خود قادر به اداره سرزمین خودش می‌باشد.

بیانیه علما و مراجع یک حمایت معنوی از قره باغ بود

حمایت و تقدیر از بیانیه مشترک نمایندگان ولی فقیه در استان‌های شمال غرب ایران بخشی از سخنان بنیاد حسین اف سفیر جمهوری آذربایجان در ایران بود؛ حسین اف این بیانیه یک حمایت معنوی از ما بود و همچنین بیانیه آیت الله اعرافی و مراجع تقلید برای آذربایجان دارای ارزش معنوی عنوان کرد.

سفیر جمهوری آذربایجان در تهران افزود: سخنان مقام معظم رهبری در ۱۷ ربیع برای ما یک عیدی شیرین و ارزشمند بود و در مطبوعات آذربایجان آن را بازنشر دادیم؛ همچنین معاون وزیر امور خارجه آذربایجان و وزارت خارجه آذربایجان از مواضع رهبر ایران تشکر کرده‌اند.

وی با تاکید بر رهبری الهام علی اف و کمک کشورهای دوست برای بازسازی قره باغ گفت: بازسازی آذربایجان با کمک ایران شروع شد و ایران با تصویب ساخت سد «خداآفرین»، اولین کشوری بود که حق حاکمیت آذربایجان در قره باغ را به رسمیت می‌شناخت.

آمادگی ایران برای مشارکت در بازسازی قره باغ

علی نیکزاد دیگر سخنران همایش بین‌المللی «قره باغ ۱۷ ربیع» با بیان اینکه امروز صادقانه ترین حمایت از کشورهای همسایه از سوی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌گیرد، گفت: در جنگ قره باغ نیز جمهوری اسلامی ایران با همه توان از قره باغ دفاع کرده است؛ اما نباید گروه‌های تروریستی در منطقه حضور یابند و این حضور قطعاً به ضرر آنهایی خواهد بود که به تروریست‌ها فرصت حضور داده‌اند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: استکبار ستیزی، مردم سالاری دینی، مدیریت جامعه با نقش سپاری به مردم و اقتدار در مقابل مستکبران از اصول ثابت نزد معظم‌له است و دفاع از سرزمین‌های اسلامی در هر نقطه دنیا، از اصول ثابت انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه نزدیک شدن به مرزهای ایران اسلامی قطعاً جواب کوبنده‌ای را به دنبال خواهد داشت تاکید کرد: سیاست انقلاب اسلامی ایران در مورد سایر کشورها به خصوص همسایه‌های ایران همیشه بر اساس صداقت و احترام متقابل بوده است.

صهیونیسم و گروه‌های تکفیری مهمترین تهدیدات برای منطقه

حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور هم در این همایش یکی از مهمترین خطرات برای ایران و آذربایجان و مردم دو کشور را خطر نفوذ جریان تکفیری و تروریستی بیان کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب وقتی تاکید کردند که قره باغ باید به دامن اسلام بازگردد، هشدار دادند که نباید تروریست‌های تکفیری در این منطقه مستقر شوند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی مولود صهیونیسم جهانی است و مهمترین خطر نه تنها برای مسلمانان و اسلام بلکه برای بشریت و همه ادیان الهی است گفت: وقتی جریان تروریستی تکفیری با این مساله خبیث صهیونیسم جهانی عجین شود، در حقیقت خطر تکمیل می‌شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با بیداری مردم دو کشور و با توجه جدی مسئولین دو کشور و با همتی که به خرج داده خواهد شد، از بروز خطر ویرانگر نفوذ صهیونیسم و جریانات تکفیری در منطقه جلوگیری شود و جایی برای تروریسم تکفیری در منطقه باز نشود.

گفتنی است آیت الله سبحانی از مراجع عظام تقلید در پیامی به این همایش با تاکید بر ضرورت عمل به معاهدات بین‌المللی در موضوع قره باغ گفت: مراقب باشید تا این منطقه کانون وهابیت و گروه‌های تروریستی و تکفیری مبدّل نگردد. اطلاع دارم وهابیون سال‌ها است در این منطقه حساس سرمایه گذاری و تبلیغ می‌کنند.